Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hu kommer ... wake up!

2,622 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 June 2012

Præsident Hu kommer på besøg - Det er stort! Ikke at han på nogen måder er en flink fyr, men at vi er på radaren på det niveau, er sådan set ret flot.

Men det vigtigste spørgsmål er nok omvendt: Er han på radaren hos os? 

Jeg tror nemlig der er brug for lidt af et wake-up call for os danskere - vågn op til hvilke udfordringer fremtiden byder, hvem der har magten, og hvilken konkurrence vi møder. Og så må vi stramme balderne gevaldigt for at matche det.

Lad mig give et par eksempler på mine egne wake-up calls:

- En dag jeg var lidt træt af DK, sagde jeg til en kammerat at det var fristende at pakke sagerne og rykke til Singapore. Han svarede "Det har du ikke råd til!". WAKE-UP CALL! Tænk at jeg som dansk direktør fra et af verdens rigeste lande (troede jeg) skulle høre den provokation. Så om aftenen googlede jeg real estate i Singapore - og han havde ret. Toget er kørt - vi er ikke længere så rige at vi blot kan rykke ud i verden og starte på toppen. Tværtimod. 

- Jeg talte med en fyr der allokerede ressourcer til projekter i et internationalt it-firma. Han sagde 115-60-30. De 115 var prisen for at sætte en dansker på projektet. De 60 en østeuropæer, og de 30 en inder. Desværre var kompetencerne sammenlignelige. Han sagde "Tune - jeg laver ikke andet end at sende arbejdspladser ud af landet...!"

- En aften diskuterede jeg strategi med en direktion. Hvornår bliver Vestas købt af Goldwin og B&O af Samsung? En skarp fyr mente at det løb var kørt. De har ikke længere brug for dem. De skulle have solgt for 3 år siden, var analysen... (lad os se - måske køber Hu Vestas på fredag...)

- En fyr der arbejder meget i Afrika fortalte efter en rejse i Zambia at vejskiltene nu var 2-sprogede. Lokalt + kinesisk! I indenrigsflyene gives sikkerhedsinstruktionen også på kinesisk. De ressourcerige afrikanske lande er ganske enkelt på vej til at blive kinesiske provinser. Spørgsmålet er bare om det også sker i Europa på den lidt længere bane ...

Velkommen Mr. Hu ... what do you bring?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere