Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Tune Hein fra tunehein.dk Brøndby - hvad kan vi iværksættere lære?

Brøndby - hvad kan vi iværksættere lære?

1.482 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 June 2012

Så røg endnu en direktør i Brøndby ... tror det er nr. 5 på et par år (svarer måske nogenlunde til antal høstede point i år for storklubben ;-)

Set udefra (og det er ærligt set udefra - jeg kender dem ikke og har faktisk stor respekt for deres brand og historie) er der måske nogle ting som er værd at tænke over for iværksættere - for Brøndby er jo også en iværksætter-historie:

1) Andre virksomheder bruger noget der hedder corporate governance ...! Det er en regulering af magten mellem bestyrelse/direktør og andre led i organisationen. Det er ret smart med den slags spilleregler og klarlagt råderum. Problemet er at mange ejere/iværksættere IKKE er så glade for at få deres magt stækket af den slags bureaukrati ... Men så får du bare aldrig ansat en ordentlig direktør, og din virksomhed bliver aldrig 'større end dig'. Så det er jo en slags valg at tage hvor Mærsk fx. har valgt den anden vej.

2) Er der koks i toppen, er der koks på banen - og i hele organisationen. Så hvis partnerne skændes, så skændes resten af huset, og kunderne vil mærke det. Husk lige det næste gang du er uenig med dine medejere.

3) Din organisationsmodel har en udløbstid - og det har chefen (du) også ... Når tiderne skifter og strategierne skifter og størrelsen skifter - så skifter kravene til ledelse også. Iværksætteren har typisk været den rette til at banke tingene i gang - men er også sjældent den rette til at drifte eller drive en stor organisation. KEND DIN BESØGSTID! Få andre folk på banen når der skal noget nyt til. Det behøver ikke at være dit farvel, men bare en ny rolle. Måske CTO i stedet for CEO. Bare husk at din virksomhed har brug for noget forskelligt i forskellige faser (og nogle gange noget andet end dig). Og hvis du slet ikke kan se dig selv i andre roller end dominerende - så sælg før det er for sent!

Held og lykke i næste sæson.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op