Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Tune Hein fra tunehein.dk Kan man delegere uden at miste?

Kan man delegere uden at miste?

1,717 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 August 2010

Du kender lederne som giver hele ansvaret fra sig - og på den måde kommer til at virke lidt ligeglade. Det er en risiko du ikke ønsker at løbe.

Du kender også de ledere som gør det modsattte - nærmest sætter sig på deres medarbejdere og holder stram kontrol og styring på alt. Det er nok heller ikke det smarteste at gøre i en dansk kontekst (var du leder i Dubai ville du se svag ud hvis ikke det var sådan, men det er en anden sag - du skal jo lige vokse lidt før du har noget kontor at lede i Dubai ;-)

Men der er en 3.vej - uden at miste - og uden at dominere tingene ihjel.

Den 3. vej hedder styring via coaching! Ledelsescoaching er din mulighed for både at være tæt på - og alligevel give dine medarbejdere frihed og muligheder og udfordringer med at tænke selv. Med at udvikle sig og finde løsninger. Det skal være coachinger som holder fokus, som giver retning, som spørger til løsninger, som guider. De bliver opfattet som udviklende i stedet for kontrollerende. Og de giver dig indsigt og 'touch'. Muligheden for at guide. Det er hvad du ledelsesmæssigt kan lære af Accenture og McKinsey - giv talenterne udfordringer og ansvar - men partneren er hele tiden meget tæt på hvad der foregår via ledelsescoaching. Sådan kan du også styre uden at dominere.

God fornøjelse.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op