Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Tune Hein fra tunehein.dk Gør du dine ansatte dummere?

Gør du dine ansatte dummere?

2,119 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 August 2010

Velkommen til min aminoblog om ledelseGeeked. Stress, handlekraft, at skulle gøre det hele selv, dominans - siger det dig noget...?

Men før du kan tage mine ledelsesråd for gode varer må jeg hellere præsentere mig: Jeg kender ledelse fra 2 sider - fagligt har jeg arbejdet med ledelsesrådgivning og forandringsprocesser siden 1988. Det er mit fagfelt hvor jeg hver dag rådgiver ledere og virksomheder fra Hein Degn & Partnere. Det er også det mine bøger og foredrag handler om. Jeg har også selv været (en middelmådig) leder i 20 år – dels i top professionelle internationale virksomheder som Accenture og Right Management og dels i iværksætter organisationer som Kjaer & Kjerul, Express og Hein Degn & Partnere. Desuden er jeg iværksætter ligesom dig. 5 startups   2½ succesfulde  og  1 god exit indtil videre. Men lad os komme til sagen om iværksætterledelse…

De ejer-ledere jeg møder har en fælles udfordring som de alle kæmper med – ikke at gøre deres medarbejdere dummere dag for dag. Du kender det nok selv – man får et spørgsmål, så smøger man ærmerne op og så forklarer man at det skal gøres sådan og sådan og sådan. Og hvis det ikke er gjort en time senere – ja så gør man det sgu’ selv!

Iværksættere elsker at demonstrer handlekraft. ’Se – sådan! Så er den sag fixet!’ Det tager ingen tid og det bliver som regel ret godt. Hvad er så problemet…?

-          Det er at erhvervspsykolgerne kalder det for dominans…

-          Det er at du slider dig selv op og får stress

-          Det er at du begrænser din virksomhed til ikke at kunne blive større end hvad du selv kan gave over

-          Dine folk bliver dummere og dummere hvis de altid får løsningen i stedet for udfordringen

Så hvis du vil videre er der ingen vej uden om delegering. Vælge om du vil være sjakbejs eller virksomhedsleder! Er din ledelse katalysator for vækst eller en begrænsning? Kan du se problemet? Er du klar til at erkende det? Måske endda gøre noget ved det?

Næste gang ser vi på hvordan man så kan delegere og alligevel holde tempo…

Bedste hilsner Tune

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op