Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kristoffer fra MagentoXperten Winkwink.dk – Sådan kom jeg i gang for kun 100.000 DKK

Winkwink.dk – Sådan kom jeg i gang for kun 100.000 DKK

8,497 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
20 April 2016

I dag er winkwink.dk en af Danmarks førende sexshops med et relativt stort varelager og mange medarbejdere, men for 2,5 år siden, da det hele gik i gang, var det med kun 100.000 kr. jeg kom i gang. Hvordan gjorde jeg lige det? Jeg vil herunder give et indblik i hvordan winkwink.dk blev skabt så du forhåbentlig kan bruge det til at starte noget selv.

Hvad skal barnet hedde – winkwink.dk

Tilbage i August 2013, besluttede jeg mig for at jeg ville lave en sexshop, da jeg tidligere havde ejet en anden sexshop og fandt branchen interessant. Det første jeg gjorde, var at komme på et navn og spurgte alle mine venner og bekendte i mit netværk og fik en masse gode inputs og det bedste bud var winkwink.dk, fra en af mine venner fra USA. Det var det eneste der både havde en betydning som gav mening og samtidig kunne bruges internationalt. Jeg tør ikke tænke på, hvis jeg havde valgt et af de andre forslag. Fx var der forslag såsom sexorama, sexlegetøjshop, erotik lala osv.  = De svingede ikke helt, udover winkwink.dk, der var virkelig godt og stadig er enormt glad for at det blev det. Jeg købte domænet 25. August 2013 og lavede nu en plan om at winkwink.dk skulle åbne 1. December 2013

90 dages COUNTDOWN TIL RELEASE!

Da domænet var købt og jeg satte release dato til 1. December skulle jeg og mit team nå følgende inden da: 

-       Oprette selskab

-       Oprette bankkonto

-       Udvikle webshoppen med både funktioner og design

-       Oprette og skrive unikke tekster til 4000 produkter, 200 kategorier, 50 sider, samt diverse undersider

-       Nets/Teller aftale, så vi kunne tage imod betalinger.

-       Få aftaler med leverandører

-       Købe produkter hjem

-       Finde lager/kontor

-       Købe en bil(havde kun en sportsvogn og det går altså ikke hvis du skal sende en masse pakker afsted)

-       Få en pakkeaftale med Post Danmark

-       Få styr på diverse udstyr til kontor (label papir, printer, papkasser etc.)

Det hele virkede lidt uoverskueligt, men jeg fik heldigvis en del hjælp. Min far er advokat, så han kunne hjælpe med selskabet, samtidig hjalp min kæreste Anna og en af mine bedste venner Mirko til med oprettelse af produkter, kategorier og diverse praktisk ting, for at komme i gang. 

Udvikling af webshoppen

Jeg besluttede tidligt at det skulle laves i Magento, da jeg til dagligt arbejdede med Magento og samtidig havde bygget en sexshop tidligere i det, som kørte fint.

Her ses nogle af mine første forsøg på at bygge winkwink.dk’s design. Jeg tog designet fra min daværende webshop underwear4men og prøvede at ændre menu og billeder og arbejde ud fra det

Ja jeg ved godt det ikke er så pænt :) 

Måden jeg kom frem til designet var ved at finde en masse inspiration og blande det sammen. Jeg havde ikke tid eller evner til at opfinde den dybe tallerken og arbejde alt for meget med identiteten. Jeg ville hellere bare launche og så kunne det altid forbedres derefter.

Jeg fandt derfor en masse sites. Det kunne være alt fra konkurrenter i Danmark, Tyskland, Sverige, USA osv.

Dog udgjorde det kun en mindre del af det, da jeg også fandt masser inspiration i fashionshops som evnede at showcase produkter og brand utrolig flot.

Så ved brug af photoshop, shutterstock-billeder og mine egen evner med design kom det nærmere noget godt

Her er designet lidt længere i processen hvor vi arbejdede med kategori/liste visning.

Sideløbende med at shoppen blev bygget, skulle vi dagligt oprette mere end 40 produkter, for at nå det hele, da vi ønskede at alt indhold var unikt. Det var godt nok også en langsommelig proces og det tog meget tid.

Selskab, konto og Nets/Teller

Jeg besluttede at oprette et anparts selskab (ApS), da det var det mest oplagte for mig og det gik ganske hurtigt da det jo blot er en formalitet at gøre. Herefter kontaktede jeg banken for at få oprettet en konto, så vi kunne søge om Nets/Teller aftale.

Det hele trak lidt ud og faktisk fik jeg først min Nets/Teller aftale 2 dage før release af winkwink.dk – Nemlig d. 29/11 – 2013. Det var lige på et hængende hår.

Leverandørerne

Da selskabet var oprettet kontaktede jeg de leverandøre som vi skulle have styr på inden release. Heldigvis havde jeg kontakter grundet min tid i branchen vidste jeg hvor jeg skulle gå hen hvis jeg ville få fingre i et godt vibrator, dildo, lingeri, bondage udvalg., men det skulle stadig gå lidt hurtigt. Jeg fik kort inden release styr på de 3 leverandøre vi startede ud med og brugte de fleste penge på produkter. Ca. 70.000 DKK

Lager hos en ven og en gammel spand til 16.000

Vi skulle ret akut finde et lager, da det ville være ret dumt at have det i en lejlighed på 54 kvm, hvor vi i forvejen var 2-3 mennesker, det meste af tiden.

Jeg snakkede med en af mine gode venner som har gpris.dk, som er en grænsebutik og jeg spurgte om jeg kunne låne et lille hjørne af hans lager og vi lavede så den deal, at jeg hjalp med hans Magento webshop som tak for at låne det og så var lokaliteterne på plads. Ikke de bedste, da det var uden isolering og ingen varme og det betød at vi i perioden november – marts måtte have jakker og handsker på det meste af tiden - ægte low budget start up. 

Her ses billede da de første produkter ankom og vi skulle prøve at få bygget vores lille kontor/lager op.

Derudover skulle vi på jagt efter en bil og jeg fandt en gammel grøn passat fra 2000 og købte den for 16.000 DKK. En bil som jeg har den dag i dag, så den har været en stor hjælp for små penge.

Åbningen 1. December

Den første December åbnede vi med stor spænding. Jeg var nemlig i tvivl om jeg ”bare” kunne gøre ligesom jeg gjorde sidste gang. Den første dag fik vi 1 ordre, så vi var stadig i tvivl hvordan folk ville reagere på winkwink.dk derude. Måske de bare synes vi var en ligegyldig ny sexshop? Man kan jo altid blive i tvivl når man er i det, men med tro på egen evner og hårdt arbejde skulle det vise sig at winkwink.dk sagtens kunne spille med på højeste niveau.

Mirko, Anna og jeg da vi åbnede kl 1. December kl 00.00

15. december (14 dag efter åbning)

Allerede efter 14 dage havde vi 5-10 ordre dagligt grundet søgemaskineoptimerende arbejde, i månederne forinden samt Adwords.

Vi var så glade og kunne d. 31. December allerede fremvise en omsætning på mere end 50.000, som vi selv var ret stolte af da vi fire måneder inden ikke var sikre på at virksomheden overhovedet ville blive født.

Billede af Anna d. 15 december efter en god dag på winkwink.dk kontoret/lageret. 

Det kan lade sig gøre!

Siden December 2013 er der sket rigtig meget. Winkwink.dk flyttede i sommeren 2014 til Aarhus og er sidenhen vokset og er nu også åbnet i Sverige og der er i alt ca. 15 der arbejder for winkwink.dk og winkwink.se

Nu har du fået et indblik i hvordan jeg gjorde og med kun 100.000 i startkapital er blevet en af Danmarks største sexshops på kun 2 år. 

Jeg håber du fandt min iværksætterhistorie brugbar! Held og lykke med dit projekt :)

Kristoffer Hjerrild

Iværksætter

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kristoffer skriver Skriv dig op