Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv Hvordan skal jeg registreres?

Hvordan skal jeg registreres?

1.704 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 September 2017

Alle selvstændige starter her. Det første dilemma. Hvordan skal jeg registreres? Enkeltmandsfirma, selskab, momsfritaget – hvad betyder det?

Du kan være selvstændig ved, at du driver enkeltmandsvirksomhed, deltager i et interessentskab eller ejer andele i et selskab. Se denne hurtige gennemgang

Enkeltmandsvirksomhed
En fordel ved at starte eller drive selvstændig virksomhed som enkeltmandsvirksomhed er, at det er gratis at komme i gang. Der er ikke krav om revisor, eller at du indskyder et bestemt beløb. Den største ulempe er, at du hæfter med din personlige formue. Dine kreditorer kan derfor gå efter dine personlige værdier, hvis det knager i virksomheden. I værste fald vil en konkurs af virksomheden, betyde en personlig konkurs.
Det er frivilligt at momsregistrere virksomheder, hvis den momspligtige omsætning er under 50.000 kr. inden for en 12-måneders periode.

Interessentskab 
Et interessentskab er en personligt ejet virksomhed, men med flere ejere. Hvis du overvejer at starte selvstændig virksomhed som interessentskab, dvs. sammen med én eller flere andre, råder vi dig altid til at få lavet en interessentskabskontrakt. Så længe alt går godt, er det nemt at blive enige. Knirker det i virksomheden fører det også ofte til uoverensstemmelser. Denne kontrakt regulerer de aftalte relevante punkter som er grundlaget for samarbejdet.  

Selskaber (ApS, A/S eller IVS)
Når du driver virksomhed i selskabsform, begrænses din risiko til det beløb, du skyder ind i virksomheden. 
For et anpartsselskabs(ApS) vedkommende er der krav om indskud på mindst 50.000 kr. Der skal også være en ledelse i form af en bestyrelse eller direktion. 
Vælger du at drive virksomhed som aktieselskab(A/S), skal der være et minimumsindskud på 500.000 kr., og der skal både være en bestyrelse og en direktion. 
Ved et iværksætterselskab(IVS) skal indskudskapitalen kun udgøre 1 kr. Kapitalen opbygges ud fra virksomhedens overskud, indtil den er oppe på 50.000,- kr.
For selskaber gælder, at du kan eje hele eller en del af kapitalen. Du kan eventuelt også eje aktierne eller anparterne gennem et holdingselskab.

Vil du vide mere…
Hvis du overvejer at starte selvstændig virksomhed og vil have grundlæggende vejledning i at komme godt i gang, kan du deltage i et af vore gratis webinarer. På webinaret ”Start selvstændig virksomhed – sådan gør du” kigger vi mere på virksomhedsformer, og mange andre relevante emner når du vil starte for dig selv. Se mere her

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op