Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv Behov for bedre muligheder for midlertidige dagpenge

Behov for bedre muligheder for midlertidige dagpenge

1.451 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 March 2010

Det er ikke rimeligt, at selvstændige erhvervsdrivende kun kan få dagpenge i en "dårlig" periode, hvis de helt afvikler deres virksomhed? De har jo ofte satset hus og hjem, i hvert fald taget meget store økonomiske risici, og mange selvstændige erhvervsdrivende har skabt arbejdspladser til gavn for samfundet.

Det burde være muligt, at selvstændige erhvervsdrivende kunne få midlertidige dagpenge under fx en tsunami-finanskrise, som den ikke bare Danmark, men store dele af verden er ramt af lige nu.

Allerede nu kan selvstændige erhvervsdrivende få udbetalt midlertidige dagpenge (maks. 13 uger) i tilfælde af en "udefrakommende hændelse". Her tænkes bl.a. på erhvervsfiskere, som ikke kan fiske pga. fx en isvinter, hvis en virksomhed har været udsat for brand eller lignende. En ordning, som fungerer godt, men er for snæver.

Krifa Erhverv mener, at denne ordning om midlertidige dagpenge bør udvides til også at omfatte selvstændige erhvervsdrivende, der, som tiden går, mærker følgerne af den udefrakommende hændelse, som går under navnet den internationale finanskrise.

Det er Krifa Erhvervs opfattelse, at det er helt urimeligt, at selvstændige altid skal afvikle hele deres virksomhed for at kunne få dagpenge. Enhver selvstændig ved, hvor svært - for ikke at sige næsten umuligt - det er at sælge, uden det medfører store tab.

Der er mange dårlige og dyre følgevirkninger for samfundet, når en selvstændig erhvervsdrivende må lukke. Kunne en stor del af disse selvstændig erhvervsdrivende reddes ved at få dagpenge i en midlertidig periode, var de penge givet godt ud.

Hvad mener du ?

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Slettet skriver Skriv dig op