Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Sortér dine venner

3.144 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 January 2011

Elektroniske venskaber er en alvorlig ting, og vennerne skal tages alvorligt.
Det skrev jeg om i mit seneste indlæg, så her kommer lidt konkret inspiration til, hvordan du kan vise dine venner, forbindelser, connections osv. respekt.

Som virksomhedsejer og iværksætter bør du gøre dig klart, at du på nettet optræder i mindst to roller.
Du er dels dig selv privat, og du er dels din virksomhed.
Måske er du også foreningsformand, politiker, verdensmester i bob, ekstremt kageinteresseret eller noget helt tredje.

På sociale medier er det fristende blot at skabe så mange forbindelser som muligt, men det giver meget let mudder i den professinelle kommunikation.
Læg derfor en strategi for, hvordan du vil bruge hvert enkelt socialt medie, og meld det klart ud til de, der anmoder om dit venskab.

Sorteringen af venner i mine netværk ser således ud:

Twitter: Alle er velkomne som followers - jeg bruger kun twitter ganske lidt, så jeg følger også kun ganske få nøje udvalgte. Når jeg selv twitter, er det som kreativ kommunikatør, og jeg skriver næsten altid små sproglige finurligheder.

Facebook: Her er jeg privatperson. Alle, som jeg kender er velkomne. Folk, som skriver ekstremt mange ligegyldigheder, skjuler jeg. Folk, som "har vundet fire spam-kager i spamspillet" igen og igen, skjuler jeg. Folk som jeg kun har professionel kontakt med får en besked om, at de er velkomne i mit netværk, men at jeg kun bruger Facebook til privat pjank.  Mine statusopdateringer og kommentarer er af privat karakter, men ikke hemmelige. Min profil er fuldt tilgængelig for alle, så jeg skriver selvfølgelig ikke hemmeligheder og ting, der kan bruges imod mig.

Linked In: Her er jeg klart professionel. Jeg optræder som indehaver af Kjers Kommunikation, og mine forbindelser her er udelukkende folk, som jeg laver forretning med, eller som jeg kender godt forretningsmæssigt. Når nogen, der ikke "hører til" beder om connection, får de besked om min politik. Når nogen, som jeg slet ikke kender, beder om connection, spørger jeg, hvor jeg kender dem fra - jeg kunne jo tage fejl.

Forskellige faglige fora: Her optræder jeg som fagperson og accepterer forbindelse med relevante kontakter. Andre, der søger om forbindelse, får at vide, hvordan min "vennepolitik" er i netop dette forum.

Ved at gøre "betingelserne" klart for "vennerne" giver jeg dem bedre forudsætninger for at forstå den kommunikation, der kommer fra mig i hvert enkelt forum.

Sådan fungerer det godt for mig.

Hvad med dig?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Hans skriver Skriv dig op