Amino Ekspertblog


Hold kæft – jeg er iværksætter!

Skrevet af:
25. marts 2017 | 1.986 Visninger | 4 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Kaspers Blog

Vil du høre en hemmelighed? Jeg er faktisk iværksætter… men du må ikke sige det til nogle, okay?!

 

En mund-tyssende stilheds-mentalitet, som jeg for alvor fik glimrende eksempler på i forgangene uge; fra begge vinkler. Har man en nystartet virksomhed, er de fleste enige om, at man skal ud over stepperne: ”Se mig og bemærk mig”-mentaliteten. Det kan give de første kunder, give feedback til dit koncept og meget andet; fremragende.

 

To af mine nære bekendte bar sig ad med netop denne mentalitet, og det resulterede i 40 salg på deres webshop første dag. 40! Første dag! Og hvad gjorde de? Jo, de gjorde lige det, som alle kan, men nogle ikke tør; inklusiv mig selv en gang. Hver evig eneste person, de mødte, begyndte de at snakke om deres nye koncept med: Undervisere, bankrådgivere, vagter. En masse salg, kostede ikke en krone. Sågar rendte de ned til kontoret på uddannelsen og bad få deres webshop delt på uddannelsens facebookside med mere end 2.000 følgere. Det virker måske småligt, banalt og ligetil: Men tankegangen er værd at hive fat i. Skid på dem, der griner, og kom ud over stepperne og få solgt nogle produkter; job done.

 

Shhh…..!

 

Den anden side af ovenstående mentalitet lod sig også repræsentere i min lettere hektiske uge. Uden at hænge nogle ud, så fik jeg besked på ikke at dele et nystartet iværksætterprojekt, fordi stifteren ikke ønskede, at folk vidste, han var iværksætter. Hvis det er bevidst valg, han har truffet, skal jeg være den sidste til at fortælle ham, han tager fejl. Men. Da jeg startede som 16-årig, erindrer jeg selv at være meget påpasselig med at nævne, jeg var iværksætter. Meget påpasselig. Min – lettere åndssvage – begrundelse var frygt for kritik…. og er det tilfældet, så er det bare at spænde op i maven og give los; en masse. Ej nytter det noget med en småputtende forsigtigheds-mentalitet, der kun tjener til din indre tøsedreng. Og nu skriver jeg ”din,” men eksemplet er egentlig mig selv, så jeg skal ikke være ham, der føler sig hellig.

 

Uden at være hashrygende enhedslisten-hippie, så må jeg tilstå, at jeg i dag er fuldstændig ligeglad med det, jeg frygtede. Konstant påminder jeg mig selv, at tomme tønder buldrer mest; og jeg synes, det passer meget godt. Hvilke succesfulde mennesker kommer med unødige, dårlig stemning-skabende negative kommentarer? Not many.

 

I dag er jeg blevet så sindssyg, at jeg holder af at udfordre min tilbageholdenhed. Sågar har jeg gentagende gange poppet min iPhone ud af lommen og stoppet kameraet op foran fjæset for at kommentere på mine egne blogindlæg. Ydermere har jeg oprettet min facebookside, hvor kritikerne kan gå frit ind og se. Uha, hvor er det skræmmende. Kæft, hvor er han en idiot, tænker du måske. Ja. Big Smile

Pointen er, at det åbner muligheder at folde sig ud. Hr. Thorborg anses af mange i dag som værende en ”iværksætter-guru,” – ja, det var så lidt – men mon ikke også nogle anså ham som værende en sindssyg, åndssvag landsbytosse, da han tændte for kameraet, mens han kørte bil til en start? Ikke sagt, alle behøves optage deres kønne ansigter på deres iPhone, men i hvert ald afvige fra at putte sig af frygt.

 

Ha´ små eller brede armbevægelser. Vær fremme i skoen eller tilbageholdene. Men aldrig vær tilbageholdene af frygt; selv ikke hvis du er ung. 

Læs også


Kommentarer

Thomas Frost   den 30-03-2017 kl. 12:11

Jeg kunne aldrig drømme om at bruger ordet "iværksætter" om mig selv. Ordet er blevet så overbrugt og brugt forkert så mange gange det ikke rigtigt giver mening længere.

Der er jo unge der driver en enkelt webshop, og kalder sig iværksætter. Hvis man er iværksætter blot fordi man driver et enkelt eller to (hobby) projekter, så er stort set alle virksomheders-ejere i Danmark jo iværksættere.

En gang var ordet mere møntet på folk som løbende satte ting i værk, løbende solgte fra når projekterne blev hverdag, og derefter startede nye ting op. Man satte ting i værk, deraf ordet.

Med nutidens definition af ordet er selv strikke-Karen, der syer en bamse og sælger på FB en gang om ugen jo "iværksætter". I hvert fald under den definition der er af en iværksætter på Amino generelt.

Bare et hobby-projekt eller to, og så et job ved siden af, og så kalder man sig selv iværksætter.

Jeg fravælger ikke at kalde mig selv iværksætter pga. frygt, men mere pga. den lidt latterlige aura ordet har fået (hvis man er besøgende på Amino).

P.s. Dette indlæg er ikke møntet direkte på dig Kasper, men mere generelt omkring hvordan hvornår folk på Amino kalder sig selv for iværksættere.

Er kommentaren brugbar? 5 0
Kasper Friis   den 30-03-2017 kl. 12:21

Hej Thomas

Tak for din kommentar. Smile

Din pointe er relevant - jeg nævner også i indlægget, at folk selv må bestemme. Men jeg siger blot, at man ikke bør, som mig, afholde sig fra at fortælle om sin forretning grundet angst eller nervøsitet og mistro på egne evner.

Meget enig.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Mcortzen   den 31-03-2017 kl. 01:16

Super indlæg - ja der var jo engang, hvor ordet iværksætter kun blev brugt om dem, som startede op og solgte fra. :)

- Michael Cortzen

- http://miruco.dk/ydelser

Er kommentaren brugbar? 2 0
Kasper Friis   den 31-03-2017 kl. 14:44

Hej Michael

Tak for din ros - det sætter jeg sku pris på. Smile

Er kommentaren brugbar? 2 0
 

Om denne blog


Få besked når Kasper skriver


Generisk indhold

Kasper Friis er 18 år gammel, iværksætter, tekstforfatter, foredragsholder og generelt bare glad for tekster. 

I sommeren 2016 stod Kasper som 16-årig og med en drøm om at blive iværksætter. En masse ubesvarede spørgsmål var i hovedet, hvorfor der idag bliver brugt meget tid på at hjælpe og inspirere andre unge iværksættere; fx på hans hjemmeside http://kaspermfriis.dk, hvor der er blogindlæg og videoer til unge iværksættere. 

I dag driver han sit eget marketing- og tekstbureau, som du kan læse mere om på http://friisonline.dk

Derfor vil Kasper løbende skrive om det at være ung iværksætter, samt give dig et par skarpe tips til dine tekster og din markedsføring. 


Seneste kommentarer