Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Verdens bedste gratis markedsføring

5,353 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
16 March 2017

Kontrolleret overvågning, opfølgninger, målbarhed. Noget, de største og dygtigste er KNIVSKARPE til i deres markedsføring. Men er du down-on-budget eller nede på tid, så er der andre måder, hvorpå du kan tage skovlen i hånden og skovle, ikke kul i maskinrummet, men trafik over på dit website: Minimalt arbejde, minimale omkostninger og forrygende effekt, hvis gjort optimalt.

Hvad gør de store?

Forleden overværede jeg - sammen med resten af verden - hvordan SnapInc, mest kendt for billedeappen Snapchat, tog børshandlerne med storm og voksede 44% første dag på børsen fra deres IPO (startspris). Men hey? For 99,9% af alle, der bruger Snapchat, er det fuldstændig gratis. Ikke en krone. Ikke en påtvunget reklame. Intet. Så hvordan kan de tjene så pokkers mange penge, når de for det blotte øje ingen omsætning har? I tell you why. Mange indtjeningsmuligheder for Snapchat besidder jeg langtfra nok kompetencer til hverken at forstå, forklare eller fortolke, men... én ting er dog sikkert; brugerne betaler med deres data, adfærd og afsløringer. De får viden om deres millioner af brugere, som de fx kan sælge til analytiske markedsføringsbureauer. Og DU kan gøre præcis det samme med stor succes; i hvert fald tæt på. Cool

Content, content, content

Sæt nu at DIT firma var i besiddelse af Snapchat. Millionvis af brugere, du kan markedsføre dig mod. En masse viden om deres adfærd online. Jeg har gjort et forsøg i et mindre omfang, og lad mig blot sige; det virker FÆNOMONALT. Dette indlæg udspringer af et markedsføringstrick, jeg brugte med stor succes, og som jeg derved ønsker at dele. Min målgruppe er unge i alderen 13-25 år. Jeg fanger en masse på Facebook mv., men min utålmodighed fremkaldte et ønske om yderligere vækst. Derfor startede jeg min egen avis, der netop henvender sig til unge. Hele tiden indhold, artikler og sjove indlæg, der er relevante for unge mennesker... og lad mig ridse det op i tre punkter, hvorfor det virker fremragende:

  1. Jeg har mulighed for at smide bannerannoncer på avisen. 
  2. Jeg kan analysere adfærd og interesseområder inden for min målgruppe.
  3. Alt dette kan jeg gøre uden mange penge eller meget tid. 

Jeg er ikke genial, langt fra. Det falder mig nok bare naturligt ind at tænke de mærkelige tanker, og denne ene gang lykkedes det mig at komme frem med noget fornuftigt. Nummer 3 kan måske undre dig, men lad mig uddybe. Min ungdomsavis indeholder meget politik, og det slår to fede streger under, at jeg ikke behøves lave meget arbejde ved det. Hvorfor? Jo. For det første har Danmark tusindvis af medieliderlige, stjernekiggende ungdomspolitikere, der alle vil være en del af den politiske debat. Det betyder, at min indbakke vælter med debat- og blogindlæg, som jeg kan smide op på 5 minutter. Herefter deles disse blogindlæg på div. ungdomspolitiske facebooksider og -grupper, hvilket giver trafikken et spark i røven. Ydermere er mange unge interesseret i politik, hvorfor det nemt kan ske, at flere skriver til mig og efterspørger en "stilling," hvor de kan arbejde som artikelskribenter. Gratis indhold for mig => mere trafik. Easy. 

Det vigtigste har reelt set været muligheden for at tracke min målgruppe. Hvad interesserer dem? Jeg har fx fundet ud af, at hvis jeg laver en quiz med et par spørgsmål gennem et Wordpress-plugin, så lægger jeg lige et par tusinde besøgende oveni dagens besøgstal. Det tager 10 minutter at lave. Og derved kan jeg tage det med i min yderligere markedsføring, hvor "mine penge tjenes." 

Hvad har det at gøre med dig alt dette her? Jo, hele essensen i mit indlæg er, at du med content kan komme langt for få penge i din markedsføring. Min netavis kostede 300,-  for et domæne + nogenlunde samme beløb for et theme, hvorefter jeg var flyvende. Dette kan gøres med alle brancher, stort set. Sælger du tøj? Hvad med en netavis om modetøj, hvor modebloggere skriver på siden, og artiklerne deles i modegrupper mv? Sælger du hjemmesider? Ja, så kan det samme gentages. Ligeledes med fodboldudstyr, marketingservices, videoproduktion, dildoer eller gummistøvler. Content, content, content.... Det er super nemt at få dette content delt ligeså. Et jordnært eksempel, jeg oplevede få dage siden: Interview med politiker. Han deler på sin facebookside, 70.000 likes, partiet deler, 90.000 likes, ungdomspartiet deler, 10.000 likes, og en masse andre mennesker deler. Et enormt trafik-rush, som havde min Google Analytics-konto lugtet til det hvide pulver, som ikke var mel. 

Inspirationen til indlægget her kan krediteres til mange personer, men her på Amino fik jeg et interessant spørgsmål om netop min ungdomsavis: "Jamen, hvor tjener du dine penge henne?" Spørgsmålet er jo relevant, fordi de færreste arbejder gratis. Men sandheden er, at jeg tjener ingen penge. Jeg tjener markedsføringskuponer, jeg kan indløse (i princippet). Og dette har givet mig mere trafik end FB-markedsføring har på det seneste. For færre penge. 

Smid gerne et kig forbi min nystartede facebookside for opdateringer og andre åndssvage ting fra min side. Cool Se her: https://www.facebook.com/Kasper-Friis-1932615273686491/ 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kasper blogindlæg Skriv dig op