Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Løw - JumpStory Min hund Esther er ét af mine største forbilleder som iværksætter

Min hund Esther er ét af mine største forbilleder som iværksætter

1,391 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 November 2019

Indrømmet. Som iværksætter burde mine forbilleder formentlig være folk som Elon Musk, Richard Branson eller Mark Zuckerberg. Man kan da også kun have kæmpe respekt for de erhvervsmæssige ting, disse mennesker har skabt, men med risiko for at lyde fuldstændig patetisk, så er ét af mine helt store forbilleder faktisk hende her – min hund Esther.

På mange måder er Esther selvfølgelig ikke noget udover det sædvanlige, når vi taler hunde. Hendes daglige gøremål består - udover ufatteligt mange timers søvn – i at spise (hendes foretrukne ting i verden), gå ture med legekammeraten Møffe, blive kløet på maven af sin ejer og betragte verden med hendes altid kæmpe begejstring trods et lettere sørgmodigt blik.

Ergo vil mange nok konkludere, at hun da ikke er værd at fremhæve, og at hun modsat førnævnte erhvervsfolk jo aldrig har topperformet, og sidstnævnte kan jeg kun give ret i. Da min kære mor en enkelt gang tilmeldte Esther til en skønhedskonkurrence, sluttede hun i den tunge ende af feltet, og om end det var en grotesk fejldom (hun er jo den smukkeste af dem alle), så sluttede hendes modelkarriere ved samme lejlighed.

Til gengæld – og her kommer Esthers rolle som forbillede i mit liv ind i billedet – så falder mange af de ting, som vi mennesker kæmper og kæmper for at opnå, hende fuldstændig naturligt.

Esther er konstant nærværende. Hendes sind er indrettet på en måde, hvor hun ikke behøver at gå til timers yogatræning; mindfulness; meditation og lignende. Hun ER der på. Totalt på. Totalt i nuet.

Esther er begejstringsvillig. Mange af os mennesker er bekymringsvillige. Vores sind er konstant i fortiden eller fremtiden, hvorfor det forholder sig til en masse forhold, der er potentielle bekymringer. Esther har det ikke sådan. Hun møder nuet med total umiddelbarhed og er enormt let at begejstre og gøre glad.

Esther er ikke-dømmende. Nogle vil formentlig diskutere dybden af en hunds empati, eftersom empatien ikke på samme måde som ved mennesket er koblet med dybe tankerefleksioner, men til gengæld er empatien og hengivenheden totalt umiddelbar og naturlig. Esther er aldrig forstillet eller manipulerende. Hun elsker ganske enkelt dem, der er god ved hende – komplet og uden at dømme.

Ovenfor har jeg nævnt tre eksempler på noget af det, som Esther fuldstændig naturligt praktiserer, og som for mig hver eneste dag er inspirerende i forhold til selv at blive bedre til det.
Ligesom hende er jeg et dyr, men modsat hende er min hjerne udviklet i en grad, der paradoksalt nok gør mange af hendes naturlige egenskaber enormt svære at praktisere i praksis. Ikke desto mindre er det kvaliteter, som de fleste mennesker enormt gerne vil blive bedre til, og selv indenfor moderne ledelse og erhvervsliv er vi begyndt at betone vigtigheden af såvel nærvær som motivation og en rummelig og ikke-dømmende adfærd.

Jeg ved godt, at Esther aldrig kommer til at skabe noget af betydning målt i en erhvervsmæssig skala. Jeg ved også godt, at det kun er for mig, at hun er fuldstændig unik og fantastisk. Ikke desto mindre er de kvaliteter, hun kommer med til verden, universelle og i den grad en inspirationskilde for alle mennesker, hvis du spørger mig.

Er hun så upassende til tider? Helt bestemt. Men hvem er egentlig ikke det? Jeg læste for nyligt, at verdens fredeligste dyrerace – bonobo-aben – er så fredelig af en grund. Faktisk har præcis denne abe-race, der i øvrigt er ligeså nært beslægtet med os mennesker som chimpansen, færreste konflikter og slagsmål af alle kendte pattedyr, og det har forskerne fundet ud af skyldes en ganske særlig adfærd.

Det viser sig således, bonobo-aben løser alle konflikter ved at lægge op til sex, så havde jeg foreslået denne aberace som rollemodel, så havde mange af jer nok blevet lettere forargede. Der sker nemlig det, at hvis man kaster et stykke legetøj ind i et bur med chimpanser, så vil chimpanserne slås om det, til den stærkeste får lov at lege alene med det.
Kaster man legetøjet ind i bonobo-buret, vil de alle sammen først dyrke sex og derefter deles om legetøjet.

Så bare rolig. Jeg kommer ikke til at advokere for hverken Bonobo-ledelse eller tilstande iblandt menneskedyret. Til gengæld vil jeg fastholde Esther som et stort forbillede, og jeg håber, at dette lille indlæg på Amino har skabt en mulig fremtidig inspirationskilde, der godt nok ikke har skabt hverken Tesla, Apple eller Facebook, men til gengæld kan mange af de ting, som det moderne menneske stræber så dybt efter at kunne.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jonathan skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere