Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Løw - JumpStory Iværksætter trends for 2017

Iværksætter trends for 2017

3,255 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 January 2017

Vi hører hele tiden om megatrends såsom kunstig intelligens, Internet of Things og machine learning, men hvordan udvikler iværksætteri sig egentlig i disse år? Får vi flere eller færre selvstændige i 2017, og hvad vil karakterisere fremtidens entreprenør?


Her er otte trends, som afgjort vil påvirke snakken om og det at være iværksætter anno 2017:

 1. Der bliver flere af os
  Tal fra USA viser, at antallet af iværksættere i Guds eget land alene vil runde 28 millioner i 2017. Det svarer til over en femtedel af hele den amerikanske befolkning, og det er en udvikling, som vi også kommer til at se i stigende omfang i Norden.

 2. Antallet af soloentreprenører vil vokse
  Der vil blive stadigt flere iværksættere, som har énmandsvirksomheder. I Danmark er det allerede en udbredt model, og i 2017 vil vi se endnu flere, som kombinerer startup-drømmen med et normalt lønmodtagerjob, studie etc.

 3. Iværksættere bliver attraktive for corporates
  Store og etablerede danske virksomheder er begyndt at udvikle acceleratorprogrammer, inkubatorer og lignende for at blive mere entreprenante i deres innovations- og forretningsudvikling. Det vil øge efterspørgslen for iværksættere internt i disse organisationer og gøre flere entreprenører til intraprenører i 2017.

 4. Marketingansatte springer ud som iværksættere
  Stadigt flere ansatte indenfor marketing tager springet til at blive selvstændige, fordi vi i dag har et marked, hvor langt de fleste produkter og services kan sælges, hvis man blot er dygtig til at formidle budskabet til målgruppen.

 5. Flere fokuserer tidligt på revenue
  Perioden er (heldigvis) ved at være ovre, hvor investorerne sidder på flæsket og kan tage tidlige og store ejerandele for beskedne investeringer. Vi går takket være bootstrapping, Lean Startup og crowdfunding imod en årrække, hvor iværksættere i stigende grad bygger deres virksomheder op omkring tidlig indtjening og hurtig kundeinvolvering frem for kapitalfremskaffelse imod ownership.
  Vi går fra funding til revenue.

 6. Minimalismen vinder frem
  Stadigt flere iværksættere har ikke Elon Musik-agtige ambitioner om at ændre hele industrier. I stedet vil der blive flere minimalistiske entreprenører, som er glade for at have kunder i et omfang, hvor de fortsat har mulighed for at rejse, have familie og søge andre eventyr i livet. Det er ikke nødvendigvis optimalt for samfundet, men positivt for den enkelte.

 7. Vi går fra kvantitet til kvalitet
  Fremtidens iværksættere starter virksomheder ind i en virkelighed, hvor business for business’ egen skyld ikke længere er acceptabelt. Alt, der sættes i verden for at skabe profit, vil derfor også i stigende omfang forventes at give tilbage til samfundet på den ene eller anden måde.

 8. We-commerce påvirker alle iværksættere
  Delingen af alt fra kontorpladser til servere og biler vil betyde en hverdag for os iværksættere, hvor we-commerce påvirker alle aspekter af det at være selvstændig. Dvs. at deletankegangen influerer alt fra, hvorledes idéer udtænkes, skabes og produceres til, hvordan de bliver oplevet og forbrugt.
Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jonathan skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere