Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Løw - JumpStory Min første million - Jacob Risgaard og Coolshop

Min første million - Jacob Risgaard og Coolshop

7,677 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 September 2016

I forlængelse af min Listen Louder-filosofi og ønsket om at ’arbejde højere’ og dele viden, har jeg interviewet en række skarpe iværksætter-hjerner og stillet dem tre skarpe spørgsmål.
Det er ikke nødvendigvis iværksættere, som jeg deler alle holdninger med, men de er hamrende dygtige til dét, de gør. Og det er i sig selv inspirerende.

Første mand i rækken er Jacob Risgaard, der siden 1996 har beskæftiget sig med e-handel. Jacob er bl.a. medejer af Coolshop.com, der er nordens førende underholdningsbutik på nettet. Han har derudover skrevet bogen "Min Første Million" og engagerer sig løbende i filantropisk arbejde - bl.a. via en række velgørende Cool Car-races.

Jeg stillede Jacob og hans skarpe hjerne tre spørgsmål omkring at være iværksætter...

Vil du ikke fortælle mig om den største fejl, du har begået som iværksætter, og hvad du lærte af den?
Min største fejl begik jeg med mit første selskab, hvor vi blev alt for afhængige af vores bank.
Det er sådan med banker, at de har en politik, indtil de får en ny. Hvis man har baseret hele sit eksistensgrundlag på bankens nåde, så risikerer man at miste det fulde fundament, hvis banken ændrer politik og trækker stikket. Det oplevede jeg ske, da dot-com boblen indtraf tilbage i år 2000.

Så én læring, jeg gerne vil dele med andre iværksættere, er, at du skal være forsigtig med at basere dit økonomiske bagland på én bank. Derudover: Lad være med at hæfte personligt. Det er læring nummer to herfra.


Det var nogle af dine større fejl. Hvornår og hvordan er du så rigtig god som iværksætter?
Jeg har udviklet mig rigtig meget ved at begynde at erkende mine svagheder. Det kan selvfølgelig være en hård øvelse for egoet, men det er helt afgørende som vækstiværksætter. Hvis du ikke er opmærksom på de områder, hvor du ikke selv er ret dygtig, så får du ikke omgivet dig med mennesker, der kan opveje de mangler. Og uden dem har du ikke en stærk helhed.

Eksempelvis har jeg erkendt, at jeg er en dårlig leder. Jeg er slet ikke detaljeorienteret nok.
Jeg er derimod virkelig god til at få folk til at følge en drøm og en vision. Det gør jeg ved at lytte rigtig meget til mine kolleger, og så byder jeg ind med gode ting, når det kommer til forretningsudvikling og det at skabe løsninger, som kunderne elsker.

Endelig er jeg stærk til enkelthed. Coolshop er ét eksempel på det. Coolshap har bevidst valgt ikke at villle være ligesom Amazon, der modsat os tilbyder 130.000 forskellige typer af HDMI kabler. Det gør vi ikke, for hvis din mor eksempelvis skulle købe sådan ét, så ville hun være fuldstændig fortabt inde på Amazon.
Hos Coolshop har vi begrænset os til nogle ganske få, så vi altid kan opfylde det ønske fra vores kunder, at vi er simple og enkle at handle med.


Vi har alle sammen brug for forbilleder eller rollemodeller. Nogle af mine er eksempelvis mennesker som Joichi Ito, Seth Godin og Simon Sinek. Tre fantastiske amerikanske entreprenører og ledere på hver deres måde. Hvem har du lært noget af, hvor du tænker, at dem kunne andre også blive klogere af at følge?
Af udenlandske inspiratorer er det folk som Richard Branson og Elon Musk, men i den danske sammenhæng vil jeg fremhæve Jesper Buch, Christian Nicholas Stadil og Eigild B. Christensen.

Jesper er inspirerende, fordi han er verdensmester i at afhænde virksomheder på det rigtige tidspunkt. Han kan i den grad kapitalisere på investeringer.

Christian har inspireret mig i kraft af sin evne til at fremsætte tydelige og knivskarpe visioner, som man simpelthen kan smage på og forelske sig i.

Og Eigild er så den mindre kendte af de tre, men ikke mindre interessant af den grund. Han har været i stand til at lave forretninger i mange forskellige genrer, og ikke mange formår som han at kunne sætte sig ind i helt forskellige felter og så tjene penge på dem.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jonathan skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere