Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Løw - JumpStory Hvordan sikrer du dig fremtidens talenter?

Hvordan sikrer du dig fremtidens talenter?

2,469 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 May 2016

Hos Listen Louder arbejder jeg med at lytte højere. I denne blog har jeg valgt at lytte til trends og tendenser i forhold til talentarbejdet hos danske og internationale iværksættere.
Det står mig efter ’lyttearbejdet’ klart, at vores nuværende idéer og praksis omkring at fastholde talenter er forældet. Det gælder også vores tro på, at vi igennem smarte jobopslag og konventionel rekrutteringstankegang vil tiltrække fremtidens talenter. Det kan vi ikke!

De helt unge, dem der inden længe betegnes ”fremtidens talenter”, tænker og agerer på en anden måde end de mennesker, der gerne vil rekruttere og fastholde dem. Det er afgørende, at branchen begynder at forstå denne målgruppe bedre, hvis de fremover vil drage nytte af de unge talenters kompetencer.
Her er to bud på den transformation, der er nødt til at finde sted…
 

1. Fra forudsigelse af talent til løbende afprøvning
Fremtidens talenter responderer ikke på reklamekampagner og konventionelle jobopslag. De er på sociale medier som aldrig før, og det er i disse sammenhænge, de reelt påvirkes.

I fremtiden bør vores fokus på rekruttering derfor fylde mindre, og det at initiere og styrke relationer igennem eksempelvis Facebook, Twitter, Instagram og LinkedIn fylde tilsvarende mere. Heraf følger også, at traditionelle jobinterviews, tests etc. til at forudsige en ansøgers effektivitet vil spille en mindre rolle, mens den løbende og længerevarende dialog med potentielle kandidater vil blive stadigt vigtigere. Sidstnævnte giver også, på sigt, et langt bedre beslutningsgrundlag i forhold til at vurdere talent og jobmatch.

Én måde at opbygge disse langvarige relationer i fremtiden kan eksempelvis være at stille talenterne opgaver meget tidligt i deres studieforløb. Det kunne være projektopgaver, deltidsjobs, praktikforløb etc. Der findes også flere udmærkede online platforme til formålet allerede.

For de største talenter er dette en oplagt mulighed for at bevise deres værd og prøve kompetencer af, mens det for virksomhederne er en langt mere bæredygtig og holdbar måde at lære de største talenter at kende og skabe langvarige relationer til dem.

2. Fra traditionelle ansættelsesforhold til fleksible partnerskaber
I fremtidens dynamiske arbejdsmarked kan du ikke fastholde talenterne på samme måde, som du kunne engang.
De unge talenters lavere loyalitetsgrad i forhold til en given arbejdsgiver er imidlertid ikke kun en ulempe. Fordelen for dig som arbejdsgiver er, at internettets forskellige platforme for opgaveudbud, designkonkurrencer, programmørnetværk etc. reelt muliggør at finde unikt talent mange steder og i mange forskellige konstellationer.
Dine nuværende eller kommende talenter behøver således ikke være fastansat af dig og kan stadigvæk skabe værdi i din virksomhed - blot i en mere uformel juridisk relation. Som virksomhed kan du derfor med fordel betragte medarbejdere og talenter som et netværk af kontakter og ressourcer frem for noget, du skal holde fast i for enhver pris.
Selv når et talent forlader din virksomhed, vil de efterfølgende kunne skabe værdi for dig - blot i nye former for relationer og konstellationer. Det afgørende er her, at du evner at give talenterne opgaver og muligheder, de tænder på, så de vælger dig.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Jonathan blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere