Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jimi Hove Amino er en Mastermind

Amino er en Mastermind

574 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 September 2020

En "mastermind" er en energi der er resultatet af de deltagende parters tankeinput. 

Inden du lukker ned for computeren og løber skrigende ud på gaden fordi der var en der sagde "energi", og du dermed tror det her er et indlæg om healing og astrologi, så hør mig lige færdigt her.

Amino har en særlig ånd, eller energi.

Denne ånd / energi består af alle de brugere der sætter ord på deres tanker og trykker "send". Dernæst er der nogle moderatorer og nogle spilleregler, og ikke mindst er der den ånd som Martin Thorborg lagde i det, da han startede Amino.

Denne ånd/energi/ mastermind er anderledes end på andre fora. Også andre iværksætterfora. Og det er denne "Mastermind", som man træder ind i, når man klikker sig ind på Amino.dk

Det er denne slags skabelse af ånd/energi/masterminds jeg vil skrive om her, og hvordan du på din egen arbejdsplads vil bruge den slags til at skabe succes, eller hvis du ikke har styr på din firmaånd og den løber løbsk, hvordan den så af sig selv vil lave en fiasko for dig, helt af sig selv.

En Mastermind når du har møde i dit firma 

Kender du det at når du har møde i firmaet (eller med en kunde), og i sidder og brainstormer over nye muligheder, som du kan være med til at skabe for firmaet/kunden ? Dette er en Mastermind bestående af de mennesker der er med til mødet.

Kender du så også det, at der sidder en person til det møde, og ødelægger det med en negativ indgangsvinkel til de forslag der kommer på bordet? Sådan en person skal du ikke have med i dine Masterminds.

En ægte brainstorm i en Mastermind består nemlig kun af mennesker der får lov til at lufte deres mest kreative, og inspirerende tanker. Senere hen når brainstormen i din Mastermind er slut, kan (og skal) man så gennemgå de forslag der kom under ens brainstorm med den kritiske vinkel. Ikke den negative vinkel, men den kritiske.

Når sådan en Mastermind af positivt indstillede mennesker sidder og brainstormer over noget, så kommer der ofte resultater som er bedre end hver enkelt medlem af denne Mastermind kunne komme på af sig selv. 

Man siger at man ikke kan klare sig alene, og det er især tilfældet, når det handler om at få gode ideer til sin virksomhed. Der sker altid noget magi, når gode, åbne mennesker ping-ponger.

Det er en god ide at have flest mulige forskellige mennesker med i din Mastermind. 

Igen lad os forestille os at vi sidder ved denne brainstorm i en Mastermind. 

Så kunne der være en kreativ person som får vilde ideer, og som ikke altid tænker på om det kan lade sig gøre økonomisk. Denne person skal have frit spil til sine tanker.  Prøver man at trække den person ned med "realistiske budgetter", så stopper man han/hendes tankesæt inden de er nået i mål. Og måske går man derved glip af en genial ide.

Så kan man altid se om det kan lade sig gøre bagefter, men ikke imens at personen sidder og lader ideerne flyve frit.

Man kan som økonomisk ansvarlig i Masterminden så støtte personen under brainstormen ved at sige : "Det og det er der råd til. Det lyder godt!", men holde sin mund når man hører om ting man umiddelbart ved der ikke er råd til. 

Fordi i det man gør det, så afbryder det momentum der er, og så går man som sagt måske glip af den geniale ide. 

Det kan også godt være at du som økonomisk ansvarlig ( som for eksempel en bogholder.

Men man finder aldrig ud af om ideen er god, hvis den bliver bremset i opløbet.

Det samme gælder den anden vej rundt. 

Det vil sige at hvis du sidder som den kreative person i en Mastermind, og du måske oven i købet er den øverste ansvarlige, og dermed kan overtrumfe den økonomiske ansvarlige i firmaet, er det ekstremt vigtigt, at du efter du har fået lov til at lufte dine kreative ideer, er lige så åben for at din ide kan blive begravet på grund af at den ikke har økonomisk bund, som at de andre lige har været åben overfor din ide. 

Ellers kan det betyde økonomisk ruin for dig, hvis du ikke lytter helt åbent og færdigt til den økonomiske ansvarlige.

En Mastermind i en diskussion på Amino

Det som jeg med det samme kunne lide på Amino, lige da jeg startede med at skrive her for mange år siden, var netop denne åbenhed. Både for den kreatives ideer, men også for de økonomiske ansvarliges input. 

Det er en særlig egenskab som de fleste iværksættere har, at man er åben overfor andre, sålænge at man har et fælles mål om at opfylde ens drømme.

Det er dog altid nemmere at have dette overskud angående at være åben overfor hvor de andre kommer fra, når man måske "kun" har et mindre firma, og dermed ikke har så meget på spil, som man kan have i et større firma. 

I et større firma kan en fejlbeslutning koste millioner af kroner, og at folk skal fyres, men det er også her at i det store firma at en god beslutning kan skaffe firmaet millioner, og kan skaffe dig selv en bedre karriere, hvis det var dig der kom med den gode ide, og plan for firmaet. Her i det store firma kan folks egoer nemmere komme til udtryk, og man kan derfor nemmere ryge ned i fælden med ikke at være ligeså åben overfor andres input, som man ville være på Amino.

Så husk at tage denne åbenhed som der for det meste er her på Amino med dig ud i verdenen, den dag dit firma for alvor vokser (hvis det ikke allerede er gjort det). 

For det er den åbenhed der skaber et miljø og dermed en slags Mastermind, som skaber kontinuerlig vækst baseret på kreative væksttanker, men hvor den økonomiske ansvarlige har sørget for at der også er en rygrad i væksten. 

Dette vil skabe en uovervindelig energi i dit firma, hvor alle føler sig hørt.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jimi skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere