Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Anette Sand Virksomhedsordningen - er det noget for dig?

Virksomhedsordningen - er det noget for dig?

4,672 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 October 2007

Med virksomhedsskatteordningen – som den populære ordning faktisk hedder, kan du planlægge din skat hensigtsmæssigt over en årrække.

Ejere af interessentskaber og enkeltmandsvirksomheder bliver som udgangspunkt beskattet direkte af deres overskud, uanset om  pengene er hævet til privatforbrug eller ej. Men med virksomhedsordningen (VSO), kan man udskyde beskatningen og nøjes med at betale 28% acontoskat  af den del af virksomhedens overskud, der bliver opsparet i virksomheden.

Det er nærliggende og mest attraktivt for dig at bruge VSO, hvis din indtjening er så høj, at du skal betale topskat, og det vil for 2007 sige, at din indtægt efter AM-bidrag skal være over 327.200 kr. Det er dog kun aktuelt, hvis du ikke hæver hele dit overskud men lader nogle af pengene blive i virksomheden. Enten til investeringer eller til senere brug.

Hvis du så året efter har et lavere overskud, kan du ”fylde op” med det opsparede overskud op til topskatten og på måde spare i den samlede skat set over de to år.

Mange, som bruger VSO år efter år oplever, at de ender med at have et stort opsparet overskud og dermed en stor udskudt skat, som kan give likviditetsmæssige vanskeligheder, når firmaet skal sælges eller lukkes.

Derfor er det vigtigt at have en afviklingsplan: Hvis der er tale om et anseeligt beløb, kan det måske betale sig at holde gang i virksomheden på lavt blus i et par år, og trække pengene ud langsomt, frem for at betale topskat af hele beløbet i et år. I denne type sager, kan det svare sig at have en dygtig skatterådgiver.

En anden fordel ved VSO er, at man får større skattemæssig værdi af sine renteudgifter, som bliver fuldt fradragsberettigede. Hvis man ikke bruger VSO, giver renteudgifterne kun fradrag i kommuneskatten.

Hvor store renteudgifterne skal være, før det kan betale sig, afhænger af din situation. Mange vil vælge at få hjælp til opgørelsen, og da skal skattebesparelsen i det mindste kunne dække revisorregningen, for at det kan betale sig at bruge VSO-en alene på grund af det større rentefradrag.

Bogføringsmæssigt er der ikke den store forskel på et regnskab med og uden VSO. Men der skal laves en opgørelse af de private indskud og hævninger, og der må derfor ikke være nogen betydelig sammenblanding af den private økonomi og firmaets.

Der er god tid til at overveje situationen: Beslutningen om VSO eller ej skal først træffes, når selvangivelsen skal udfyldes – og den kommer først til april. På den anden side er det en god idé allerede her i slutningen af året at få et overblik over, hvordan skattesituationen bliver for 2007.

------

Inloco Regnskab har udgivet en bog om Virksomhedsordningen i Franciskanerserien. Den er skrevet af revisor Søren Revsbæk. Vi har netop fået 2. udgave hjem, hvor satserne for 2007 er med i regneeksemplerne. Bogen koster 89 kr. inkl. moms og porto og kan købes ved at skrive til anette@inloco.dk. (Besøg endelig ikke Franciskanerseriens hjemmeside i disse dage - den er under renovation, og er derfor ikke særlig præsentabel :-))

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere