Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Iværksætteren Iværksætter: at gøre forsøget tæller også som succes!

Iværksætter: at gøre forsøget tæller også som succes!

1,177 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 October 2016

 

Spørgsmålene til succesfulde iværksættere lyder ofte: ”Hvad er du mest stolt af?”, ”Nævn dine 3 største successer” eller ”Hvad er dit bedste råd til andre iværksættere?” Som iværksætter kan jeg se, at der er meget inspiration at hente, hvis man gerne vil være iværksætter.  Dog kunne jeg ønske mig, at mediebilledet gav et mere nuanceret billede af, hvor mange forskellige typer af mennesker der er iværksættere, så det ikke kun handler om de, der lever på 1. klasse. En artikel fra Dansk Industri’s hjemmeside bekræfter, at der er prestige forbundet med det at være iværksætter. Med overskriften: ’Iværksætteri er blevet en elitesport’ beskriver Dansk Industri, hvordan det anses som værende sejt at være iværksætter og at succeshistorier om eksempelvis JustEat og Endomondo deles flittigt i medierne. Her kan jeg godt ærgre mig over, at der er langt imellem historien om eksempelvis den enlige mor, der har begyndende succes som iværksætter eller historien om en midaldrende mand med nedsat arbejdsevne der trods udfordringer har skabt en succesfuld forretning. Det kan være hårdt at være iværksætter, men bare det at gøre forsøget er en succes i min optik. Alene det, at du har forsøgt, giver dig et helt nyt syn på, hvordan det er at være iværksætter. Du finder ud af, hvor mange forandringer du kan gøre i dit eget og andres liv, og det er da altid forsøget værd!

 

Det er ikke kun mediebilledet, der fokuserer meget på eliten. Iværksættere skaber også løsninger for eliten, så nye iværksættere kan føle, at andre taler forbi dem i opstartsfasen. Det kan være, når de skal have lavet hjemmeside, logo og webtekster. Min erfaring siger mig, at løsningerne ofte henvender sig til de, der allerede har en solid iværksætterviden og som har selvtilliden og pengene til at realisere ønskerne. Det er ærgerligt, hvis inspirerende og dygtige mennesker holder sig tilbage, fordi de tror på mediernes fremstilling af iværksætteri som værende for folk, der er gjort af et særligt stof. Den fremstilling har heldigvis ikke stoppet mig. Som 16 årig blev jeg iværksætter, selvom jeg i manges øjne vel havde alderen ”imod mig”. Jeg vil gerne hjælpe flere til at tro på dem selv, uanset alder og baggrund.

 

Mit første iværksættereventyr gik ud på at hjælpe en masse pensionister med deres IT problemer. Jeg stiftede virksomheden pc-engineer, hvor vi ydede support og reparerede diverse IT-apparater. Jeg følte, at jeg gjorde en forskel for de ældre mennesker, der ikke havde forstand på IT. Med tiden skiftede vi navn til MeeTech og reparerede nu også smartphones og tablets. I en alder af 23 år gjorde jeg status og tanken slog mig: ”Hvorfor hjælper jeg ikke dem, der drømmer om at blive iværksættere?” Det blev startskuddet til mit nystartede webbureau Webin, hvor vi hjælper iværksættere i opstartsfasen. De får lavet hjemmeside, får hostet hjemmesiden, designet logo, skrevet webtekster m.m. Med vores skræddersyede pakkeløsninger gør vi det muligt, at iværksættere selv kan vælge til og fra, alt efter, hvilke løsninger de har brug for. Det kan godt være, at de ender med at være en del af eliten, men der skal også være hjælp for de iværksættere, der først og fremmest gerne vil gøre forsøget. Det er da i sig selv beundringsværdigt at overvinde ens frygt, og vi hjælper dem til at tro på deres projekt. På den måde, oplever de det som værende mere enkelt at starte op som iværksætter.

 

Danny Solbjerg Chawla, ejer af webbureauet Webin: www.webin.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Danny skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere