Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Du har allerede bedømt dette indlæg
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Jannich Rindom - Med fokus på det opsøgende salg og mødebooking. Tålmodighed er stadig en dyd! Af Jannich Rindom & Henrik Frier.

Tålmodighed er stadig en dyd! Af Jannich Rindom & Henrik Frier.

828 Visninger
12 June 2018

 

 

 

 

 

 

Der findes et udtryk som sociologer kalder for 'utålmodighedssyndrom'. Det er den polske sociolog Zygmunt Bauman der er kommet frem til udtrykket – fordi den moderne verden vi lever i, har tendens til at gøre os mennesker mindre tålmodige end vi har været før – og hele tiden have et ønske om at gøre alting hurtigere.

 

Det er utålmodighedssyndromet der er årsagen til at vi kører for hurtigt over vejbumpene, så både hat, briller og medpassagerer danser og hopper rundt inde i bilen. Det årsagen til at vi råber til den stakkels kassedame i supermarkedet, om ikke der snart kunne blive åbnet en kasse mere? Det er også utålmodighedssyndromet der gør, at vi nogle gange går og bekymrer os mere om i morgen, i stedet for at koncentrere os om at leve øjeblikket lige nu.

 

Måske det er en globaliseret verden der har gjort, at vi hele tiden tænker fremad og forsøger at opnå mål og ønsker. Det er en 'flydende' tid, hvor gamle traditioner er i opbrud og ny innovation kommer til overalt. Efterhånden er livets og hverdagens muligheder nærmest ubegrænsede og det er blevet lettere at gå efter sine mål, drømme og ønsker end nogensinde før. Vi får mad bragt til døren på få minutter, vi kan se de film vi har lyst til – når vi ønsker det, og vi kan få al den information vi søger ved blot at glide pegefingeren hen over en app på skærmen. Der er tale om information der blot for få år siden, krævede at vi skulle en tur på biblioteket, eller vente til boghandleren åbnede mandag morgen. Verden er fuld af muligheder, men den kører stærkt. Nogle gange så stærkt at vi slet ikke indser hvilken centrifuge i egentlig befinder os i som mennesker.

 

Tendensen er, at det er nu eller aldrig, og hvis tingene ikke går vores vej, bliver vi i stigende grad irriterede og i sidste instans kan vi endda blive ligefrem aggressive. Der er faktisk nogen der mener, at tidens utålmodighed er en af de største triggere til stress overhovedet – og det kunne godt være et emne vi bliver nødt til at tage alvorligt, for det går ikke bare ud over vores sundhed, det påvirker også det arbejde vi udfører i det daglige.

 

 

Jannich Rindom om sælgerens utålmodighed

 

Vi taler med Jannich Rindom fra virksomheden Phoner2Support, omkring de problemer der for tiden viser sig på mange arbejdspladser, på grund af tendensen til at alting skal gå hurtigere end nogensinde. Jannich Rindom har i en længere årrække arbejdet som coach og underviser af personale der arbejder med salgsrelaterede opgaver. ”Salgsverdenen er en branche hvor der per tradition, er fuldt tryk på. Ikke mindst, fordi salgsarbejde ofte er aflønnet som provision, og derfor er der et naturligt incitament for de fleste sælgere i at give den gas”, siger Rindom. ”Gas er godt, men lidt for meget gas, og lidt for meget utålmodighed, kan få tingene til at køre den gale vej. Det kan simpelthen gå galt – og sælgerne kan ende med at brænde ud og gå ned med stress”, fortæller Rindom der har set en del eksempler på den slags i sin karriere som coach. Men der findes en del simple teknikker, hvorpå man kan træne sig ud af et snigende utålmodighedssyndrom – og undgå den dårlige stress. Her nævner Jannich Rindom et par gode råd.

 

 

Træn dig til tålmodighed

 

1. Anerkend din utålmodighed

Hvis vi skal have nogen chance for at gøre noget ved vores utålmodighed, bliver vi nødt til at indrømme at vi lider af den. Og vi skal have lyst til at gøre noget for at ændre den. Prøv fx at læg mærke til de gange at utålmodigheden sparker ind og prøv at tænk over hvad det er der udløser den. Selvfølgelig kan noget så banalt som tæt trafik få mange til at føle sig utålmodige, men i jobbet kan der være mange små detaljer der får utålmodigheden til at spire – og det kan være praktisk at vide hvorfor. Er det når kunderne stiller for mange spørgsmål, eller når de tager for lang tid til at gennemgå et forslag? Hvis du kan genkende årsagen, vil du også være bedre til at rette op på problemet.

 

2. Giv dig selv et mentalt 'stand-by'.

At være i stand til at slukke for dine tanker, selvom det blot er i få sekunder, kan hjælpe med at reducere utålmodighed. Næste gang du føler dig frustreret over hvor længe noget tager, eller bare føler dig forhastet eller bekymret over ikke at nå det du skal, så giv dig selv 5 minutter hvor du ikke tænker på noget overhovedet. Det er ikke nogen nem øvelse, for tankerne har det med at 'poppe op' igen hele tiden – men hvis du er i stand til at fokusere på at lægge alle tanker til side, og forsøge at lukke ned for harddisken i 5 minutter – så kan du faktisk lære dig selv at rydde op i hovedet og bevidst få de utålmodige tanker væk.

 

3. Læg en plan

En stor grund til at vi sælgere kan føle os utålmodige, er fordi der er så mange variabler og så meget pres på os på et givent tidspunkt. At komme med en ugentlig eller daglig plan og derefter holde sig til det, kan fjerne en del af denne usikkerhed og give en køreplan for alt hvad vi gør dag til dag. Prøv at dele din dag ind i specifikke opgaver, og hold dig så meget som muligt til den. En sådan køreplan kan virke rutinepræget, men den kan faktisk også afhjælpe de værste utålmodigheds-tendenser. 

 

4. Lær at meditere

Det lyder som et stort ord, og meditation er sandsynligvis heller ikke på de fleste sælgeres opgaveliste. Men der en ingen der siger, at man nødvendigvis skal gå helt i åndeligt zen – eller gå i indiske tilstande – for at dyrke en smule meditation. Egentlig handler det blot om skabe korte øjeblikke med stemningsforbedrende aktiviteter, som det hedder. Få minutter med god musik, en tur rundt om blokken for at trække frisk luft – eller andet der kan få en til at adsprede sig et øjeblik, inden man vender tilbage til opgaverne. Find din egen personlige måde at meditere på, og du vil kunne finde fornyet energi og blive bedre til at takle utålmodighed.

 

5. The Big Picture

Salgsfolk i dag er så drevne og fremadrettede, at de sjældent bliver så hængende for at tage et skridt tilbage for at se på det store billede. Det er først, når vi begynder at tænke i år, at vi forstår, hvordan hver lille smule daglig arbejde giver noget større. Utålmodighed har det med at forsvinde, når du virkelig kan sætte tingene i kontekst og forstå, at selvom der ikke sker noget lige i dette øjeblik - eller i denne uge – så er alt det du gør, alligevel en del af de resultater der skabes på lang sigt. Det kan altså hjælpe at tænke lidt større og lidt mere langsigtet. Det giver ro.

 

6. Afstem distraktioner

En af de største stressfaktorer for sælgere - og årsagen til så megen utålmodighed - er den konstante strøm af meddelelser, krav, anmodninger, svar og alt muligt andet der kommer som følge af at være i kontakt med mange forskellige mennesker på én gang. Vi forsøger at være overalt på en gang, og hjælpe på flere fronter samtidig, men vi kan altså ikke være to steder på en gang – det er fysisk umuligt. Hvis du vil træne dig selv til mere tålmodighed, skal du lære at prioritere hvad der er vigtigt, og lære at sige nej til nogen af de faktorer der kan virke distraherende.

Du kan læse mere om Jannich Rindom på www.dinerhvervscoach.dk & www.jannichrindom.dk 

Vær den første til af få Jannich blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere