Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Shopify vs. WooCommerce

12.203 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 February 2016

Jeg har arbejdet en del med webshops opbygget i WooCommerce og Shopify, og forhåbentlig kan mine erfaringer hjælpe dig med, hvad du skal vælge, når du skal vælge webshopsystem.

Der findes en masse andre muligheder, og jeg har stærke holdninger til flere af dem, som dog ikke er fair at dele, da jeg ikke har arbejdet det store med dem.

Lad os kigge nærmere på hvad jeg kan lide og ikke lide ved Shopify og WooCommerce.

Det gode ved Shopify

Den helt korte version er, at det fungerer, og det ser flot ud. Hele platformen ser flot ud på alle typer enheder fra mobil til computer.

Nu tænker du, at det er da tilfældet på alle webshopplatforme, og det er rigtigt at alle tilbyder denne form for løsning, men det er altså langt fra altid, at det fungerer.  Jeg har tit oplevet problemer med visse open source systemer, hvor de burde være lavet i et responsive design, men der ender tit med at komme bugs ind. Det har jeg aldrig oplevet med Shopify.

Et uhørt antal gange har jeg oplevet, at der er problemer ved checkout. I WordPress skyldes problemet ofte, at man bruger en ekstern plugin til betalinger, og denne passer ikke nødvendigvis sammen med dit tema. Disse problemer slipper du for med Shopify.

Det er hurtigt og let at opsætte temaer, da det hele foregår fra en editor. Du har selvfølgelig også mulighed for at ændre i selve temaet, hvis du har købt et.

Jeg oplever ekstrem få fejl, når jeg arbejder med Shopify. For mange er det en bedre løsning end mange af open-source løsningerne, da det er lettere at komme i gang med. Med open-source risikerer man nogen gange at bruge ufattelig meget tid på tekniske udfordringer, og det kan ende med at koste en mange penge. Selvfølgelig er der også en række fordele i disse systemer. Det er grunden til, at rigtig mange vælger dem, og det bringer mig videre til nogen af de ting, som jeg ikke kan lide ved Shopify.

Det dårlige ved Shopify

Open-source folket siger altid, at det dårlige ved Shopify er, at man ikke ejer sit eget indhold. Det. de mener, er, at hvis du en dag vil væk fra Shopify, er det besværligt at få dit indhold med.

Du kan overføre dine produkter og kundeinformationer via en CSV fil, som du kan uploade til f.eks. WooCommerce. Men alle blogindlæg og sider skal overføres manuelt. Temaet mister du også, da det er lavet til Shopify.

Jeg er heller ikke særlig vild med, at man ikke kan ændre sine url's. Dvs. at produkter altid vil se sådan ud: ditshop.dk/products/produktets navn.

Hvis du vil vide mere om open-source vs. Shopify, har jeg skrevet mere om dette emne på min blog på Lavenwebshop. Dette indlæg finder du her.

Det gode ved WooCommerce

Jeg elsker WooCommerce, når det komme til at skabe indhold. Om du skriver blogindlæg eller laver sider til WooCommerce, er det let og overskueligt.

Man kan mærke, at WordPress er skabt til indhold (platform til blogs), og da WooCommerce er lavet til WordPress fungerer denne del fantastisk. Ens redegeringsmuligheder betyder altså meget, når man gerne vil have kunder i butikken.

Det er også let at oprette produkter og lave søgemaskineoptimering i WordPress. Modsat Shopify kan du helt bestemme din url's opbygning.

Det dårlige ved WooCommerce

Den store ulempe er, at der let kommer fejl, når plugins skal virke sammen med WordPress og WooCommerce. Der er ikke de store problemer mellem WooCommerce og WordPress, da firmaet bag WordPress har købt holdet bag WooCommerce.

Men jeg har mange gange oplevet problemer mellem plugins og tema, når der er kommet en ny opdatering til WooCommerce og WordPress.

For mig og mine kunder har det været den største ulempe. Men det er altid noget, som kan løses.

Hvad skal du vælge?

Jeg ved, at mit svar er kedeligt, men det kommer helt an på, hvad du skal bruge din webshop til.

Pt. ejer jeg selv en amerikansk webshop, som er lavet i Shopify. Det har jeg valgt, fordi Shopify er bygget til det amerikanske marked, og jeg kan få en hurtig webshop og derved bruge min tid på markedsføring og hjælpe andre webshopsejere med deres webshop.

Men alligevel vil jeg ikke sige, at du skal vælge Shopify fremfor WooCommerce, for jeg kan godt lide den frihed, som der er med en WooCommerce webshop. Med Shopify skal man vænne sig til, at der kan være ting, som er svære eller umulige at ændre.

Du kan altid skrive til mig på jonas@lavenwebshop.dk, hvis vi skal tage en snak om, hvad du skal vælge udfra dine behov.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Hans skriver Skriv dig op