Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Gæsteeksperten Interview med Oscar fra Panda Print

Interview med Oscar fra Panda Print

5,788 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 August 2017

Panda Print er en dansk leverandør af to-go emballage - med og uden print.

Firmaet startede i år 2015 med at fokusere på papkrus med tryk, men har siden udvidet sortimentet og tilbyder nu et bredt udvalg af spændende produkter indenfor to-go emballage.
Bag Panda Print er den unge iværksætter Oscar, i dette blogindlæg får du indsigt i hans rejse, og bl.a. tanker omkring fravalg af uddannelse.
 

1. Har du altid vidst du ville være iværksætter?I min barndom var jeg vant til en hverdag, hvor begge mine forældre havde tid og overskud til at være der for min lillesøster og mig. Mine venners forældre var på arbejde hele tiden, men min far var sælger med frie arbejdstider, og min mor havde en lille tøjbutik med få ansatte. Det har jeg altid sat stor pris på, og i mine senere år har jeg indset, at jeg ønsker den samme frihed og mulighed for at bruge tiden som jeg har lyst.

2. Kan du fortælle lidt om din iværksætterhistorie og fravalg af uddannelse? I gymnasiet var det svært for mig at holde fokus på ting, der ikke interesserede mig. Jeg læste ikke op til timerne, men læste bøger ved siden af skolen om ting, jeg syntes var spændende og jeg faldt over en bog, der åbnede mine øjne for iværksætteri.

Siden gymnasiet har jeg afprøvet en masse idéer og nogle gik bedre end andre. Det gav mig en masse erfaring og forståelse for, hvad der virker og ikke virker i den virkelige verden.
Med Panda Print gik vi ind på et marked, der bl.a. savnede bedre kundeservice og fokus på små virksomheder. Det var et rent tilfælde, at dét skulle blive min første “succesfulde” virksomhed. Vi er i dag tre mand, snart fire og forhåbentlig fem inden udgangen af året. Vi vokser og vokser for hvert kvartal, og det er en spændende rejse at være med på.

3. Hvilke forhindringer har der været på vejen?

Jeg har fra første dag lavet fejl, og jeg tror på det er en vigtig og uundgåelig del af processen.
Jeg har leveret varer for sent, for tidligt og til forkert adresse. Jeg har fået produceret varer til en større ordre, der endte med at fylde 6 gange mere end beregnet og kostede os dyrt i transport, og meget mere. I sidste ende bliver problemerne oftest løst, selvom det virker umuligt, når man står i situationen. Man lærer af sine fejl og bliver bedre for hver gang.

4.Hvad har været dit største øjeblik i din iværksætter karriere?

Jeg vil altid huske en morgen tidligere på året, hvor jeg var på vej ud til møder. Da jeg sad i bilen fik jeg en e-mail med godkendelse på en længe ventet stor ordre, der havde været i udbud. Jeg blev helt vildt glad og skyndte mig ind på en café for at klare noget papirarbejde ifm. ordren. Da jeg var i gang med at bestille en kop kaffe ringede min telefon. Der rullede en endnu større ordre ind, kun ti minutter efter den første. Den dag solgte vi for over en kvart million.

5. Hvad synes dit bagland om at kaste dig ud som iværksætter?

Mine forældre har altid ønsket, jeg skulle læse videre efter gymnasiet, men har respekteret mit valg. De støtter mig 100% og er meget engagerede i mit arbejde. Det er fantastisk altid at have dem, når det går godt eller skidt og jeg har brug for at tale lidt.
Jeg oplever stadig undren iblandt venner og bekendte, men det lærer man at leve med. Jeg har ingen plan B, men tror på, at min plan A nok skal lykkes, da der ikke findes nogen anden mulighed for mig. Og hvad er det værste, der kan ske? Vi har et fantastisk velfærdssystem i Danmark, som samler os op, når vi falder. Går du på røven i Danmark, så har du det stadig bedre end de fleste i resten af verden. Så hvorfor ikke gå all-in!

6. Hvad er fremtiden for Panda Print?

Lige nu udvider vi geografisk og arbejder samtidig på at overtage hele sortimentet af to-go emballage hos vores nuværende kunder. Vi begynder at nå en volumen, hvor det giver god mening for os og rigtig god mening for dem. I takt med, at affaldssortering vinder frem i Danmark ønsker vi hurtigst muligt kun at levere mere miljøvenlig emballage fremstillet af fx plantefibre, majsstivelse eller genanvendt plastik.

7. Har du et godt råd til læserne, du måske selv gerne ville have haft da du startede?

Jeg tror på, at det er simpelt, men ikke nemt. Du behøver ikke opfinde det næste Snapchat eller Facebook. Find noget som folk allerede køber, og gør det bedre. Der findes et hav af kedelige og gamle brancher derude, der savner at blive vendt på hovedet og rystet godt.

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når martinebirlund skriver Skriv dig op