Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Gæsteeksperten Vil du gerne være lykkelig?

Vil du gerne være lykkelig?

3,173 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 September 2012

Hvordan bliver du lykkelig?

Bliver du lykkelig af at tjene mange penge? Have en prestigefyldt stilling? Et stort hus og en stor bil? Jeg gør i hvert fald ikke! Mange penge giver måske (økonomisk) frihed, så du kan tage 3 måneders ferie på Maldiverne og drikke kulørte drinks i solnedgangen. Når du så har holdt ferie i 3 eller 6 måneder, så tror jeg, at du vil begynde at kede dig.

Jeg tror, vi skal kigge et helt andet sted for at finde lykken. Lykke er selvfølgelig mange ting, jeg vil her prøve at give min opskrift på lykke i forhold til arbejde/hobby. Jeg mener, der er to væsentlige parametre for at få et lykkeligt (arbejds-)liv.

Hvad brænder du for?

Det der gør mig lykkelig er at lave noget jeg brænder for! Jeg brænder for at inspirere andre mennesker til at udleve deres drømme! I min hverdag er der mange ting, som jeg brænder for, som også giver energi til at lave de opgaver, som giver knap så meget energi. Og jeg har fundet ud af, at jo flere ting, der er i min hverdag af det, jeg brænder for, jo sjovere er min hverdag og jo mere energi får jeg.

Det jeg brænder for er mit arbejde, at gøre en forskel/hjælpe andre, dyrke sport, danse, være sammen med nære venner/familie, osv. Og jeg prøver hele tiden at optimere min hverdag, så jeg kan lave endnu mere af det, jeg brænder allermest for, nemlig at inspirere andre mennesker.

Ikke vigtige ting som f.eks. at se fjernsyn, vaske bil 2 gange hver uge, spille computerspil, læse mails/være på Facebook 10 gange om dagen prøver jeg at undgå (indrømmet, jeg laver også disse overspringshandlinger en gang imellem). Det burde faktisk ikke være så svært at prioritere disse ting fra: prøv at forestil dig, hvordan dit liv skal se ud om 5 år. De ting, der ikke skaber direkte værdi hen imod dine mål, er ikke vigtige! Så prioriter din tid nu! Lige nu!

Så er der selvfølgelig vigtige opgaver, som fuldstændig dræner min energi f.eks. bogholderi, lave hjemmeside, gøre rent, osv. Disse ting er vigtige for at nå mine mål, så disse opgaver har jeg valgt at outsource til specialister på området. Til at starte med synes jeg, at de penge kunne jeg spare, men jeg har fundet ud af, at det er meget dyrere, at jeg selv løser disse opgaver!

Hvorfor? Simpelthen fordi jeg bruger for lang tid på det OG finder på de mest utrolige overspringshandlinger for at undgå dem! Men det er jo selvfølgelig aldrig sket for dig? Eller er det? Så i den sidste ende er det meget dyrere, når jeg selv løser dem i forhold til at outsource dem. Og jeg slår to fluer med et smæk: jeg får meget energi bare ved tanken om, at andre løser disse opgaver for mig.

Hvad brænder du for? Hvad får dig til at arbejde til langt ud på natten? Eller får dig op kl. 4.00, fordi du simpelthen bare ikke kan lade være?

Hvad er meningen?

Det andet parameter jeg mener, der gør os lykkelige er at bidrage/skabe noget. At skabe noget, der er større end dig selv, ligger dybt i os og opfylder vores behov for at gøre en forskel i verden. Hvorfor gør det egentlig det? Jeg tror ikke, at grunden til, at vi skal være her er at have det sjovt, køre i store biler og rejse hele jorden rundt. Personligt keder jeg mig, hvis jeg ”bare” skal nyde livet i flere måneder eller for den sags skyld have et arbejde, hvor jeg ikke gør en forskel for en eller flere mennesker hver uge.

Det er ikke sikkert, at du lige nu føler, at du forstår meningen med dit liv, men de fleste mennesker får på et eller andet tidspunkt i deres liv en ”åbenbaring”. Vi søger alle sammen meningen med livet, bevidst eller ubevidst. Jeg fandt min mening med livet, mit bidrag til verden igennem en dygtig coach for 5 år siden.

Jeg var 37 år gammel og efter 17 år på arbejdsmarkedet var jeg enormt frustreret over, at jeg ikke kunne finde ud af, hvor jeg skulle gøre en forskel i verden (og hvad meningen med mit liv var)! Men jeg havde på fornemmelsen, at der ”mere” end bare gå på arbejde og tjene penge. På dette tidspunkt havde jeg igennem 7 år startet 4 virksomheder op (og var kommet ud af dem igen), været arbejdsløs, arbejdet som vikar mange forskellige steder, haft fast sælgerjob  og var blevet fyret.

Selvom min coach var en stor hjælp (og faktisk fik mig ovenpå igen efter en mindre depression), så var vejen ikke ligefrem bestrøet med guldstøv. En ting var sikkert; Jeg skulle inspirere andre  mennesker, men hvordan? at være coach, konsulent eller lignende kunne jeg ikke leve af, da finanskrisen var begyndt og alle virksomheder/organisationer skar budgettet til udvikling af medarbejdere kraftigt ned og ofte helt væk.

Først efter endnu et år (hvor jeg stort set ikke fik smør på brødet) fandt jeg sammen med min coach mit personlige bidrag, nemlig at inspirere andre mennesker med min historie. Jeg kan slet ikke beskrive, hvilken lettelse, det var at få min mission så præcist beskrevet. Det har ikke været nemt, at kunne komme til at leve af det, men da det giver så meget mening for mig, har motivationen været ufattelig stor, og jeg har gjort det, der skulle til for at gøre det til min levevej.

Jeg har ikke fortalt min vej til at finde meningen med livet af egoistiske grunde, men for at give dig en forståelse af, at din vej godt kan være besværlig inden du finder den!

At gøre en positiv forskel føles godt og efterlader en god fornemmelse. Hvad er dit bidrag til en forbedret verden? Hvad vil du gerne huskes for, når du ikke er her mere?

En ting, der også har betydning, er nogen at dele dine succeser/fiaskoer med. Det kan være din partner, din familie eller dine venner. Både fordi du har brug for opbakningen, men dit liv skulle også gerne inspirere dem til udvikle sig og gøre noget for andre.

Hvad er lykke for dig?

Skriv gerne dine kommentarer nedenunder

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Gæsteeksperten skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere