Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om SEO for begyndere

10 SEO-råd over sidste salgsdato

31. august 2011 | 11.910 Visninger | 52 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Frank Hellerup Madsen fra Synlige Sider

Ekspertblogger på Amino om SEO for begyndere

Google ændrer hele tiden større og mindre ting ved de algoritmer og systemer, der ligger til baggrund for søgeresultaterne. Mange af ændringerne er mindre justeringer af dette og hint - men andre er mere omfattende.

Det betyder, at der er nogle SEO-teknikker, som med tiden bliver uvirksomme - eller måske endda decideret skadelige. I dag ser jeg nærmere på en stribe SEO-råd, der har overskredet sidste salgsdato og som du ikke bør lytte efter, hvis du hører dem.

(Som bigevinst kan du også bruge denne liste til at vurdere den basale SEO-viden hos folk, der giver råd - eller om et givent forum er værd at frekventere. Mange udenlandske SEO-fora er f.eks. fyldt med information, som mildest talt ikke er up-to-date.)

Men husk nu også, at fordi folk i ældre indlæg måtte have foreslået nogle af nedenstående råd, behøver de ikke være SEO-imbecile. Mange af dem var faktisk gode råd på et tidspunkt. Nok indledning, her er de 10 SEO-råd, som du IKKE skal lytte til:

Du skal udfylde meta keywords for bedre placering i Google

Google læser slet ikke meta keywords. Det har de selv sagt her. Derfor skal det ikke være for Googles skyld, at du fylder indhold i Meta Keywords.

Sæt nofollow på udgående links for at "samle" linkjuice eller pagerank

Tanken her var, at Google ikke overførte linkværdi gennem links, der har fået tilføjet den såkaldte "nofollow" attribut. Og hvis man ikke overførte linkværdi til andre sites, så kunne man beholde det for sig selv. Men Google har ændret på metoden, så der ryger den samme værdi til et link, uanset om det har nofollow eller ej. (Læs selv mere her hos Matt Cutts fra Google i sommeren 2009 - hvor han skriver, at det har været sådan i mere end et år).

Opdatering: Når jeg skriver, at den samme værdi ryger til et link, uanset om det har nofollow eller ej, betyder det, at før i tiden ville en kombi af 5 almindelige links og 5 nofollow-links betyde, at de fem almindelige links hver især overførte 1/5 af linkværdien. Men efter justeringen, betyder det, at de nu overfører 1/10 af den samlede linkværdi. Der tildeles altså en andel af linkværdien til nofollow-links også - men denne værdi overføres ikke til modtageren af linket.

Lad være med at linke til andre sider for beholde link værdien

I forlængelse af ovenstående kan man så møde anbefalingen om, at man helt skal lade være med at linke til andre sider, fordi man ikke skal sende linkværdi væk. Det skal du heller ikke lytte til. Google kan bedst lide sider, der hænger sammen med resten af nettet. Så link til andre, hvis du har lyst og det giver dine besøgende værdi.

Sæt nofollow på udvalgte interne links for at kunne sende pagerank

I forlængelse af ovenstående råd om nofollow, var der også mange, der brugte nofollow på interne links, så værdien kunne sendes derhen på sitet, hvor den gjorde mest gavn. Derfor blev det anbefalet at sætte nofollow på links til forretningsbetingelser, "om os"-sider, "kontakt" m.m., der sjældent kan optimeres meningsfyldt til at ranke på søgeord, der kan bringe omsætning til huse.

Men i og med, at der ryger den samme værdi til et link uanset, så mister dit site samlet set linkværdi ved sådan en manøvre. I eksemplet ovenfor med de 10 links, vil nofollow på 5 af dem betyde, at du ødelægger ca. halvdelen af den linkværdi, som ellers ville være distribueret rundt på dit site. Så hold dig fra nofollow på interne links.

Du skal udveksle links med så mange som muligt

Linkbytte var engang i tidernes morgen en god teknik til at skaffe besøgende (især før søgemaskinernes indtog) - og på de første års søgemaskiner også en god teknik til at komme til tops i søgeresultaterne. Undersider smækfyldt med links til linkpartnere var god latin. Det kan ikke anbefales længere. Google bryder sig ikke om storstilet linkudveksling med det formål at øge sine placeringer. Link gerne til udvalgte partnere, hvor det giver værdi (håndværkere til arkitekter, jyske fotografer til anbefalet samarbejdspartner på Sjælland osv.). Men drop det storstilede linkbytte.

Keyword stuffing

"Du skal bare bruge dit søgeord så meget som overhovedet muligt". Sådan lød rådet engang - fordi det virkede. Evt. i noget tekst langt nede på siden, så dine besøgende ikke skulle få øje på det. Men sådan gælder det afgjort ikke mere. Jeg har set eksempler, hvor en ellers godt placeret side nærmest øjeblikkeligt faldt 15-20 pladser, fordi den blev keyword stuffet. Sørg for at holde sproget naturligt og lad være med at bruge de samme ord igen og igen for at opnå gode placeringer.

Du skal gå efter en søgeordstæthed på x%

En mere sofistikeret version af ovenstående råd. Det er ikke optimalt at sætte en formel på, hvor ofte et præcist søgeudtryk bør indgå i en tekst. Tidligere har man hørt råd i retning af, at "du skal sørge for at ordet "havenisser" udgør 3-5% af din tekst". Men det er altså en gammeldags teknik. I stedet for at følge en præcis formel, bør du sikre dig, at det præcise udtryk indgår nogle gange - og herefter sikre dig en god sproglig variation med andre bøjningsformer, synonymer og relaterede ord. Foruden "havenisser", er det også ord som "havenisse", "nisse til haven", "havefigurer" osv, der skal med.

Skjult tekst og links

Før søgemaskinerne blev kloge nok til at gennemskue det, så kunne man blot skrive med hvid tekst på hvid baggrund, hvis man gerne ville være synlig på nogle ord, uden at vise dem til de besøgende. Sådan er det ikke mere. Google og co bliver bedre og bedre til gennemskue den slags, så bare lad være. Skriv teksten, så den kan ses og vis dine links til de besøgende også.

Links fra .edu og .gov-sites er mere værd end andre

Det her er egentlig ikke et SEO-råd, der har overskredet sidste salgsdato. For i forhold til Google er det bare en myte. Men der findes i hvert fald det råd derude, at du skal gå efter at få links fra domæner med "efternavnet" .edu (amerikanske sites indenfor undervisning) eller .gov (amerikanske sites indenfor det offentlige), fordi disse links skulle have en særlig værdi. Men det passer ikke. Læs/hør det evt. fra hestens egen mund her.

Det er rigtigt, at der kan være en sammenhæng mellem, at flere .edu/gov sider er høj kvalitet - men det er fordi siderne i sig selv er høj kvalitet og bliver linket hyppigt til. Ikke fordi de har "efternavnet" .edu eller .gov.

Sproget på sites, der linkes fra er ligegyldigt

Det her er også en myte. Nemlig, at det er ligegyldigt, om du får links fra sites på dansk eller på alskens andre sprog. Sproget spiller en rolle. Hvis du vil have gode placeringer på dansk, så er det en fordel for dig også at få links fra andre danske sites. Især hvis du gerne vil beholde dine gode placeringer på sigt.

(og ja, det er muligt at spamme sig kortvarigt til tops i googles søgeresultater med en mængde links fra indiske blogs osv, men det varer sjældent så længe, kan jeg observere derude i søgeresultaterne).

- - - -

Listen her er ikke komplet fyldestgørende, men dækker dog en ganske stor del af de forældede råd, som du kan møde derude i gamle SEO-bøger, på alskens fora og en sjælden gang også her på Amino. Mine medkumpaner udi SEO er meget velkomne til at bidrage med yderligere eksempler i kommentarerne.

Læs også


Kommentarer

Thomas Rosenstand  den 31-08-2011 kl. 20:26

Tak for at skrive den, Frank. Det ville være skønt, hvis den artikel poppede op "tvunget", når folk gik ind på søgemaskienoptimerings-debatten her på Amino!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas Rosenstand  den 31-08-2011 kl. 20:35

Et af de "gode råd": Undlad at benytte meta descriptions. Det er en dårlig ide at undlade, for så henter Google selv noget, de finder passende.

Det kan ske alligevel, men stort set aldrig på søgninger på selve sidens hovednøgleord.

Udfyld altid description tag - det giver en højere CTR!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kasper  den 31-08-2011 kl. 20:37

Den med keyworddensitet er vel ikke en decideret myte, men det er ikke en præcisprocentsats, men en god ting at være opmærksom på, som du også skriver -- og så på kryds af titel, overskrifter, underoverskrifter, brødtekst, vel?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Potter  den 31-08-2011 kl. 20:40

Jeg synes du skal lave den som White Paper.

Så kan du høste værdifulde emailadresser - og bruge den som Link Bait ;)

Og mig der elsker lister....

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jakob Lose  den 31-08-2011 kl. 20:42

Hejsa Frank. Super godt indlæg :)

En uddybning af myten "Sæt nofollow på udgående links for at "samle" linkjuice eller pagerank" kunne være, at man selvfølgelig ikke sender pagerank via nofollow-links, men pagerank "spildes": hvis der er 10 udgående links på en underside, hvor de 5 links har nofollow-atribut, får de sidste 5 links 1/10 af pagerank, og ikke 1/5. Man kan altså heller ikke pagerank-sculpte videre til de sites der linkes til.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Lars Lottrup  den 31-08-2011 kl. 20:44

Tak for listen. Den var rigtig god. Mange ting jeg vidste men også nyt.

Jeg vil gerne spørge til nofollow delen. Betyder det at man stadig får linkjuice fra fx. forums der bruger nofollow der hvor man bruger sit domæne?

Emnet skal naturligvis stadig være relevant for ens site, så man ikke kan spamme med sit domæne.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 31-08-2011 kl. 20:44

@Kasper,

Keyword density er ikke en myte nej - og det gav god mening, da søgemaskinerne ikke var så avancerede endda. Men det er ikke en god idé at skrive mekanisk efter en bestemt procentsats længere. (Det er kun de to sidste på lister, der hører hjemme i mytekategorien. De andre har virket på et tidspunkt i www's historie).

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 31-08-2011 kl. 20:46

@Jakob,

Jeg må hellere lige skære den del ud i pap i selve indlægget også. Tak for inputtet.

@Lars,

Nej, det betyder ikke, at du som modtager af et nofollow-link får linkjuice. Jeg uddyber det lige i selve indlægget.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Riisager  den 31-08-2011 kl. 20:48

"Links fra .edu og .gov-sites er mere værd end andre"

Det er muligt det er en myte i dag, det er lang tid siden jeg har leget med det - men "back in time" er jeg ret sikker på det gjorde en forskel - Jeg var heldig at finde en metode til at oprette .edu domæner (ja jeg eget faktisk en del :) ) og næsten ligegyldig hvad jeg smed på dem bankede de til tops, med minimal linkbuilding.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frederik Trovatten  den 31-08-2011 kl. 20:51

Meget relevant indlæg Frank.

Meen mht. .edu/gov osv så har de ofte stor værdi, i og med (mange) at

dem har mange links fra sider med høj autoritet. Dermed ikke sagt at det er ".edu" som gør linket eftertragtet, men nærmere linkprofilen.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Emil Kroer   den 31-08-2011 kl. 20:52

Tak for et godt indlæg, meget sigende! :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 31-08-2011 kl. 20:57

@Rosenstand,

Tak for ekstra input.

@Potter,

Den er måske lige tynd nok til at kunne blive til et whitepaper - omend den selvfølgelig godt kan afsættes til visse reklamebureauer, hvis jeg tilføjer et par afsnit om flash :)

@Riisager,

Interessant. Det kan godt være, at den skulle flyttes fra "myte" til "overskredet sidste salgsdato". Men i hvert fald skal folk ikke rende og betale ekstra penge for links fra studenterblogs på .edu-domæner og hvad der ellers bliver pushet derude under "edu/gov-domæner er så fantastiske"-overskriften.

@Trovatten,

Jep - præcis som jeg også skriver i indlægget. :o)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Emil Verdoes  den 31-08-2011 kl. 21:03

Super indlæg Frank! :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anders Saugstrup  den 31-08-2011 kl. 21:09

Super liste, Frank. Den skal nok vise sig nyttig i debatten som reference-link en gang eller to om dagen. :-)

Med hensyn til punktet, "Sproget på sites, der linkes fra er ligegyldigt", er jeg ikke helt sikker på hvor enig jeg er.

Generelt virker danske links temmeligt sikkert bedre til danske sites, men der er altså nogle undtagelser derude som springer i øjnene - sites som har en engelsksproget linkprofil og som alligevel ranker på svære søgeord på dansk i lang tid og stadig dags dato.

Den anden del af mit forbehold for det punkt handler om hvordan nettet ved Googles hjælp bliver mere og mere etsproget. Jeg er flere gange stødt på folk som har klikket på Google translate knappen der siger "Oversæt altid sider på engelsk til dansk" - og så er hele nettet pludseligt på maskinoversat dansk for dem.

Hvis vi fremskriver den udvikling lidt vil det snart ikke give mening for Google at nedskrive værdien af links fra engelske sider til danske sites. (er mit gæt :-) )

Er kommentaren brugbar? 0 0
Riisager  den 31-08-2011 kl. 21:11

Hvis man vil have sin egen .edu blog skal man jo bare tænke lidt kreativt :)

http://www.google.dk/search?q=inurl:edu/wp-login.php?action=register

(Det er en kendt måde at jagte dem på, så der er nok lukket for sluserne - men prøv selv at tænke den videre)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 31-08-2011 kl. 21:15

@Saugstrup,

Tak for input. Hvis du ser på søgninger på engelsksprogede søgeord, så skal der i nogle tilfælde kun ganske få danske links til, før man kan få en fornuftig placering på Google.dk. Netop fordi Google ser den geografiske relevans.

Men jo, den samlede værdi af ikke-danske links kan godt være så stor, at det overtrumfer.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Potter  den 31-08-2011 kl. 21:20

@Frank - den med Link Bait var nu jysk humor. Find liiige dine rødder ;)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 31-08-2011 kl. 21:24

@Potter - her er brug for større smileys, kan jeg se. For jeg forstod vist godt humoren i første omgang.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas Kjær  den 31-08-2011 kl. 21:26

Godt indlæg. Takker, så blev det slået fast med 12" søm.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Allan Bidault  den 31-08-2011 kl. 21:42

"Du skal udfylde meta keywords for bedre placering i Google"

Man skal selvfølgelig udfylde dem alligevel, og bruge søgeord/ sætninger, der jo bliver fremhævet med fed skrift.

Lidt har jo også ret, i kampen om folks opmærksomhed :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 31-08-2011 kl. 21:47

@Allan,

Du fik vist lige blandet Meta keywords og meta description sammen. :o)

(og jo, det var lidt forvirrende, at jeg i en bisætning ville nævne meta description også, så det har jeg pillet ud nu. Ingen grund til at forvirre unødigt. Meta description er jo rasende vigtig).

Er kommentaren brugbar? 0 0
Purestyleliving  den 31-08-2011 kl. 22:07

Super godt indlæg Frank!

Det du skriver med skjult tekst og links - gælder det også for 'skjulte' sider? Altså sider som kan ses/findes af google og besøgende - men hvor bare 'stien' dertil er gemt.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 31-08-2011 kl. 22:09

@Purestyleliving,

Du bør arbejde på at få integreret sådan nogle sider i din linkstruktur på den ene eller anden måde, da Google ikke lægger lige så stor vægt på sider, der ikke hænger sammen med resten af sitet.

(men du behøver heller ikke just fremvise de links på forsiden. Et diskret sitemap kan være en fornuftig løsning)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Rune Hansen  den 31-08-2011 kl. 22:59

Kanon liste Frank! Det er godt skrevet, og du har mange gode punkter med.

Jeg tænker os på at aflive målsætninger som "så mange links som muligt" ud fra et synspunkt om at "et link er et link". Der er mange der knokler eks. med tilmelding til linkkataloger året rundt, fordi de engang har fået et råd om at skaffe så mange links så muligt, selvom ét godt og relevant link kan være bedre end 1000 irrelevante.  

Er kommentaren brugbar? 0 0
Joakim Ditlev  den 31-08-2011 kl. 23:01

Tak for den. Det er altid frem og tilbage og folk der udtaler sig om SEO med søvn i øjnene. Nu kan jeg ta viskelæderet frem :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Johnny Speiermann  den 31-08-2011 kl. 23:09

Hvis vi antager - og det gør vi :-) - at et link udefra er mere værd, hvis teksten omkring linket (både side og websted generelt) er emnerelevant, så kan man godt forestille sig, at en lille indsats på norske sider kan give gode point. Sproget og ordene ligner, og rent teknisk er det stadig svært at fastlægge 100 %, om en tekst er norsk eller dansk. Så hvis man alligevel er ude for at skrabe lavkvalitets links sammen via blogkommentarer og lignende, så kan man overveje at se mod norske sider i stedet for eksempelvis engelsksprogede.

(ikke testet)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Morten Madsen  den 31-08-2011 kl. 23:13

God artikel.

Jeg udfylder dog altid keywords alligevel. Ikke fordi de tæller, men på den anden side, så ved man aldrig hvad Google render og laver. Måske gør de et eller andet en eller anden dag - og selvom chancen måske er minimal, så skader det ikke.

Nu bygger jeg også mine egne systemer op således at jeg giver dem "tags", og disse tags lander så automatisk som meta keywords. Måske det er derfor jeg finder det lidt ligegyldigt om jeg laver det eller ej - for nogen ville måske sige man kunne bruge de 15-20 sekunder per artikel/side bedre :)

Oh well.. Rigtig god artikel.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Don Simon  den 31-08-2011 kl. 23:30

Lækkert endnu et godt indlæg fra din side, man får meget god viden selvom man ikke er stærk i SEO, godt forklaret  

Er kommentaren brugbar? 0 0
Oliver Nielsen  den 31-08-2011 kl. 23:37

Morten, du er ude i ønsketænkning;-) Og du serverer snarere bare på et sølvfad for dine konkurrenter hvilke søgeord du satser på.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Casper Schneidereit  den 01-09-2011 kl. 00:04

Hej Frank. Godt indlæg der belyser en masse problemstillinger, og er meget konkret.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frederik Trovatten  den 01-09-2011 kl. 01:51

@Frank Arhh..Ups.. jeg så ikke sidste linie i det punkt (Læste den på telefonen)

Never mind then :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Peter I.  den 01-09-2011 kl. 10:35

kort spørgsmål--

Virker det at linke til ens konkurrenter med Nofollow.. eller skal det være Do follow.

hvad er bedst ??

PS. jeg ved du tænker hvorfor linke til ens konkurenter...men feks i en blog, for at bloggen skal være relevant..

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hans Stokholm Kjer  den 01-09-2011 kl. 11:29

Også en stor tak herfra.

Jeg har lige en enkelt side, der skal have pyntet sin linkstruktur nu. Jeg havde lavet den, så den talte bedst muligt til menneskene - og mistet noget af min robottrafik.

Når man kigger på søgemaskinernes udvikling, er det tydeligt, at de bliver "klogere" med tiden. De lærer mere og mere at læse på samme måde som humane læsere - endda bedre pga. deres matematiske evner.

Derfor plejer jeg at argumentere for, at tekst rettet mod mennesker (med søgemaskinerne i baghovedet) giver den bedste langsigtede SEO-effekt.

Er du enig, og har du noget at tilføje til den tanke?

Hans

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kasper  den 01-09-2011 kl. 11:43

@Hans Stokholm Kjær -- Hvad mener du med "talte bedst muligt til menneskene"? Send gerne et link til siden.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hans Stokholm Kjer  den 01-09-2011 kl. 11:53

@ Kasper

Der er tale om, at jeg har skjult adgangen til nogle sider, hvor den eneste trafik kom "udefra". Siderne var altså fine nok til at trække besøgende ind på sitet, men gav ingen værdi for brugerne. Derfor har jeg fjernet dem fra linkstrukturen, så man altså kun finder dem, hvis man rammer dem via et søgeord.

Jeg har skrevet forkert i min kommentar - det er ikke en side, men et site, jeg skal have rettet lidt på. Jeg skal have bygget de nævnte sider ind i linkstrukturen igen - blot mere diskret end direkte adgang fra hovedmenuen, som der var før.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 01-09-2011 kl. 11:53

Tak for de mange kommentarer. Her er lidt replikker:

@Rune,

Ja, det er rigtigt. Nogen bruger alt for meget krudt på linkbuilding-tiltag, der ikke batter så meget i det store billede.

@Johnny,

Og det vil sikkert virke bedst på Bing, der har store problemer med at adskille norsk og dansk. :o)

@Morten Madsen,

Jeg plejer at sige til folk, der af forsigtigshedsårsager gerne vil udfylde keywords alligevel, at de højst skal bruge et halvt minut, så hvis det ikke tager længere for dig, er det ikke galt. (og hvis f.eks. dit CMS bruger meta keywords til søgning, så er det decideret en god idé at gøre det - men det er en anden snak).

@Peter I,

Du kan godt klaske et nofollow-tag på, så du ikke sender dem alt for meget værdi fra dit site.

@Hans,

Jeg er grundlæggende enig med dig. Det er også derfor, jeg har den stive formular for søgeordstæthed med på listen. Google er via lidt input om sproglig sammenhæng og en masse matematik og statistik nået rigtigt langt på den sproglige front. Varieret sprog er vejen frem.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jens Andersen  den 02-09-2011 kl. 23:00

Rigtig godt indlæg. Jeg fik da klargjort at nogle af de ting jeg plejer at gøre med min søgemaskineoptimering er fuldstændig ligegyldig, fx keywords.

Min seo har ellers virket fint, både på min egen side og på min samarbejdspartners. Der mangler bare stadig kunder i biksen... øv.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 03-09-2011 kl. 09:53

Hej Jens,

Det er da et par gode nyheder. 1) Noget af det SEO-arbejde du har gjort, har virket. 2) Nu behøver du ikke spilde for meget tid på de ting, der ikke virker. :o)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Nees  den 04-09-2011 kl. 11:52

Endnu et spørgsmål til No-follow delen.

Skal man helt holde sig fra at arbejde med no-follow links, med mindre man vil linke til ens konkurrenter, hvilket jeg ikke har planer om, eller er der situationer, hvor det stadig giver mening?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mads Pedersen  den 04-09-2011 kl. 12:11

@Nees

Efter min bedste overbevisning kan det slet ikke svare sig at arbejde med rel="nofollow" tagget (mere).

3 af de 10 glimrende råd Frank kommer med ovenfor kunne derfor lige så vel være sammenfattet til: "Brug ikke nofollow"

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 04-09-2011 kl. 17:47

@Nees,

Der er ikke mange tilfælde, hvor det giver den store mening at arbejde med nofollow-links. Betalte links er dog et eksempel. Hvis du sælger annoncer og vil overholde Googles retningslinier, så skal der et nofollow på eller lign, så linket ikke overfører værdi.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mads Pedersen  den 04-09-2011 kl. 19:04
Er kommentaren brugbar? 0 0
Let Gjort webbureau  den 10-09-2011 kl. 09:18

Tak for et godt indlæg, Frank.

Er det også en myte, at det kan have indflydelse på ranking, om din danske webside ligger på en dansk eller udenlandsk server/webhotel?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 10-09-2011 kl. 12:57

Hej Jesper,

Nej, det er ikke en myte. Serverens placering kan have en indflydelse på dine placeringer. Omend ikke en voldsomt stor indflydelse - det er en lille faktor i det store puslespil.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mads Pedersen  den 10-09-2011 kl. 13:22

Det er en faktor - men jeg har endnu ikke set nogen former for benchmark tests der reelt beviser det?  

Efter min bedste formening spiller det så minimal en rolle at du være i et ultra konkurrencepræget SEO marked før serverplacering reelt bør tillægges værdi. Hvis man ser på mulighederne for billigere (og ofte bedre) hosting i udlandet... så skal man overveje om ikke man får en bedre roi ved at hoste udenlands og så kan man i stedet bruge ressourcerne på det der primært batter: nemlig en naturlig og effektiv linkopbygningsstrategi.

Er kommentaren brugbar? 0 0
jesperlh  den 14-09-2011 kl. 16:46

Tak for en god artikel, har ikke arbejdet med SEO hands-on i lang tid, men er i gang igen, så virkelig fedt at blive hurtigt opdateret på nogle af de overordnede ændringer.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thue Madsen  den 19-09-2011 kl. 22:12

Jeg har læst dit indlæg og har et spørgsmål til den del med "de hvide links". Jeg har oprettet et link i et enkelt linkkatalog som forudsatte at jeg havde et backlink for at det ville fungere. Jeg er ikke stor fan af linkkataloger, men jeg fandt dette katalog lidt anderledes. Det backlink jeg har lavet har jeg stylet #ffffff via css så det ikke er synligt. Mit spørgsmål er så... vil jeg blive "straffet" af google for at have stylet backlinket med #ffffff så det ikke kan ses af brugeren.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mads Pedersen  den 19-09-2011 kl. 23:39

Links der er stylet skjulte for mennesker med det formål kun at være synlige ift se optimering er en af de ting Google ikke tolererer - og det er ret let at spore. Så kort svar: ja!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 20-09-2011 kl. 09:31

Hej Thue,

Slet det skjulte link øjeblikkeligt, og lad være med at bruge dit krudt på linkkataloger, der kræver link tilbage. Hvis kataloget er så specielt, at det kan sende potentielle kunder, må du jo overveje, om det er værd at have et link til dem - men det skal i hvert fald ikke være usynligt, så du løber en unødig risiko i forhold til Google.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thue Madsen  den 20-09-2011 kl. 09:35

Ok takker, det bliver slettet med det samme.

Er kommentaren brugbar? 0 0
generateur credit fifa 15  den 09-10-2014 kl. 12:36

10 SEO-r�d over sidste salgsdato - Frank Hellerup Madsen fra Synlige Sider - Iværksætter Debatten Amino

Er kommentaren brugbar? 0 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: to + ti =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Frank skriverFrank på Twitter

Hvis du vil have besked når Frank og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer