Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad skal begyndere vide om SEO?

8,489 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 September 2010

Velkommen til mit hjørne af Aminos univers for Ekspertbloggere. Jeg har med glæde taget imod tilbuddet om at blogge herinde, og temaet for denne blog er "SEO for begyndere".

Det har kastet nogle tanker af sig, såsom "Hvad skal begyndere egentlig vide om SEO?"

Jeg kom i den anledning til at tænke lidt over processen, når man skal lære at køre bil. Der har man først behov for at kende bilens basale funktioner, vide hvad speederen gør, hvordan man bremser osv. Næste skridt er at lære færdselslovens regler og noget teori om, hvordan man gebærder sig i trafikken blandt de andre trafikanter. Og før man kan erhverve sig et kørekort, skal man også ud og prøve noget af dette af i praksis ude i en rigtig bil på veje, hvor der også færdes andre mennesker. Og som alle ved, så ender man altså ikke med at være en dygtig billist, blot fordi man har fået et stykke pap, der dokumenterer, at man nu må køre en bil uden at bryde loven. Der skal  endnu mere praktisk erfaring til.

Det adskiller sig egentlig ikke så meget fra processen med at lære noget om søgemaskineoptimering. Der skal man også have styr på den helt basale teori om søgemaskiners ageren, opbygning af websites m.m. - man skal have en idé om regler for, hvordan man gebærder sig på nettet i den proces. Og til sidst skal man have fingrene ned i mulden for at prøve det af i praksis, blive klogere og skabe resultater. (Alternativt kan man selvfølgelig springe af processen på et givent tidspunkt undervejs og outsource sin SEO-indsats - men det er heller ikke anderledes end med kørekort. Der kan man også vælge at stoppe og benytte sig af kollektiv transport, cykel eller privatchauffør i stedet for at køre selv Smile).

Bloggen her bliver rettet mod netop dem, der er ved at tage deres "SEO-kørekort" eller lige er begyndt at bevæge sig rundt i trafikken. Målet er at bidrage både med lidt teoretisk viden, men først og fremmest at give nogle praktiske råd og indspark, som folk kan tage til sig i deres SEO-arbejde og få mere eller mindre blide puf i den rigtige retning. For selvom folk jo kan stille alskens spørgsmål i debatforummet herinde, så er det jo ikke altid, at en begynder ved, hvad man skal spørge om.

Jeg stræber mod at skrive mindre indforstået end på min Den Synlige Mand-blog, hvor det faglige niveau også er en tand højere. Når det er sagt, vil jeg ikke udelukke, at nogle lidt mere garvede SEO-trafikanter også vil kunne få gavn af et tip eller to herindefra. Så følg endelig med.

Jeg har selv et væld af ideer til, hvad denne blog skal indeholde, og hvad jeg gerne vil bidrage med til jer derude. Med sidder du med ønsker om nogle emner, du gerne vil have behandlet i et blogindlæg herinde, så byd endelig ind i kommentarerne nedenfor. Jeg glæder mig til at skrive herinde fremover.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Frank skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere