Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Morten Kristensen fra Customfit Er dine tekster blevet kopieret? Sådan beviser du, at det er dine tekster!

Er dine tekster blevet kopieret? Sådan beviser du, at det er dine tekster!

4,586 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 April 2013

Et af de emner, som er meget oppe i tiden her på Amino, på Twitter og på G+, det er tyveri af tekster. Konkurrenter eller uvidende personer, som kopiere en tekst, for derefter at udgive den på deres side. 
Når sådan noget sker, så skal du huske på, at de kopiere din tekst, fordi den er god og informativ. Så tag det som et klap på skulderen, inden du begynder at gå videre med sagen.

Jeg ved ikke, om dette burde være et ekspertindlæg, da det er en yderst simpel metode, som jeg vil fortælle om. Men jeg får rigtig mange mails og PBs om problemstillingen, og da svaret mere eller mindre er det samme, så udnytter jeg lige muligheden her for at skrive et indlæg, som jeg i fremtiden blot kan henvise til.

Der er to måder at gribe en sag med kopierede tekster an.

  1. Du kontakter krænkeren, og beder firmaet/vedkommende om at fjerne teksten indenfor xx timer. Hvis vedkommende gør dette, så afsluttes sagen her
  2. Du sender firmaet/vedkommende en faktura, som kompensation på krænkelsen. Hvordan sådan en udregnes kan du se herunder.

Dit tidsforbrug i timer (research + tekstskrivningen/omkostningen til en tekstforfatter) x din timeløn x 2 = Faktura beløbet

Her opstår det næste spørgsmål, som rigtig mange stiller. For hvordan beviser man simpelt, at teksterne tilhøre en, og det ikke er en selv, som har taget dem fra krænkeren.

Der er mange måder at gøre dette på, men vil du have en enkel og sikker måde, som også holder i retten, så benyt den metode, som jeg altid bruger!

Når dine tekster er færdige, så enten gemmer du dem som PDF, eller også skriver du hele teksten ind i en mail. Du opretter herefter en gmail, hotmail, yahoomail eller en lignende mail. Det er vigtigt, at det er en ekstern mailservice, hvor du ikke kan påvirke eller ændre datoen mm.
Du sender herefter de færdige tekster til din "tekstmail" hos f.eks gmail. Nu ligger teksterne i det færdige format hos gmail, og det fremgår tydeligt, hvornår mailen er modtaget. Dermed har du et godt bevis på, at teksterne er dine, og denne metode holder også i retten!

Så hvorfor gøre det besværligt, når det kan gøres så simpelt der? 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Fashion-Seller skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere