Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Morten Kristensen fra Customfit Registration number vs European VAT Number

Registration number vs European VAT Number

32,139 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 November 2010

Jeg har fået en helveds masse PBs angående European Vat numbers, for at sige det mildt. Det er de samme spørgsmål og problemer, som går igen. Typisk ved handel med Tyskland, Frankrig eller England. Derfor kommer her lige et lille indlæg, som forklare forskellene mm.

Der er mange, som er kommet i klemme ved eksport, fordi de har solgt varer/ydelser til et selskab, som havde et registrerings number men intet VAT Number. Og det betyder, at sælger hænger på momsen, som i flere tilfælde er større beløb! Derfor SKAL du altid validere et VAT Number, inden du sælger varerne.

I DK har et firma et CVR nummer, som både er registrerings nummeret, og med DK foran bliver det til et European VAT Number. Dvs et nummer som dækker begge dele. Du får automatisk et European VAT Number, når du momsregistreres i DK. 
Et eksempel er 12345678 og DK12345678.

Sådan er det altså langt fra i resten af Europa!

I England/UK har de registration number og European VAT Number.

Registration number er det nummer, som selskabet er registreret under hos CompaniesHouse. VAT Number er det eksport nummer, som selskabet er registreret under i den Europæiske database.
Der er altså tale om 2 forskellige numre, med hver deres betydning! Selskaber i UK skal først VAT registreres ved en omsætning over £70.000. Dvs selskabet kan sagtens eksistere og handle i EU, så længe omsætningen er under grænsen!

Samme princip gælder i både Frankrig og Tyskland. Dog hedder registrerings nummeret noget andet. I Tyskland kaldes det Steuer nummer, og i Frankrig hedder det Taxe sur la Valeur Ajoutée eller i daglig tale TVA.

Det er derfor MEGET vigtigt, at du validere de firmaer, som du evt eksportere til. For det er dig, som sælger, der hænger på salgsmomsen, hvis VAT Nummeret ik eksistere.

Amino har en validation side, og ellers er der den Europæiske validation site, som alle sidder trækker data fra.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Fashion-Seller skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere