Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Morten Kristensen fra Customfit Hvordan spotter man en svindel ordre?

Hvordan spotter man en svindel ordre?

4,324 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 July 2010

Mange webshop ejere har sikkert prøvet det i tidens løb... At få en god ordre, som så viser sig at være snyd, bedrag, svindel og humbug!

Enten fordi der er brugt stjålne kreditkort oplysninger eller fordi køberen benægter købet eller via en af de mange andre huller i systemet. Fælles for alle ordrene er, at det medføre et tab, og i DK kvittere PBS med et gebyr oveni hatten ;D

Men hvordan undgår man at blive snydt?
Er betalingen sket med dankort, så er der desværre en masse huller, som man ik kan gardere sig imod. Nu vil jeg ik nævne dem, således at kendskabet til disse udbredes mere end højest nødvendig! Dog har de en ting til fælles med betalinger fra udenlandske kreditkort. Og det er forløbet...
Men er betalingen sket med enten Paypal eller et udenlansk kreditkort, så er der flere signaler, som du skal være opmærksom på!!!!!

1: Fra hvilket land kommer betalingen?
Er den fra Holland, Tyskland (især området som ligger op mod Hollands grænse) eller UK, så tjek alt det op du kan. Det er især i disse lande, at svindel med kreditkort er stor, og det er blevet en levevej for mange...

2: Hvordan er ordren sammensat, og hvor stor er den?
På det her punkt kan vi bruge vores egne erfaringer. Vi sælger især en masse solbriller, og en ordre består under normale forhold af 1-3 par. Enkelte gange mere, men det der er langt imellem disse ordre.
Kommer der en svindel ordre, så består denne typisk af 5-20 par. Nogle gange med 3-5 stk af samme model.
Med andre ord, så er de så atypiske, og springer så meget i øjnene, at vi med det samme kan se, at noget er galt.

Svindlere ved, at de max kan handle 1-2 gange i en webshop før kortet bliver spærret. Derfor køber de stort ind, og det er webshopejernes fordel!
Så er ordren langt fra normal standard, så kig lige en ekstra gang, og tjek igen op på så mange info, som overhovedet muligt!

3: Kan man tjekke mailadressen?
Nej det er i hvertfald et dumt parameter! Svindlere skifter mailadresser, som vi andre skifter undertøj... Men er det udenlanske svindlere, så har de en stor forkærlighed for Yahoo mails! Så har køber en Yahoo mail, så vær ekstra opmærksom!

4: Paypal som betaling?
Der kommer senest i næste uge et blog indlæg, om fordelene og ulemperne ved Paypal. Link vil komme ind HER, når det er skrevet ;D
Men Paypal er sikker, så længe du følger deres retningslinier, og de har en god dag! Inden dy begynder at sælge løs via Paypal, så læs for guds skyld deres "SELLER PROTECTION"! Den forklare, hvordan du i noget der ligner 80-90% af alle tilfælde er sikret mod svindel. Selvom Paypal siger 100% sikret, så passer den ik helt! Det er der mange sælgere, som vist kan påbevise...

Følger du Paypals regler, så er du sikret et godt stykke, men svindlerne har fundet et kæmpe hul i det system også. Forklaring følger i indlægget om Paypal, da den er ret omfattende!

5: Købers data vs leverings data?
Hvis køber data ik matcher med leverings data, så skal du IGEN være meget opmærksom. Dette er nemlig en af de meget klassiske og simple måder, at benytte stjålne kreditkort info. Svindleren betaler med den oprindelige kort ejers data, men vil have pakken sendt til en anden adresse eller andet land!

6: Køber har betalt via kreditkort eller Paypal, men jeg er meget usikker?
Kommer du til et punkt, hvor du efter gennemgang af ordren er meget usikker, og føler der er noget galt, så gør følgende:

- Kontakt køber på en sød og rar måde.
- Forklar køber, at pga ordre størrelsen eller andet, så er han/hun nødtil at betale via bankoverførsel eller efterkrav
- Kig efter signaler i købers svar. Ringer du, så lyt efter usikkerhed eller aggressioner. En normal ærlig kunde, ville have forståelse for sådan en situation
- Vil køber ik være med på dit alternative forslag, og vil vedkommende ik acceptere en reduktion i ordren, så slet den fremfor at tage chancen! Risikoen for svindel er nemlig ALT for stor, og så snart varerne er sendt, så er det forsent, med mindre du benytter UPS, TNT, DHL eller et andet kurerfirma.


Det er ligeledes en MEGET god ide, at putte Capture på sine betalinger, så man selv kan acceptere dem man vil. Så undgår man også sure kunder, som har fået pengene trukket, men som  måske ik er helt ærlige i kanten.

Mangler der et punkt eller to, så skriv dem i kommentar feltet inkl en kort forklaring, og så vil de blive tilføjet, hvis det er relevant! 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Fashion-Seller skriver Skriv dig op