Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om E-handel og import/eksport

Din Guide til parallelimport fra A-Å

Skrevet af:
10. juli 2010 | 16.665 Visninger | 43 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Morten Kristensen fra Customfit

Ekspertblogger på Amino om E-handel og import/eksport

Et emne, som tit går igen på Amino, er reglerne angående parallelimport... Hva betyder parallelimport? Hvordan foregår det? Må man dit eller dat?

Derfor følger her en grundlæggende guide til emnet, som omhandler de mest basale ting. Da guiden er skrevet generelt, så kan der være afvigelser indenfor nogle brancher! Der er taget udgangspunkt i mode branchen og kosmetik branchen...


Hvad er en mærkevare?
En mærkevare er et produkt, hvor indehaveren har trademark beskyttet og generelt har beskyttet sit produkt, og dermed har eneret til det. Eksempler på mærkevarer er Loreal, Apple, Microsoft, Gucci, Diesel, Armani, Sony, Heinz, B&O, Audi, Mercedes, Fiat osv.
Det er ik prisen, som afgøre om et produkt er en mærkevare, men mere om man har beskyttet navnet og produktet. Men bruger et firma ressourcer på, at beskytte navnet, designs, produkter osv, så giver det automatisk en højere pris, grundet de mange ekstra omkostninger... Desuden er en mærkevarer ofte i bedre kvalitet, da det er en af måderne, at få forbrugerne til at betale ekstra.
Så en mærkevarer er meget sjældent det billigste alternativ indenfor en varegruppe. Men hvordan priserne er, det afhænger af en masse andre faktorer, som ik er vigtigt for denne guide! 

Konklussionen er, at en mærkevarer kan koste fra 1-1.000.000.000 kr, men det er primært beskyttelsen og distributionen, som mere spiller den største rolle!Hvad er parallelimport?
Parallelimport er et udtryk, som bruges i forbindelse med import af varemærker! Hvis man deler ordet op, så kan man næsten se, hva det betyder.

Parallel = Noget som sker sideløbende med salget fra agenturet/agenten/distributøren på markedet
Import = Varer som købes i et andet land

Dvs Parallelimport er en import, som sker udenom det lokale/autorisede agentur/agent/distributør. Det er vigtigt at notere, at der skal være tale om en mærkevarer med salg på det på pågældende marked. Ellers er der ik tale om parallelimport, men blot ganske almindelig import. Dog er EU en undtagelse, da en EU trademark gælder alle EU lande, og mærket derfor ik behøves at have en lokal distribution!Er parallelimport lovligt?
Parallelimport er lovligt, hvis følgende betingelser er opfyldt:

- Varerne er ægte!!!
- Varerne er sat i cirkulation af mærket selv eller et af mærkets agenture/distributører
- Varerne kommer fra et agentur/distributør i EU, eller at man har tilladelse fra mærket direkte, til at importerer varer fra Amerika eller Asien.

Opfyldes følgende betingelser ik, så er importen ulovlig, og man kan retsforfølges for krænkelser af trademarks mm. En dyr omgang!Falske varer?
Varer som krænker et trademark er ulovlige! Dette gælder uanset, om de købes i Danmark, i EU eller i Asien!!!Er verden delt op?
Verden er delt op i nogle zoner. Man kan fra nu af og til dommedag diskutere, hvor mange zoner, der reelt er. Men som udgangspunkt er der følgende:

- EU
- Amerika (Fra nord til syd)
- Afrika, Asien og resten af verden 

Sælger man B2C i EU, så er der faktisk kun to zoner. EU og RESTEN AF VERDEN.
EU er et lukket marked med særregler, som både beskytter producenter og trademark ejerne.

Det er f.eks kun lovligt, at importere en mærkevarer fra f.eks USA eller Japan, hvis man har mærkets godkendelse. Har man ik det, så opstår der en trademark krænkelse, som kan sidestilles med import af falske produkter. En sådan handling er dyr, og man har tabt på forhånd, da det strider direkte imod EUs indre regler!
Derfor må man KUN importere mærkevarer indenfor EU, med mindre man har tilladelse fra mærket selv. Alle store brands giver sjældent sådan en tilladelse, og det sker ofte kun ved særlige lejligheder!
Handler du ik direkte med mærket, og har du ik en skriftlig tilladelse direkte fra mærket, som kan valideres, så importer ALDRIG fra USA eller Asien! Det giver kun problemer!!!Er der forskel på EU varer, Amerikanske varer og Asiatiske varer?

Der er sjældent den store forskel på varerne sådan rent fysisk. Størrelserne er måske anderledes eller opgøres anderledes, eller der bruges andre stik. Men forskellene er minimale, og de kan nemt fixes.
Men hvordan kan et mærke, som f.eks Nike så se, om skoene er sat i cirkulation i EU eller USA?
Det er faktisk meget simpelt. De bruger nogle forskellige koder/stregkoder alt efter, hvilket marked varerne er sat i cirkulation på. Et fiktivt eksempel kunne være følgende Nike sko (bemærk koden er fiktiv):

I Asien hedder koden 0102030405
I Europa hedder koden 0405060708
I Amerika hedder koden 0708090102

Skoen er den samme, men identificationskoden er forskellig, så det er nemt at finde oprindelseslandet/regionen.
Flere mærker bruger idag koder, som svinger fra land til land. Dvs Danmark har en kode, Sverige en anden, Tyskland en tredje, USA en fjerde osv.

På den måde kan de nemt spore varerne, og stoppe evt illegale importerede varer, som forstyre deres distribution og markeder!

Alle der overvejer at importere parfumer eller andet kosmetik, så kan det kun på det kraftigste anbefales, at man både læser og sætter sig ind i kosmetikbekendtgørelsen!

Link findes HERHvordan undgår import firmaer koderne?
Der findes mange måder, hvorpå firmaer forsøger at undgå koderne. Varerne er ALTID dyrest i EU. Derfor finder mange firmaer det interessant, at hente varerne hjem fra USA eller Asien, og på den måde tjene nogle nemme penge. Men den går jo ik, hvis firmaet kan spore varerne!
Så den mest benyttede måde indenfor Parfumer og Kosmetik er, at man ganske simpelt fjerner koderne/stregkoderne. Da koden står på en papemballage, så er den rimlig nem at fjerne. En skarp hobbykniv og en sikker hånd, og så er problemet løst. Efterfølgende sætter impotøren af de ulovlige parfumer eller kosmetik produkter så sin egen kode på, så det fra forbrugerens synsvinkel ser lovligt ud, eller der påklistres en label i samme farve som emballagen. På den måde opdager de færreste, at der er fjernet noget!
Men indenfor kosmetik er dette ik lovligt. Koden som der fjernes indenholder et produktions- og serienummer, så producenten nemt kan tilbagekalde evt produkter, hvis disse skulle fejle noget. Uden koden kan man med andre ord i fastsætte, hvilken serie/produktion produktet stammer fra, og dermed udsætter man forbrugeren for en sundhedsmæssig risiko!
Så det er dybt ulovligt, men det foregår i stor stil! Især fordi priserne i f.eks USA er 1/3-½ i forhold til EU...

Men er der tale om produkter, som ik udsætter forbrugeren for en sundhedsmæssig risiko, så er sagen en helt anden! Tøj, tasker, smykker, cykler osv. Der forelægger en sag, som går under navnet "Whiskey sagen", hvor en importør fik medhold i, at det var lovligt at fjerne stregkeder/serienumre fra Whiskey emballagen, så længe at produkterne var købt indenfor EU. Jeg har ik sat mig ind i dommen, da den omhandler DK, men du kan selv søge efter sagen, og evt læse den op, hvis du finder emnet interessant!Er parallelimport uden risiko? Hvad med svindel?
Nej det er det bestemt ik!!!
Det er de færreste selskaber, som kan handle direkte ved mærkerne. Derfor støder de fleste ind i enten tradere, wholesalere eller officielle clearance selskaber, når de leder efter en leverandør af f.eks Tom Ford Solbriller. Og disse personer/firmaer kan både være reelle, men der findes også mange svindlere!
Som nævnt i punktet ovenover, så er moralen meget svingende hos disse firmaer. Nogle er så grove, at de sælger varer, som de efterfølgende aldrig levere! Med andre ord, så stjæler de dine penge...
Sker dette så er pengene ofte tabt. Det er ganske enkelt ekstremt dyrt, at føre en retsag i udlandet, og oftest er ejerne af disse firmaer forsvundet over alle bjerge. Alternativt lukkes firmaet, når de har snydt mange, og de åbner op i et nyt navn. England og Italien er især plaget af disse firmaer, da politiet i begge lande ik tager anmeldelserne særlig seriøst!
Så man skal passe meget på inden man overføre xxx euro til et firma!Hvordan undgår man at blive snydt?
Der er kun to måder, at undgå at blive snydt på!
1: Du besøger firmaet, ser varerne og papirene fysisk og køber varerne under dit besøg og tager dem med hjem
2: Du spørger efter referencer eller handler via kreditkort, Escrow, Efterkrav (er risikofyldt, men så kender du afsenders adresse) eller Letter of Credit.

Man kan tit skelne mellem seriøse og useriøse firmaer, da de seriøse er meget åbne og ingen problemer har med besøg osv. Useriøse firmaer kan typisk ik lide besøg, udlevering af referencer osv.
Men man kan ik altid skelne firmaer på disse punkter, da travlhed, sprog problemer mm. kan få selv det mest seriøse firma til at virke en smule useriøst. Så brug ik ovenstående som kriterier, da især sproget nemt kan medføre misforståelser!


Garanti & Reklamationsret?
Dette punkt skaber mange problemer! Især hvis produkterne er elektronik eller IT produkter!
Firmaet som laver parallelimporten hænger nemlig på både reklamationsretten og evt lovede garantier. Ofte kan firmaet ikke få kompensation hos producenten, da man afskriver sig dette, mod at få nogle bedre priser eller blot mod at få lov til at købe varerne.
Apple, Sony-Ericsson, Sony og Samsung er nogle af de mærker, som arbejder direkte imod parallelimporten. Det gør de ved ikke at yde garanti på parallelimporterede varer, hvilket kan være en stor irritation for forbrugeren!
Derfor skal du altid overveje, om det egentlig kan betale sig, at parallelimportere f.eks elektronik, når du medregner en margin til defekter, fejl, fejlfinding mm. For du får ingen hjælp fra producenten, og du har ingen muligheder for, hverken at benytte deres reperationssteder eller service.

Og de største tabere ved parallelimport af især elektronik, er dine kunder. Google evt problemstillingen, og du vil finde mange sider, med folk som klager over tv, mobiler, kameraer, computere, mp3 og mp4 afspillere osv... Dvs at en forbruger f.eks køber en Sony-Ericsson mobil, og tror der er 24 mdrs garanti, som producenten f.eks markedsføre via sine normale forhandlere i DK. For at kunne konkurrere, så tilbyde mange parallelimport firmaer også garantien, men de glemmer bare de selv hæfter for den! Det giver problemer, og du ender ofte med at spilde mange timer på en sur og skuffet kunde! Timer som kunne være brugt meget mere fornuftigt, og sikkert også have gavnet dit firma på længere sigt...

Så husk at DU SOM PARALLELIMPORTØR HÆNGER PÅ REKLAMATIONER OG GARANTI, SOM DER ER STILLET OVERFOR FORBRUGEREN!!!Hvis uheldet er ude?
Hvis du er så uheldig at importerer varer, som krænker et trademark, så skal du straks søge professionel hjælp!!!
Her menes ik byens lokale advokat eller en tilfældig advokat, da trademark sager er komplicerede og fyldt med fælder!
Dette punkt er meget juridisk, og derfor anbefales det at du evt læser Kristian fra SimpleLaws blogindlæg, eller alternativt kontakter ham... Det skal siges, at der findes en del advokater i DK med speciale på dette område, så det står dig frit for at kontakte andre! Men husk vedkommende skal have en form for speciale, ellers er hjælpen intet værd! 

Klik her for blogindlægget
Ovenstående guide er skrevet generelt, og der er medtaget nogle eksempler, for at skære tingene så meget ud i pap som muligt!
Skulle der være punkter, som ik er med i guiden, så skriv endelig disse som en kommentar, og så vil de blive tilføjet på listen, hvis de er relevante!

Spørgsmål mm kan frit stilles ;D

Kommentarer

Kristian Holte   den 16-07-2010 kl. 12:21

Tak for et rigtig godt, informativt og brugbart indlæg.

Jeg er ved at forberede indlægget "Konsekvenser af ulovlig parallelimport", hvor jeg ser lidt nærmere på den juridiske del, bevisspørgsmål og niveauet for erstatning indenfor EU og DK.

Spændende område med stor praktisk relevans og mulighed for at brænde nallerne, hvis man som importør ikke ser sig for.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller   den 23-07-2010 kl. 23:03

Kristian kan du ik smide et link her i kommentaren, så er det nemlig gemt!

Så vil jeg nemlig senere lige få skrevet et sidste afsnit, og linke til dit gode indlæg! Så har vi alt samlet nemlig ;D

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kristian Holte   den 26-07-2010 kl. 14:02

Udover mit blogindlæg her på Amino har jeg skrevet en hel temarække om parallelimport og regler på min egen hjemmeside.  

Interesserede kan læse mere her www.simplylaw.dk/parallelimport.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller   den 26-07-2010 kl. 19:56

Super så fik vi også den del på plads...

Mon der er mere, som mangler?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mads   den 14-05-2012 kl. 17:47

Hej Morten

Tak for et rigtig godt indlæg.

Jeg står overfor at skulle importere mærkevarer fra USA, og jeg har mærkets godkendelse. Findes der en speciel kontrakt, som man skal anmode om eller er en mail hvori mærket giver sin godkendelse ok?

BH

Mads

Er kommentaren brugbar? 1 0
Martin   den 05-11-2012 kl. 17:54

En lilll rettelse til denne information stemmer ikke HELT

Parallelimport er tilladt fra EØS - lande.

Det er fx tilladt at importere mærkevare-cowboybukser fra England.

En vare, som bringes lovligt på et marked i EU, kan frit cirkulere mellem de øvrige nationale markeder i fællesskabet.

Det fremgår af EU's konkurrenceregler.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Sonja eriksen   den 23-04-2013 kl. 09:26

Hej herinde.

jeg håber i kan svare konkret på dette spørgsmål.

jeg har fundet nogle sportssko i england jeg overvejer at få til danmark og sælge. Det er mærkevare sko.

er ovenstående lovligt?

jeg takker på forhånd for jeres tid og svar :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 23-04-2013 kl. 11:39

@Sonja

Så fremt skoene er sat i cirkulation i EU, så er det helt lovligt. Er det f.eks Nike eller Reebok sko, så vil jeg anbefale, at du tjekker op på dette, da mange sko fra f.eks USA går via England...

Er kommentaren brugbar? 1 0
marped44   den 15-05-2013 kl. 09:50

Lige i henhold til Sonja's kommentar.

Hvis man køber nogle sko fra en distributør i England, som har tilladelse fra mærket i USA til at importere og sælge varen, er det vel ikke ulovligt for dig at importere og videresælge disse, man skal vel blot sikre sig at se dokumentation fra distributøren om de har tilladelse ?

Derudover, hvis du køber et restparti, i Danmark, skal man vel sikre sig det samme ?

Er EAN koden til der du kan se om varen er sat i cirkulation i EU, og hvor kan man finde de koder man skal se efter i tøjet for at se hvor det er sat i cirkulation ?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 15-05-2013 kl. 10:06

@Marped44

En distributør har normalt automatisk tilladelse til at importerer mærkets varer, da distributøren formidler salget i et område/land. Men du har ret i, at det er lovligt, så snart der er en tilladelse. Men så importeres f.eks skoene heller ik fra USA, men fra distributøren i England. Og UK er en del af EU.

Ja det er det samme, som du skal være opmærksom på, om det er DK, UK eller andre EU lande.

Hvert mærke har sin måde at skjule, hvor varerne er sat i cirkulation. Har du indsigt i mærkets måde at håndterer det på, så kan det typisk ses på stregkoden, koder i nakke label eller fra koder på vaskelabel. Men igen det er meget individuelt, hvordan de enkelte mærker gør det...

Er kommentaren brugbar? 2 0
marped44   den 15-05-2013 kl. 10:22

Mange tak for svaret :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 15-05-2013 kl. 10:26

@Marped44

Det var så lidt ;D

Har du flere spørgsmål, så stiller du dem bare her, eller du sender dem i en PB...

Er kommentaren brugbar? 2 0
marped44   den 15-05-2013 kl. 10:53

Mange tak.

Jeg har et enkelt spørgsmål til din kommentar. Jeg tænker mere på at hvis jeg nu køber fra en distributør i England, som importere ulovligt fra USA ? Nu kan jeg ud fra andre tråde læse at man skal passe på i marked med f.eks. tøj.

Vil jeg da også kunne blive anklaget for at krænke varemærke rettigheder ? Eller hvis man har en mail hvori der står de har tilladelse til at sælge og distribuere varerne og derfor handlet i god tro er det så godt nok ?

Tænker mere det kan være svært at spore varen hele vejen tilbage, hvis der er flere led fra produktionen til den distributør du handler fra.

Håber det giver mening.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 15-05-2013 kl. 11:30

@Marped44

Der er umildbart ingen distributører, som har interesse i at lave sådan et stunt, da de ender med at miste distributionen af mærket. Så ud fra det du skriver, så lyder det mere som en grossist, end en distributør.

Normalt er det sådan, at det er firmaet, som sælger varerne, som hænger på problemet, og som derefter må gå bagud i fødekæden. Om det også er sådan, hvis det er en distributør, som overlagt har snydt, det tør jeg ik lægge hovedet på blokken med, da der er domme, som går lidt i hver sin retning på området.

Men hvis der er tale om en mærkevarer, så skal varen heller ik spores tilbage til producenten, men blot tilbage til mærket selv...

Er kommentaren brugbar? 1 0
marped44   den 15-05-2013 kl. 11:49

Det har du helt ret i...

Lige nu sysler vi med nogle forskellige ideer, så tror vi vil undersøge det nærmere, og så nok bruge dit tilbud om af vende tilbage når vi har fået udarbejdet forretningsplan mv. Håber det iorden.

Mange tak for de hurtige og hjælpsomme svar.

- Martin

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 15-05-2013 kl. 14:59

@Marped44

Jamen du skriver bare, så skal jeg nok svare, så hurtigt jeg kan :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Emil   den 06-07-2013 kl. 03:27

Hejsa nu kommer mit spørgsmål så.. :-)

Jeg går med tanken om at importere parfume fra eu til Danmark. Hvordan kan man sikre sig at man ikke bliver snydt på den bedste tænkelige måde?

Er der et sted hvor man kan slå firmaerne op og se hvad de står inden for og hvad mærker der er bag dem?

For sådan som jeg har forstået det så er det mig der står med problemet hvis varen ikke er lovlig selvom jeg har købt den inden for eu?

Er der evt. En kontrakt som ville være perfekt at bruge i denne sitation?

Og hvis ja, hvilken?

Har læst meget op på det hele vil bare gerne være 100% på at jeg ikke "træder" nogle over tæerne og derved få fingerne i klemme :-)

Håber i kan se det fra min vinkel :-)

Hilsen Emil :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 06-07-2013 kl. 18:53

Den eneste måde, hvorpå du kan være 100% sikker, det er ved at købe fra enten licenshaverne selv (Loreal, Lancaster mm), eller ved at handle ved autoriserede grossister...

Alle andre steder, hvor du evt køber op, er forbundet med en usikkerhed og en risiko. Spørgsmålet der derfor, om man ønsker at tage den risiko, man ved, hva man skal kigge efter, eller om man foretrækker den sikre vej. Det er helt op til en selv...

Er kommentaren brugbar? 1 0
Emil   den 06-07-2013 kl. 23:11

Men burde byrden ikke ligge ved det firma jeg har købt varen ved, da jeg handler inden for eu burde det da kunne følge tilbage til det firma som jeg så har købet varen ved?:-)

For sådan som jeg tænker det handler jeg i god tro om at den var jeg køber er lovlig og følger reglerne?:-)

Hilsen

Emil :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 07-07-2013 kl. 13:51

@Emilbinder

Ja sådan er verden desværre ik... Du hænger på den i første omgang, og derefter må du selv gå videre i systemet, hvis der er noget. Derfor skal du udvælge dine leverandører med omhu...

Men der er masser af autoriserede grossister indenfor parfumer, spørgsmålet er mere, hvem du vil handle med...

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 18-07-2013 kl. 16:10

@Henrik

Jeg har lige redigeret din kommentar, så andre ik stjæler din evt kontakt.

Du skal forespørge på dokumentation på varernes ægtehed. Det er den eneste måde, hvorpå du kan sikre dig...

Er kommentaren brugbar? 1 0
Anders   den 12-01-2015 kl. 22:52

Hvis jeg har forstået det ret så må jeg gerne købe fx Ralph Lauren produkter hos en grossist i england.. Også selvom varene er lavet i fx phillipinerne eller andet steds.. Så længe produktet er originalt

Er det rigtigt forstået ..?

Er kommentaren brugbar? 1 0
APHEE   den 12-01-2015 kl. 22:59

Forlængelse på ovenstående..

Altså med henblik på salg fra webshop i dk.

Er kommentaren brugbar? 1 0
tsvart   den 03-09-2015 kl. 12:08

Hej kloge hoveder :-)

Jeg tænker på, at tage produkter hjem fra Japan! Min udfordring er om det er lovligt, for der findes allerede en dansk forhandler. Denne forhandler er en ejet/under-afdeling af et andet selskab som har base i Frankrig.

Hovedvirksomheden for de produkter jeg gerne vil have i mit sortiment, har deres hovedsæde liggende i England, og søster hovedsæde i USA, men selve produkterne bliver fabriksfremstillet i Japan.

I Japan har vi forretnings partner/kontakt som vi kan købe produkterne af. DER ER IKKE TALE OM KOPIVARE, det ligger i original emballage med serie nummer mv. og er en godkendt forhandler.

Må jeg importere fra min Japanske forretnings kontakt og videresælge i Danmark på et sådan produkt.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Katrine   den 06-09-2015 kl. 15:02

Tak for det gode indlæg!

Jeg sidder lidt med tanken om at parallel importere kosmetik produkter. Skal man registreres som virksomhed? Og hvad med skat?

Jeg har egentlig tænkt mig at parallel importere i små mængder, så et maks profit om året på ca. 30,000.

På forhånd tak :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 06-09-2015 kl. 15:51

@tsvart

Der er ingen, som kan give dig et svar, når vi ikke kender til, hvilken type produkt, der er tale om.

Men som udgangspunkt, er det ulovligt at parallelimporterer varer uden for EØS, altså EU samarbejdets område.

Men der er brancher, hvor der er undtagelser, som gør, at parallelimport er lovligt, men om dit produkt falder indenfor disse, er umuligt at svare på med de sparsomme informationer, som du har angivet :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 06-09-2015 kl. 15:54

@Katrine

Hvis det er mærkevarer, er det desværre ulovligt at importere til EU og Danmark, såfremt mærket er repræsenteret i EU. Så skal du bede mærket om tilladelse til import.

Ja mig bekendt skal du registrere en virksomhed, hvis du opkøber varer udenfor EU med videresalg for øje.

En maks profit på 30.000 kr vil helt sikkert medføre, at du alligevel overstiger grænsen på 50.000 kr i salg pr løbende 12 mdr, før du skal registrere dit firma. Så med de udsigter, kan du ligeså godt registrere firmaet fra start, og dermed opnå alle fordelene fra start :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 06-09-2015 kl. 15:55

@Anders

Ja det er korrekt forstået, dog med den ene undtagelse, at det er vigtigt at produkterne er sat i cirkulation i EU af Ralph Lauren, og det ikke er produkter, som din engelske leverandør har købt udenfor EU.

Er det sidste tilfældet, vil der stadig være tale om illegal parallelimport.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Katrine   den 06-09-2015 kl. 17:35

Tusinde tak for svaret!

Hvis jeg importerer produkter fra UK,

vil det så være nødvendigt at registrere det som en virksomhed?

50,000 kroner i salg før man skal registrere sig som virksomhed,er altså ikke profitten men omsætningen?

Igen, mange tak!

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 06-09-2015 kl. 17:37

@Katrine

Så skal du ikke registreres, før du rammer omsætningsgrænsen :)

Ja det er 50.000 kr i omsætning pr løbende 12 mdr, og ikke 50.000 kr i fortjeneste.

Er kommentaren brugbar? 1 0
tsvart   den 06-09-2015 kl. 17:53

@ Fashion-Seller

Tak for svaret, ja det er så i grafisk efterbehandlings udstyr.Jeg har meget svært ved at finde oplysninger netop på dette.

Men er det import, når virksomheden ligger i EU?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 06-09-2015 kl. 17:57

@tsvart

Bum bum jeg er faktisk ikke 100% sikker, om det er omfattet af de varer, som ikke lovligt kan importeres, eller om der gælder samme principper, som ved f.eks elektronik mm, hvor import er lovligt.

Det bedste du næsten kan gøre, er at få f.eks et advokatfirma som Bech Bruun eller andre, som har specialister indenfor området, til at vurdere din sag. Det koster måske lidt, men de 3-5000 kr er givet godt ud.

Hvis du importerer varerne indenfor EU, er det lovligt jævnfør Eus regler om varernes frie bevægelighed.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Katrine   den 06-09-2015 kl. 18:07

Tusinde tak Fashion-Seller!

Du har været til stor hjælp :-)

Er kommentaren brugbar? 2 0
Fashion-Seller   den 06-09-2015 kl. 18:13

@Katrine

Det var så lidt :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
tsvart   den 06-09-2015 kl. 18:27

Ja tak for svaret Morten / Fashion-Seller!

- Nok klogest, at vende den med en advokat.

(har iøvrigt B&B som kunde nu)

-Det er elektriske maskiner, hvis det skulle ændr noget på billedet.

God søndag

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 06-09-2015 kl. 18:56

@tsvart

Jeg tør ikke sige noget 100%, da der ved elektronik er en del undtagelser, og jeg kender ikke lige de apparater, som du gør i. Så jeg ved ikke, om de falder ind under undtagelserne eller ej.

Men du kan med fordel kontakt en af disse advokater hos Bech Bruun, de burde kunne give dig et 100% sikkert svar :)

http://www.bechbruun.com/Forretningsomraader/Intellectual+property/Varemaerker+og+design

http://www.bechbruun.com/Mennesker?category=5&businessArea=Varemaerker+og+design&include={DC064C77-8C21-46FB-8957-D34B10998156}

Er kommentaren brugbar? 1 0
Rasmus   den 29-09-2015 kl. 18:21

Et godt indlæg.

Jeg har et spørgsmål. Må man gerne importerer brugte MacBooks fra private fra USA til Danmark, eller er det også ulovligt og kan sidestilles med at importerer fake varer :) ?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Peter Thomsen   den 24-01-2017 kl. 10:22

Jeg har købt noget mærkevare silke i Thailand. Det er købt i producentens egen forretning, altså ingen mellem handlere.

Er det parallel import hvis jeg sælger det i min webshop her i Danmark.  

Er kommentaren brugbar? 1 0
Mette1234567890   den 08-09-2017 kl. 19:37

Hej

Er lidt i tvivl om følgende :

Hvis jeg parallelimportere nogle varer fra en distributør i EU og alt kører efter de nævnte regler. Må jeg så sælge disse vare til danske butikker der igen sælger dem videre.

Disse butikker gør vel egentligt ikke noget forkert da der jo ikke er tale om import fra deres side, da varerne jo allerede befinder sig i dk og er importeret af mig. ? Eller hvad ?

Jeg glæder mig til at høre fra dig :-)

Mette

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 25-09-2017 kl. 11:35

@Mette 1234567890

Ja det må du gerne, det er jo det, som hedder parallelimport. Problemet opstår med mærkevarer, hvis du importerer dem fra lande udenfor EU f.eks USA, Canada, Schweiz eller Asien.

Er kommentaren brugbar? 1 0
frauk78   den 05-04-2018 kl. 19:18

Hej, lige et spørgsmål til det her - hvis nu jeg importere authentisk mærkevare fra grossister i et andet EU land, er det så nødvendigt for mig at have fuld info om hvor disse grossister importere deres varer fra? Kan jeg få skuld for parallel import hvis jeg har købt indenfor EU?

På forhånd tak

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller   den 05-04-2018 kl. 20:45

@Frauk78

Altså hvis din leverandør har importeret varerne fra et land udenfor EU, så hænger du på den, såfremt mærket retter henvendelse og gør opmærksom på, at det er illegal parallelimport.

Eller dvs det er nok mærkets advokater, som kontakter dig med et krav.

Så det vil nok være en god ide, hvis du sikre dig, at varerne er ægte og fra et andet EU land, således du er sikker på, at der ikke dukker ubehagelige overraskelser op pludselig.

Er kommentaren brugbar? 1 0
pirlo10   den 16-05-2018 kl. 10:20

Hej,

Super indlæg :)

Men hvordan er reglerne ift. markedsføring og prissætning af parallelimporterede varer?

Jeg går naturligvis ud fra at man selvfølgelig ikke må skrive at man er autoriseret forhandler, men er der ellers nogen begrænsninger ift. markedsføring? her tænker jeg f.eks. på at bruge virksomhedens logo i reklamer eller f.eks. hvis Nike-logoet er printet på selve varen, og derfor er med i reklamen.

På forhånd tak

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: to + tre =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Morten skriver


Billige designer solbriller


Se det store udvalg af designer solbriller fra Customfit -  klik her 


Naturlige kosmetik produkter

Cosmos Co forhandler arganolie, grønt ler, kaktus olie, rødt ler, savon beldi mm.

Se udvalget af naturlige kosmetik produkter HER 


Not Allowed

Not Allowed er en service, som varetager dine interesser, hvis din ophavsret er blevet krænket. Betalingen foregår efter No Cure No Pay, dvs du får ingen uforudsete udgifter i forbindelse med vores juridiske rådgivning.


Morten på Twitter

Hvis du vil have besked når Morten og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer