Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Eva Gøttrup, Businessudvikler Hvor længe holdt dit nytårsforsæt?

Hvor længe holdt dit nytårsforsæt?

3,029 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 January 2011

Der er rigtig mange, der sætter nytårsforsæt for deres sundhed. Næsten ligeså mange opgiver forsættet indenfor få dage eller uger. Er du en af dem?
Har du lovet dig selv at du skal du tabe dig, holde op med at ryge, holde op med at spise sukker, gå i gang med at træne?

Dameblade og magasiner er i fuld gang med januarsæsonens slankekure og sundhedsråd. Sundhedsapostlene kommer med gode råd til et sundere liv. Du kender dem sikkert ud og ind, eller i hvert tilfælde ved du nok, til at vide, hvad der i praksis skal til, for at du kan nå det du gerne vil. Måske er det nyt for dig, at du skal drikke rødbedesaft, for at blive rigtig sund. Men at cigaretter afkorter dit liv, at for meget kalorieindtag i forhold til kalorieforbrug sætter sig som fedt på kroppen og at træning ikke foregår i sofaen, men kræver at du kommer op og afsted med regelmæssige intervaller, det ved du sikkert alt om.

Hvordan går det så med det? Er du i fuld gang, eller er du allerede faldet i?
Måske har du ikke mødt din første forhindring endnu, men den kommer før eller siden for de fleste.
Problemet med alle sundhedsrådene er, at de ikke tager fat i det, der virkelig forhindrer os i at leve et sundere liv. Hvis det er et mønster for dig, at spise chokolade, når du er ked af det, skal du måske både finde ud af, hvad du dybest set er ked af, og derefter, hvad du kan gøre istedet for at køre en hel plade Marabou ned, når noget går dig i mod.

Hvis du ikke kan sige nej til kagen, når nogen på kontoret deler ud, fordi du er bange for, at de andre vil synes det er tarveligt ikke at tage imod, når nogen giver for at fejre, skal du måske finde ud af, hvordan du kan deltage i fejringen på en anden måde, end ved at spise kagen.

Hvis du som mand synes, at det kompromiterer din maskulinitet at spise salat og grønsager, skal du måske kigge på, hvad du kan gøre af andre ting, der kan få dig til at føle dig maskulin.

Hvis du som kvinde ikke får trænet fordi du er bange for at din mand bliver irriteret over, at han så skal kigge efter børnene imens, skal du måske finde ro med, at det påvirker jeres familiestruktur, at du har sat dig for at skulle træne nogle gange om ugen. Det kan også være at du tænker du bliver ulækker, når du sveder, så andre vil tage afstand fra dig.

Vi har allesammen alle mulige underliggende forhindringer, der gør at det er svært for os at bryde vores fastgroede vaner. Problemet er, at hvis vi ikke får formuleret dem, og finder nye måder at takle alle de små situationer, der truer vores forsæt, så mislykkes det vi havde sat os for, og vi oplever at det, der med et enkelt greb kunne blive en succes, nu føles som en fiasko.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Eva skriver Skriv dig op