Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Dell Dette kan skade din virksomhed

Dette kan skade din virksomhed

2.204 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 December 2011

- Bærbare enheder kan true virksomhedens sikkerhed

Smartphones og tablets’ indtog har givet os en ny og friere arbejdsdag. Bærbare enheder som disse gør det muligt for de ansatte at arbejde nærmest hvor som helst. For din virksomhed har det sine klare fordele, men samtidig fører det også til nye sikkerhedsmæssige udfordringer.

For nogle år siden var det at miste sin telefon upraktisk og irriterende, men sjældent ret alvorligt. Man behøvede stort set bare at spærre abonnementet. I værste fald mistede man telefonnumre, billeder og lignende som man ikke havde gemt andre steder.

Større konsekvenser

I dag er situationen en helt anden. Konsekvenserne af at miste en smartphone kan være meget alvorlige eftersom folk bruger den til så meget at følsomme oplysninger om den virksomhed de arbejder i, kan falde i de forkerte hænder. En smartphone eller tablet gør det let at udveksle information mens man er på farten. Så let at nogle glemmer at man kan dele følsomme oplysninger.

Sikkerheden på tablets og smartphones bliver generelt set stadig bedre, for operativsystemer som f.eks. Android øger sikkerheden for hver opdatering. Dette betyder dog ikke at man kan undlade at træffe sine egne sikkerhedsforanstaltninger.

 

Må følge udviklingen

Et potentielt problem ved smartphones og tablets er at teknologien er udviklet til privatpersoner, men er blevet et almindeligt værktøj også på arbejdet. At de private maskiner også bruges i arbejdssammenhæng, gør at arbejdsgiveren har meget lidt eller ingen kontrol over hvilket sikkerhedsprocedurer der følges.

Firmaets sikkerhedsprocedurer må følge den teknologiske udvikling. Dette er mere kompliceret end tidligere, eftersom sikkerhedsforanstaltningerne må gælde for en række enheder af forskellige fabrikater med forskellige operativsystemer og forskellige programmer.

 

Hvad kan du gøre?

Simple tiltag som at bruge pinkode og skærmlås er obligatorisk; det samme gælder antivirus-programmer. Der findes også administrationsværktøjer som blandt andet gør det muligt at sætte egne passwords på udvalgte apps og kryptere oplysninger, og som giver it-afdelingen mulighed for at fjern-slette data på telefonen eller tabletten.

Nogle virksomheder vælger at begrænse adgangen til særlige dele af virksomhedens netværk sådan at den ansatte kun kan få adgang via virksomhedens pc eller anden bærbar enhed. Dette kan løse nogle, men langt fra alle sikkerhedsproblemer.  

Blandt andet er apps en særlig udfordring pga. risikoen for virus. Hvis tabletten eller smartphonen skal bruges i arbejdssammenhæng, bør virksomheden lave retningslinjer for hvilken type apps brugeren må installere. 

Hvis du er i tvivl om hvilken løsning som bedst sikrer din virksomhed, kan du læse mere på dell.dk. Her finder du også vores kontaktoplysninger hvis du ønsker rådgivning.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Dell-SMB skriver Skriv dig op