Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Dell It-tips til det mobile kontor

It-tips til det mobile kontor

2,704 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 October 2011

Flere og flere virksomheder fokuserer på mobile notebooks frem for desktops. Mobilt arbejde får stadig større betydning, ikke kun i store virksomheder, men også i stigende grad i små og mellemstore virksomheder.

Hvis det mobile kontor skal fungere optimalt, er der to essentielle områder du er nødt til at tage i betragtning: Batteriets levetid i din mobile notebook og datasikkerhed. Vi vil derfor her give dig gode råd til hvad du kan gøre for batteriets levetid og ydeevne, og hvad du skal tænke på i forhold til datasikkerhed.

 

Gode råd til at forlænge batteriets levetid og bevare ydeevnen

En af de største udfordringer for det mobile arbejde er batterilevetid på den bærbare computer. Det er her processorer kommer i spil. Nye generationer af processorer, som Intel Core i5 32 nm CPU'er (Core-processor-enheder), er designet til at levere bedre ydelse end 45 nm CPU'er på samme clock-hastighed og reducerer varmeproduktion og strømforbrug. Hvis du har brug for en meget lang batterilevetid, kan du skifte til batterier med højere kapacitet. Standardbatterier har ofte fire eller seks celler, og endda ni-cellers batterier kan nemt bruges i mange bærbare computere. På nogle modeller (f.eks. Latitude E6410) er det muligt at købe en batteri-plade der giver op til 21 timers batteritid i alt.

Det er vigtigt at kapaciteten på batteriet altid bruges fuldt ud. Det betyder at hvis du oplader batteriet når det er langt fra at løbe tør for strøm, vil det miste kapacitet - hver opladning gør batteriets levetid kortere. Desuden vil stærk varme (temperaturer over 40 grader) og kulde (under minus 10 grader) skade batteriets ydeevne, så det bør du undgå. Den bærbare pc bør ikke stå i solen for længe ​​eller i bilen om vinteren.

Der er flere måder at forlænge batterilevetiden på. Bortset fra displayet og CPU er de største "energislugere" kommunikationsmoduler som f.eks. WLAN (trådløst netværk) eller Bluetooth. Ved at skrue ned for lysstyrken i skærmen, kan man sænke strømforbruget. Et problem der tit kan løses bare ved at sætte den bærbare et sted hvor der er mindre lys. På samme måde kan man slå WLAN og Bluetooth fra når man ikke bruger dem. Enkle tiltag der kan gøre at batteriet holder betydeligt længere.

De seneste tre år er efterspørgslen efter bærbare modeller med indbygget mobilt bredbånd fortsat med at vokse. En af grundene er at de interne mobile bredbånd bruger 20 % mindre strøm end en ekstern løsning.

 

Gode råd til sikkerhed i det mobile kontor

Den anden afgørende faktor du skal være opmærksom på i det mobile kontor, er sikkerhed. Ifølge en Dell-undersøgelse mister folk omkring 10.000 notebooks hver uge i lufthavne i USA. 65 % af disse computere indeholder fortrolige oplysninger. Derfor er det nødvendigt at sikre og beskytte sine data. Det kan man bl.a. gøre ved hjælp af data-krypterede harddiske der også er udstyret med SmartCard-læsere eller fingeraftrykslæsere.

Anti-tyveri-løsninger spiller også en vigtig rolle og er i stadig stigende efterspørgsel. Udbydere som f.eks. Dell tilbyder Laptop Tracking & Recovery med datasletning som giver dig mulighed for at finde din tabte notebook og aktivere sletning af data. Notebooks med mobilt bredbånd og integreret GPS giver dig også mulighed for at aflæse hvor computeren befinder sig, og sikre systemet.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Dell-SMB skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere