Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Dell Hvordan opnår du sikkert forbindelse til dit firmas netværk uden at bruge en VPN-forbindelse?

Hvordan opnår du sikkert forbindelse til dit firmas netværk uden at bruge en VPN-forbindelse?

2,930 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 October 2011

Med en server på kontoret kan du nemt få adgang til alle værktøjer du har brug for, uanset hvor du befinder dig, men "på farten" har det ikke været nemt, da man ofte skal købe speciel adgang til software der kan give sikker adgang til serveren. Opsætning af VPN-forbindelser er kompliceret. Nu gør Windows Server 2008 R2 og Windows 7 Professional det muligt at få hurtig og sikker fjernforbindelse til virksomhedens netværk uden en VPN-tunnel.

 

Et hyppigt problem som mange virksomheder oplever, er at opnå fjernforbindelse af deres mobile brugere. En fælles løsning i dette tilfælde er at bruge VPN-tilslutninger (virtuelt privat netværk). Det er dog dyrt i administration, da det som regel er nødvendigt at installere VPN-klient-software på alle de mobile computere.

 

Det nye Microsoft operativsystem Windows Server 2008 R2 giver en anden mulighed når det kombineres med computere der kører Windows 7 Professional. DirectAccess-funktionen i Windows 7 Professional og Windows Server 2008 R2 gør det muligt for dig at benytte klientcomputere til at oprette forbindelse direkte til virksomhedens netværk og intranet. Virksomheden kan på den måde undgå den kompleksitet der ligger i at etablere en VPN-forbindelse, især når den skal hænge sammen med de relevante sikkerheds-retningslinjer.

 

Windows Server R2 og Windows 7 giver også en anden væsentlig fordel hvis du faktisk bruger VPN -løsninger - nemlig en mere stabil forbindelse pga. en højere fejltolerance. Mange virksomheder etablerer VPN-tunneler mellem deres forskellige kontorer, ofte datterselskaber eller filialer, via offentlige netværk som internettet, men det centrale problem med denne VPN-løsning er at der tit er fejl på forbindelsen og på enhederne. Så bliver VPN-tunnelen først lukket, og derefter skal den genetableres. Det giver fejl på korte forbindelser. En løsning på det problem får man med Agile VPN-funktionen i Windows Server 2008 R2 som gør at man kan sætte flere netværksstier op mellem flere punkter i en tunnel. Det gør det muligt at opretholde VPN-forbindelsen på alle tidspunkter. Hvis en netværkssti mislykkes, bruges en anden automatisk.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Dell-SMB skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere