Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

En lønseddel er som et løbebånd

1.325 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 April 2009

Udover de målsætninger jeg har sat for mit webbureau : cygnet, har jeg et andet mål, som jeg arbejder frem mod, Copenhagen Marathon den 24. Maj. Jeg har været i gang siden årsskiftet, og formen er ved at være der. Fordelene ved at løbe er mange: man få stresset af, mere energi og er mere kreativ. Desuden får man mulighed for at tænke nogle tanker til ende, da der ikke lige er en e-mail, der tikker ind eller en telefon, der ringer. Jeg synes efterhånden, at mange af de træningspas og problemer man løber ind i – samt løsningen derpå kan overflyttes til det at være iværksætter.

Men tilbage til min tanke – og min lille teori. På grund af jeg har lokket Camilla, min kæreste, med på et fitness abonnement, har jeg været nødt til at lave en del at løbetræningen i det lokale fitnesscenter. Dette er ens betydende med løbebånd. Dette var ret godt i starten, da jeg trænede en del intervaller for at få grundformen på plads. Men træningsprogrammet dikterer efterhånden lidt længere løbeture, og til dette erfarede jeg ikke, at det er det mest velegnet. Jeg bliver hver gang ramt af en følelse af mangel på motivation og lyst. Når jeg kigger på det, er der basalt 2 problemer i det samt en fordel der kan udnyttes, og min relation til det at være lønmodtager:

  1. Tempoet er sat af løbebåndet, man ved hele tiden helt præcist, hvor hurtig man løber og har ikke mulighed for sådan lige at give den gas og derefter se gevinsten i en hurtigere tid. Det gælder kort sagt bare om at følge med i det tempo der er sat, og man kan hele tiden se, hvad slutresultatet vil blive.

    Dette er meget lig den månedlige lønseddel. Som lønmodtager ved du præcist, hvad du modtager hver dag, hver time og hvert minut. Der er ingen overraskelser og ingen store gevinster efter hårdt og måske unikt arbejde.
  2. Ved et tryk på stop-knappen, stopper løbebåndet. Du er færdig med dagens træning, ingen undrer sig over du stopper, og du kan gå ned for at tage et varmt forfriskende bad. Derfor er det utroligt svært at finde motivation til at løbe videre.

    Dette er som det er på mange arbejdspladser. Når du har fri, lukker du computeren – ingen dårlig samvittighed og ansvar for om tingene egentlig er færdige. Du skal jo bare hjem og tage det varme bad.

Og fordelen ved løbebåndet, er som tidligere nævnt, det er godt til at træne intervaller. Brug det til at få en god grundform, altså et lille plus på kontoen løbende.

Så sats i stedet på at komme ud i skoven. Løb de lange ture hvor man ikke lige kan vende om, hvor man ikke kan stoppe, når det gør ondt og overskrid nogle grænser.

Det er på denne måde du udvikler dig selv, at du får de store glæder og gevinster, når tingene lykkedes og man virkelig har en følelse af succes, når målet opnås.

Så mit forslag til dig, i valget af din levevej, er at droppe løbebåndet og kom ud og duft skoven.  

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kristian skriver Skriv dig op