Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Crowdfund dit projekt "The New Black" - Crowdfunding ?

"The New Black" - Crowdfunding ?

1.419 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 June 2012

Er Crowdfunding “The New Black” når iværksættere skal finde finansering ?

Sidste år blev det klart, at Crowdfunding var ved at blive Big Business world wide og i Danmark manglede vi et lignende alternativ til kreative, innovative entrepreneurer – iværksættere som ikke kunne kickstartes på grund af manglende finansering. Derfor blev Crowdfunded.dk stiftet med base i Danmark.

Med fremkomsten af mange ​​Crowdfunding platforme over hele verden, synes det værdifuldt at tage et nærmere kig på fremtiden og den måde Crowdfunding kan bidrage til et sundt iværksætterklima i Danmark.

Efter min mening kommer det helt an på, hvad alle disse platforme rent faktisk leverer til projektejere eller kommende iværksættere.

Idag findes der tre typer af platforme hvoraf kun den ene bruges i Danmark:

1. Crowdfunding som en metode med sponsorer ( ikke-økonomisk afkast)

Et eksempel på en sådan platform er det meget succesfulde website www.kickstarter.com i USA. Her kan du finde crowdfunding midler til dine projekter efter eget valg mod til gengæld at give f.eks. en prototype eller en anden form for ikke-finansielle afkast. Kickstarters er dog forbeholdt amerikanske statsborgere og kan derfor ikke bruges af borgere i andre lande.

Succesen er baseret på dit økonomiske engagement i projektet og beløbet til at realisere projektet er oplyst af projektejeren. Det er også konceptet for Crowdfunded.dk platformen i Danmark.

2. Crowdfunding med gæld og et afkast (P2P-lån)

Senest har mange P2P udlån platforme brugt Crowdfunding til finansiering af udgifterne i start-ups. Ved at finansiere et iværksætter projekt med P2P gæld , mener jeg det er en irrationel beslutning idet crowdfunders er forpligtet til at afdække den forbundne risiko.

Denne tendens ser vi også på platforme til mikrofinansiering, hvor iværksættere i udviklingslandene betaler op til 1,5-2% i rente om måneden, svarende til 20% på årsbasis.

Dermed giver nogle platforme mulighed for at projektejere kan fastsætte renten ved at tilbyde at tilbage betale en rente på til 20%!

Det er et dejligt perspektiv for investorer, men en personlig kassekredit i din lokale bank er langt billigere.

Hvor sikker en iværksætter er du hvis du lader din nettofortjeneste fordampe af rentebetalinger i den størrelses orden?

3. Aktie baserede Crowdfunding med en potentiel økonomisk afkast og ejerskab

(desværre ikke muligt i Danmark endnu)

Selv om det af mange betegnes som umulig på grund af den gældende lovgivning på området i Danmark findes der allerede i andre lande aktie baserede platforme som har stor succes med denne form. Et godt eksempel er Crowdcube i England som har stor succes i disse dage.

Crowdcube platformen gør det muligt at benytte investeringer i nystartede iværksætter virksomheder eller i allerede eksisterende virksomheder med direkte afkast.

Til gengæld bliver iværksætteren ejeren af virksomheden. Set i forhold til Crowdfunding med gæld (P2P) en langt bedre model, som passer bedre til potentielle investorer og iværksætteren.

Aktie baserede crowdfunding vil naturligvis bidrage til et sundere iværksætterklima i Danmak men vi skal lige have politikkerne og finansminsteriet overbevist om at det er den rette løsning for at kunne kickstarte iværksætteriet i Danmark. Iværksætter skatten skal også fjernes i den forbindelse så vi igen kan finde risiko villig kapital på det Danske marked.

I dag er det sådan at der ved investeringer på under DKK 400.000 skal udarbejdes et prospekt som skal godkendes af forskellige myndigheder for at beskytte den “uprofessionelle” investor.

Ved investeringer over DKK 400.000 betegnes investorer som professionelle og derfor skal der ikke udarbejdes prospekter.

Af Søren Andersen – Stifter af Crowdfunded.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Crowdfunded skriver Skriv dig op