Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Fokus på TID Hvad skal du bruge december til?

Hvad skal du bruge december til?

1,129 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 December 2021

Regnskabsåret går på hæld og uanset om du til rigeligt overmål har nået dine mål eller stadig mangler et par ordrer eller flere for at banken stadig gider have dig som kunde er en ting ganske sikkert. December er en god måned. At gøre status i.

Hvad er dine planer for resten af året?

Er det noget med små men festlige julefrokoster, gran og nissehygge, kagebagning, julebrygsmagning samt indkøb af de gaver du ikke nåede til Black Friday?

Eller - er december mest af alt der hvor du sætter spurten ind i forhold til at binde sløjferne på de opgaver der har været i gangværende, udsende reminders på udestående fakturaer og tælle alle de grå hår du har fået ved udsigterne til endnu en Covid19 inficeret vinter?

Om ganske få uger er det solhverv, og så bliver dagene længere. Indtil da, er vintermørket et fremragende tidspunkt at gøre status. Ikke bare rent regnskabsmæssigt - forhåbentlig balancerer dine indtægter som minimum bare nogenlunde med udgifterne. Men hvad om de ikke gør? Måske er det tiden til at tage et kritisk blik på din forretning og hvad du EGENTLIG bruger din tid på.

Måske er det forgangne år gået bedre end du forventede. I hvilket tilfælde du vil holde fast i det der fungerede.

Her er 4 spørgsmål du med fordel kan stille dig selv, inden dagene igen bliver længere og vi udskifter det sidste cifre i årstallet fra ét til et to-total:

1) Hvad vil du gerne FORTSÆTTE med?

Hvad har du lavet i det forgangne år, som fungerede og som du med fordel kan blive ved med at gøre?

Kan du gøre med fordel gøre mere af det samme?

Er der projekter stadig er i idéfasen, men som du vil fortsætte med fordi du tror på at de vil lønne sig i det lange løb?

Er der forretnings samarbejder, måder at sælge og arbejde på, som du gerne vil forsætte med i det nye år?

Har du i året der er ved at være gået indført nye vaner/ rutiner i forhold til dit daglige arbejde som har virket for dig?

2) Hvad vil du STOPPE med?

Hvilke opgaver/aktiviteter/ansvarsområder har du brugt tid på i det forgangne år som du - givet du kan vælge - nok egentlig ikke behøver at gøre igen?

Det kunne fx være at du sagde ja til en opgave, som umiddelbart så ganske attraktiv ud, men ved nærmere eftersyn kostede dig mere end den var værd.

Samarbejder som ikke var optimale? Projekter du med fordel kan skrotte? Forretningsidéer du har afprøvet, men ikke virkede?

Var der en læring i det (andet end at du gerne vil undgå at gøre det igen) som du kan bruge næste gang du står overfor lignende valg eller situationer?

Daglige vaner som bare er dumme, og som du med fordel at sætte fokus på ganske simplet at stoppe med at gøre - så du kan fokusere på at gøre noget du grundlæggende HELLERE vil opnå?

3) Hvad vil du gerne ÆNDRE?

Ikke alting der fungerer suboptimalt, er nødvendigvis ting vi behøver at arkivere lodret. Måske er der bare behov for en mindre justering for at tingene spiller.

Det samme gælder for personlige vaner. Måske har du bare brugt lidt for mange penge på Take Away og brugt for lidt tid ude i den friske luft (det kan jo ske .. )

Måske har du brugt lige vel mange timer på at se på "inspirational entrepenuership" videoer som i bund og grund alle siger den samme ting, bare på 20 forskellige måder. Men har sjovt nok alle i reglen en eller anden bog eller et kursus som du bare for alt i verden da bestemt ikke må gå glip af det lige-nu-skynd-dig limited time only fantastiske tilbud på.

Eller måske vil du bare være bedre til at styre den frie tid du har til din rådighed på en helt almindelig torsdag?

Søvnmønstre, daglige rytmner og motion. Klassiske nytårs-forsæt kandidater, men nye vaner skal jo starte på et tidspunkt.Årskiftet kan jo være et lige godt tidspunkt som nu.

Måske vil du gerne ændre din personlige branding eller ændre i den måde du kommunikerer med dine kunder på?

Eller  - måske er det på tide at revurdere dine langsigtede mål?

Er det stadig den samme passion der driver værket, eller er der behov for at ændre i den historie du fortæller dig selv om hvorfor du har valgt at arbejde som selvstændig, iværksætter eller freelancer?

Hvad er det helt grundlæggende for et aftryk du gerne vil sætte i verden omkring dig? Ja, på et dybere plan - er der noget i verden du gerne vil være med til at ÆNDRE?

Sidst men ikke mindst, er det en god ide at spørge sig selv:

4) Hvad vil du gerne BEGYNDE på?

Har du brug for at opkvalificere dine kompentencer? Er der kurser du har overvejet at tage, eller er der kompetencer du ved at du vil få brug for, når du skal løfte en idé fra tegnebrædtet til flyvefærdig forretning?

Er der rutiner/vaner i din hverdag som du gerne vil i gang med?

Eller er der en idé som du har gået og nusset med i dit hovede, uden at komme sådan for alvor igang med at realisere den?

Var det fx på tide at begynde at inddrage nogle brugere i din produkudviklings-process? (det er aldrig for tidligt)

Måske vil du bare gerne begynde på en gang om ugen at stoppe op.

Trække vejret, holde en pause. Overveje hvad der er gået godt, hvad du lærte og hvad du gerne vil være bedre til.

Og det er du jo sådan set allerede godt i gang med, hvis du læste med, hele vejen her til ...

Så hvad vil du bruge resten af december 2021 til?

Hvad ved du allerede nu, at du i det næste kalender år gerne vil justere, ændre, stoppe med eller begynde på?

Del gerne dine tanker herunder i kommentar feltet : )

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når CM.Cooper skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere