Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Fokus på TID Jamen det koster jo ikke andet end ...?

Jamen det koster jo ikke andet end ...?

618 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 January 2020

2020 er godt i gang. Det lokale erhvervsråd havde inviteret til Nytårskur. Som det fornuftige menneske jeg er, havde jeg naturligvis takket ja til invitationen. Da den ankom i min indbakke i december. Jeg tænkte, at en torsdag midt i januar var et fint tidspunkt at hoppe i et par ubekvemme sko og en varm pailletkjole. Og hvem siger forøvrigt nej til gratis bobler og muligheden for "netwörking"? Måske har du et nytårs-forsæt om at blive mere effektiv og mindre stresset i 2020. Hvis ja, og du ikke allerede har nået et droppe det igen - så har jeg et par spørgsmål til dig ...

Der er jo netop aldrig noget der reelt er gratis - for alting koster som minimum noget i TID.

Derfor endte min deltagelse til nytårskuren med et afbud. Fordi jeg havde i mellemtiden sagt ja til et andet arrangement. Næste tirsdag. Som i parentes bemærket oprindeligt var en dag der var sat af til at forberede en præsentation til fredag i samme uge. De to dage der var indlagt som "buffer-tid" i projektet, var allerede blevet opslugt af bøvl med adgangen til den database hvor filerne til projektet havde hjemme. Nåja, det er jo trods alt derfor man indlægger buffertid i en projektplan. Fordi ting aldrig går så enkelt som du håber, og der altid er noget der ikke virker som det burde. Medmindre dine eneste arbejdsredskaber er en blyant og et stykke papir ...

Lidt lynhurtig hovedregning fortalte mig, at selvom boblerne var "gratis", og transporttiden til og fra venuet var under en time - ville min nattesøvn formentlig lide overlast næste uge, i fald jeg nåede at komme bagud med projektet jeg sad med. Erfaringen fortæller mig, at er der bobler i farvandet er muligheden for en improviseret fest med mennesker man ikke kender som regel også til stede. Det værste der kan ske, er ikke at arrangementet er kedeligt og der ikke er nogen der er sjove at tale med. Næh, det værste er vel snarere, at det er umanerligt hyggeligt, og at man begynder at forhandle med sig selv om, hvor tidligt man egentlig BEHØVER at være hjemme på sin pind igen.

Nattesøvn kan man ikke rigtig få mere af, ved at blive ude længere -

Og så kan man jo forresten heller ikke betale regninger med gode oplevelser.

SÅ LAD MIG SPØRGE DIG, KÆRE IVÆRKSÆTTER ...

Hvor ofte husker du at spørge, hvad et tilbud om deltagelse i et netværks-møde, et "gratis" arrangement, et inspirerende foredrag eller - find selv på flere - reelt koster dig, i effektiv arbejdstid og potientiel fremtidig stress?

NU VED JEG SELVFØLGELIG GODT HVAD DU TÆNKER

Du tænker "jaja - det er fint med dig, du - men netværks-events er altså en skidegod investering i min forretning, og så kan man altså ikke stille det så firkantet op".

Joooo det kan man, og det har jeg lige gjort. Selvfølgelig KAN et netværks-arrangement være en fremragende mulighed for at møde nye kunder, samarbejdspartnere, blive opmærksom på muligheder man ellers ikke ville have anet eksisterede og meget mere. Hvis man er heldig, og strategisk, og husker at følge op - og ved hvad man søger, så man ved om man har fundet det, når det står foran én.

Det er da altid godt at komme ud og møde nogle nye mennesker. Eller rende ind i nogen man kender lidt i forvejen. Måske stod de lige tilfældigvis og prøvede at komme i tanker om, hvorvidt de kendte nogen, der kendte nogen - der lige rent tilfældigt kunne udføre noget, som du tilfældigvis er eksperten i at kunne. Eller kender nogen der kan. Det vi bare i daglig tale kalder for "networking".

MEN HÅNDEN PÅ HJERTET

Hvor mange gange har du ikke drysset ud af døren med en god stak visitkort på lommen, og den helt rigtige åbne attitude under den til lejligheden nystrøgne skjorte  - og alligevel endt med allerhøjst at have haft en hyggelig eftermiddag/aften, væk fra skrivebordet?

Det er der absolut intet galt i. Som iværksætter, selvstændig eller freelancer bliver man ør i bøtten af at sidde og lumre for længe på kontorstolen, uden at komme ud og møde andre end kontor-palmen. Man er nødt til at snakke med andre end barristaen eller dem du evt deler kontor-miljø med, hvis du er sådan en der arbejder fra et fælles-kontor. Jovist. Der findes selvstændige, iværksættere og freelancere der glemmer at fysiske møder, i den fysiske verden er vigtige. At man ikke kan nøjes med at stalke folk på LinkedIn og kalde det "lead-generering". (hint: Det er det ikke.)

Måske er det bare en god idé at huske at spørge sig selv, HVAD det helt præcist er man siger ja til. HVORFOR - dvs hvad håber du på at få ud af det. Og så selvfølgelig udgangspunktet: Hvad KOSTER det dig. Reelt. I timer og minutter. Hvad kunne du ellers bruge den samme tid til, og hvad burde du hellere koncentrere dig om. Lige nu.

Jeg møder mange selvstændige, iværksættere og freelancere som glemmer at "fakturere for eget tidsforbrug". Og så undrer de sig over, at de tjener mindre, end de synes at de burde.

De glemmer at holde regnskab med hvor tiden bliver af. Timer brugt på en opgave til en kunde eller klient - jo, dem kan man som regel godt finde ud af at holde sådan nogenlunde snor i. Timer brugt på opsøgende salgs-arbejde skulle gerne stå bare nogenlunde mål med det resultat man ender op med ved slutningen af kvartalet. Så langt er de fleste heldigvis med.

Alt hvad der hedder noget med hygge, familie, venner - er for de fleste det som hører under kategorien "fritid", og derfor ikke noget man tænker på som en udgift. Det ville da også være jævnt ærgeligt, for ens familie, partner og venner hvis man gjorde ...

Men hvad nu med alle de aktiviteter der er ikke-helt-direkte-arbejde, men på den anden side heller ikke 100% kun-for-det-sociale?

HVAD MENER DU?

* Hvor hører de til, i det =tidsmæssige= regnskab?

* Tænker du over den potientielle ROI, når du vælger at pille fem timer ud af kalenderen for at gå ud og "netværke"?

* Holder du overhovedet regnskab med, hvad du bruger dine dage og vågne timer på - når du ikke lige kan fakturere nogen for dem?

HVIS NEJ - hvorfor egentlig ikke?

OG HVIS JA; hvad har til dato været det mest tåbelige event du har brugt tid på, men alligevel fortalte dig selv, at det "nok var en god investering"?

Læs i mit næste blog-indlæg:

"Derfor skal du stoppe med at følge din passion ..."

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når CM.Cooper skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere