Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Sats ikke hele din butik på sociale medier

658 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 July 2021

Jeg skriver dette med baggrund i en YouTube video jeg så den anden dag. Her fortalte Graham Stephan, der har næsten 3 mill. følgere om hvordan YouTube havde truet med at lukke hans kanal uden at han selv havde overtrådt YouTube’s betingelser.

 Efter at han havde undersøgt sagen, viste det sig at forskellige scammers dels fyldte hans kommentatorspor med spamkommentarer, men også oprettede konti med hans navn eller et navn der mindede meget om hans navn og misbrugte hans gode navn og rygte. Desværre havde YouTube’s algoritme udpeget ham som den skyldige og derved risikerede uforskyldt at miste sin primære indkomstkilde.

 Desværre er det ikke et enkeltstående tilfælde, men noget alle, der bruger sociale medier enten som influencer, eller som salgskanal, må forholde sig til. Selv om du gør dit yderste kan udefra kommende faktorer føre til at din konto bliver lukket ligesom retningslinjerne kan blive tolket forskelligt.

 Men hvordan kan du så benytte sociale medier som et værktøj i din forretning?

 Jeg foreslår altid vores kunder at de bruger sociale medier som et værktøj til at finde nye kundeemner, men at målet ikke kun er at få dem til at følge vores kunder. Misforstå mig ikke. At de følger dig er rigtig godt, men hvis du kan få dem over på din platform, vil du på sigt stå langt stærkere. Det kan for eksempel være at du får deres e-mailadresse sammen med deres tilladelse til at sende dem nyheder og tilbud. Det kan også være at du kan få deres kontaktoplysninger, så du kan lægge dem ind i jeres CRM-system.

 Alternativt kan du forsøge at få dem til at følge din virksomhed på flere sociale medier. På den måde vil du stadigvæk kunne kontakte dem, selv om du mister din konto på et socialt medie. Dette kan blandt andet gøres ved poste forskelligt indhold på hvert enkelt socialt medie. Jeg har også set at nogle forsøger med en backup konto på det samme sociale medie, men der er altid en risiko for at begge konti lukkes

 Du husker naturligvis at bruge 2-faktor login og unikke og stærke passwords for hver konto, men det tager vi en anden gang.

 Du kan også opfordre dem til at følge din virksomhed på mere lukkede fora som discord, hvor risikoen for at få lukket en konto er langt mindre. Endelig kan du opsætte et forum på din hjemmeside og opfordre dem til at bruge dette.

Kort sagt det er vigtigt, at du har så meget kontrol over dine kundeemner som muligt, og at basere kontakten alene på et socialt medie kan være meget risikofyldt.

Vil du have hjælp til at opsætte en kanal til at opfange kundeemner, eller har brug for en strategi for hvordan du bruger sociale medier i forhold til dine kunder og kundeemner, så kig forbi cicoormarketing.dk eller kontakt os direkte. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Hvis du har været ude for at din konto er blevet lukket, eller at du har fået trusler om at den ville blive lukket, så fortæl om det nedenfor.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Christian skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere