Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Casper Blom En enkelt handel var ved at vælte korthuset

En enkelt handel var ved at vælte korthuset

5,039 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 July 2014

Nu er det efterhånden mange år siden, så når jeg kigger tilbage på historien i dag, så kan jeg smile af den. Men sådan var det ikke dengang. Hold da op, jeg var en presset mand.

Vi skal ca. 4 år tilbage i tiden. Jeg har stiftet BilligeGolfbolde.dk ApS. Ikke et holdingselskab (det krævede mere kapital, og det havde jeg ikke), men blot et enkelt selskab. BilligeGolfbolde.dk gik rigtig fint, og jeg begyndte at oparbejde noget kapital.

På et tidspunkt bliver jeg og min daværende makker så tilbudt et par parti mærkevarer poloer. Sådan nogle med en lille hest J

Min første tanke var, at vi virkelig kunne gøre os en god handel. Udfordringen var dog, at det krævede mere kapital, end vi lige havde. Alle udfordringer er dog til for at blive løst, så det fandt vi hurtigt en løsning på. Vi gjorde blot det, at vi solgte dem, før vi købte dem hjem.

Vi gik derfor ud til en større outlet-kæde i Danmark, og tilbød dem disse poloer. Vi forsikrede dem om, at de var ægte, og at der var styr på alle papirer. Det var vi helt overbeviste om, at der var.

De overfører penge til os, som vi så kan bruge nogle af dem til at føre videre til leverandøren. Det var jo meget smart.

Poloerne blev leveret, de blev talt op og sendt videre.

Et par uger efter begyndte denne store outlet-kæde at reklamere med det. De havde ca. 12 butikker landet over, så de kørte rimelig hårdt på. Vores poloer havde de valgt at sætte fokus på i den uge.

Pludselig dumper der et brev ind af døren hjemme hos min mor. Advokatfirma XX der skriver til BilligeGolfbolde.dk ApS. Jeg åbner brevet ret hurtigt, og får et mindre chok. Advokat firma XX har kunne konstatere, at de mange hundrede poloer vi har solgt, er efterligninger.

Jeg kan huske at det hele ramlede for mig. De sagsøgte selskabet for et beløb, som ville tage mig rigtig lang tid at betale tilbage. Og værst af alt, så ville det jo lukke mit eget projekt – BilligeGolfbolde.dk.

Gode råd var dyre, men vi valgte at gøre det eneste rigtige i sådan en situation. Vi ringede rundt til alle outlet-butikkerne og bad dem sende poloerne retur til os. Nu handlede det om at mindske skaden så meget som muligt. De var selvfølgelig langtfra tilfredse, men nu var det med at komme hjem med skindet på næsen.

Vi fik mange hundrede poloer retur, ca. 97% af vores bestilling. Nu krydsede vi bare fingre for, at leverandøren ville tage dem retur. Vi ringede ham op. Forklarede situationen. Holdt vejret. Det ville han heldigvis gerne. Vi pakkede alle poloerne, og sendte dem retur.

Men sagen var jo langtfra slut. Vi begyndte at gå i dialog med dem, for at finde et fair forlig. Forklarede situationen som den var, og spillede med helt åbne kort.

Til vores held, så havde de aldrig nået at få fat i en polo. Deres mistanke om, at det var kopivarer var udelukkende bygget på, at udsalgsprisen var så lav, at det ikke kunne passe, medmindre det var hælervarer eller kopivarer.

Vi endte derfor med at indgå et forlig, hvor vi betalte kr. 8000.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg var en glad og lettet mand. Det var lige til at overkomme.

Siden dengang har jeg altid været mega påpasselig, når det kommer til mærkevarer. Det var virkelig en stor lærestreg, jeg fik som 17-årig. Jeg lærte det på den hårde måde, og fik virkelig respekt for det.

Moralen i historien må være, at aldrig kaste sig ud i sådan noget, medmindre man 100% ved hvad man laver. Få en advokat indover der kan stå inde for produkterne, hvis det er dyre mærkevarer du har med at gøre. Det er virkelig det værd i sidste ende. Ellers kan det være den handel, som vælter hele korthuset.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Casper skriver Skriv dig op