Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bæreværdigt tøj (økosiden.dk) Første lille uvidenskabelige undersøgelse

Første lille uvidenskabelige undersøgelse

1,107 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 July 2016

Jeg har besluttet mig for, IKKE at ville hænge nogen ud med navns nævnelse. Jeg vil udelukkende skrive positivt om de hjemmesider/firmaer, som fortjener ros.

Min første idé var at se på diverse tøjmærker, om de overhovedet nævnte noget om arbejdsvilkår under produktionen af deres varer. Jeg ville se på de 10 mest handlede tøjmærker i Danmark, men kunne så ikke finde en statistik over det. Så skiftede jeg strategi og søgte så på "tøj" på Google for så at undersøge de første 10 unikke hits:

Ikke overraskende havde 8 ud af de 10 INGEN relevante oplysninger på deres hjemmeside. Jeg har efterfølgende været inde på deres Facebook-sider og har stillet samme spørgsmål til alle: "Hvem producerer tøjet og under hvilke arbejdsvilkår?" Dette gjorde jeg i går og i dag, lørdag 8. og søndag 9. juli 2016. Jeg vil selvfølgelig publicere de svar, jeg får, hvis de er positive. Jeg refererer senere til dette spørgsmål som "Spørgsmål nr. 1".

2 ud af 10 havde relevante oplysninger:

1) 

http://www.boozt.com/dk/da/customer-service#about

Boozt skriver på ovenstående side, som var lidt svær at finde, og under et underpunkt "CSR" (som er en indforstået forkortelse for Corporate Social Responsibility): "Boozt.com er en del af det globale samfund og anerkender vores forpligtelse til at tage et socialt ansvar. Det gør vi blandt andet ved at samarbejde med frivillige organisationer med det mål at øge bevidstheden om globale spørgsmål." Der er to andre underpunkter, "velgørenhed" og "vi støtter kampen mod kræften" med flere positive initiativer. Hvis jeg skal lave et point-system, vil det ialt bestemt give et point!

2)

www.pieces.dk

Pieces.dk oplyser under menupunktet "virksomheden" i bunden af "forsiden", at de er en del af bestseller.dk. Herfra - lidt omstændeligt - ser man så på www.bestseller.dk direkte en menu med "bæredygtighed": http://www.aboutbestseller.com/sustainability. Dette er faktisk lidt imponerende. Jeg vil give points for dette: 1 point for at have udarbejdet læseværdige guidelines. 1 point for at have formuleret en strategi  "20by20" for sustainability (eng. bæredygtighed). 1 point for herunder at have udarbejdet en strategi for "håndtering af børnearbejdere". Desuden vil jeg give 1 point for deres samarbejde med "Save the Children". 4 points i alt! Jeg bliver nok nødt til på et tidspunkt at lave en egentlig skala. Ovennævnte facebook spørgsmål (1) blev derfor ændret til: "Stor ros for jeres "20by20"-strategi. Følger I op på, om politikkerne bliver overholdt? Er der konsekvens for de fabrikker, som ikke overholder dem?"

3)

www.ellos.dk skal desuden have 1/2 point for at nævne, at de bidrager til Røde Kors' arbejde, hvilket er vist sammen med et utydeligt logo, vistnok med en ræv på, og et andet med et "e" på.

Konklusion: Jeg er positivt overrasket over, at der fandtes et firma, www.bestsellers.dk, med så klar en strategi på området!

Jeg ser frem til svarene på FB og da også eventuelle kommentarer fra jer.

   

Phttp://www.boozt.com/dk/da/customer-service#about
Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jørgen skriver Skriv dig op