De store vil være sammen med de små

9. november 2017 | 446 Visninger | 0 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Ase blog

GEW-ugen skydes i gang på mandag d. 13. november ved åbningskonference i a-kassen Ases domicil i Sydhavnen af udannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), der har det politiske ansvar for en stor del af iværksætteriets rammebetingelser. Temaet for årets Global Entrepreneurship Week i Danmark er den nye trend i dansk erhvervsliv, hvor store virksomheder inviterer iværksættere indenfor til et utraditionelt samarbejde for at undgå at blive udkonkurreret.

I forbindelse med GEW-åbningen uddeles også en af landets mest prestigefyldte iværksætterpriser, Ivækstprisen 2017, blandt seks nominerede kandidater i kategorien årets Startup/Corporate Collab. Desuden kommer en række af de mest prominente navne i iværksættermiljøet med deres bud på, hvordan Danmark bliver verdensmester i startup/corporate collab.

Blandt deltagerne på konferencen er Tommy Ahlers, formand for regeringens Iværksætterpanel, Martin Bjergegaard, co-founder og parter, Rainmaking, Kristian Hart-Hansen, administrerende direktør, Leo Innovation Lab, Google-direktør Jesper Eiby, SMV-ansvarlig for Nordeuropa, og Tage Koed Madsen, professor i International Business & Entrepreneurship ved Syddansk Universitet.

Endelig giver Daniel Korski, administrerende direktør, Public.io, og tidligere særlig rådgiver for den britiske premierminister David Cameron sit bud på, hvad der skal til for at få Danmark til tops på den internationale start-up-scene. Camerons erklærede mål var at gøre Storbritannien til et iværksætterland, og Daniel Korski var oplægsholder på regeringens Disruptionråds kick-off møde.

Forhåbentlig kan de nye samarbejdskonstellationer være med til at styrke interessen for iværksætteri.  Uden iværksætteri går samfundet i stå. Heldigvis ser vi lige nu noget nær en revolution i dansk erhvervsliv, hvor de store for alvor har fået øjnene op for, at de små kan noget særligt. Partnerskaberne giver de store adgang til iværksætternes spidskompetence: nytænkning og innovation, mens iværksætteren i bytte får adgang til viden, kapital, distribution og kompetence på alle hylder. Etablerede virksomheder og iværksættere har en masse at tilbyde hinanden.

Heldigvis er den traditionelle holdning, at de er hinandens modsætninger, under forandring. Stærke start-up-miljøer, hvor virksomhederne kan tage deres første skridt med stærke makkerskaber, giver et godt afsæt for at udvikle forretningen. Iværksætterdrivet smitter, og det styrker såvel den store som den lille virksomhed, hvis det er et iderigt miljø, og ikke blot en enkelt virksomhed, der kan tiltrække investeringer og kompetent arbejdskraft.

Læs mere om åbningsarrangementet her: http://gew.dk/gew/gew-aabning-2017

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
 

Om denne blog


Få besked når Ase skriver


Karsten Mølgaard Jensen

Som administrerende direktør for Ase, landets største a-kasse og forening for iværksættere og selvstændige, har Karsten Mølgaard Jensen et stærkt fokus på vilkårene for landets mindste virksomheder.

Ni ud af ti danske virksomheder har under ti ansatte, og med knap 70.000 selvstændige som medlemsvirksomheder har Karsten Mølgaard Jensen skarpe holdninger til iværksætteri og selvstændighedskultur. Ases vision er, at alle i Danmark skal forløse deres unikke evner og potentiale, selvstændige såvel som lønmodtagere. 

Karsten Mølgaard Jensen er uddannet jurist fra Københavns Universitet i 1995 og tog i 2007 en MBA fra AVT Institute. Han har blandt andet været underdirektør i Europæiske Rejseforsikring, inden han kom til Ase som forsikringschef i 2004.

Karsten Mølgaard Jensen blev administrerende direktør i 2015, medlem af Virksomhedsforum for erhvervsrettet regelforenkling i 2016 og i år næstformand i Dansk Iværksætterforening.

Ase har i alt over 150.000 medlemmer og er med i partnerskabet IVÆKST, hvor a-kassen blandt andet deler ud af stor ekspertviden via sin iværksætter-hotline. Her kan iværksættere og selvstændige ringe ind og blive vejledt i stort og småt.