Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Ase blog Krav om mere brugervenlighed i offentlige digitale selvbetjeningsløsninger

Krav om mere brugervenlighed i offentlige digitale selvbetjeningsløsninger

699 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 September 2017

Særligt for iværksættere og de mindste virksomheder kan det være bøvlet, når staten indfører erhvervsrettede digitale selvbetjeningsløsninger uden skelen til brugernes behov. Derfor skal brugervenligheden være i fokus fra start til slut, når det offentlige digitaliserer. Det foreslår regeringens rådgivende organ for erhvervsrettet regelforenkling, Virksomhedsforum. Anbefalingen kommer efter, at Ase har rejst problemstillingen.

Kravene til et brugervenligt produkt kan kort opsummeres kort. Det skal være ”nyttigt, let at lære/huske og effektivt og rart at benytte”. Alligevel står brugervenlighed langt nede på listen, når det offentlige udvikler digitale selvbetjeningsløsninger til erhvervslivet.

Et gennemgående problem er, at de digitale systemer ofte hverken er udviklet i samarbejde med eller testet af brugerne, der efterlades uden tilstrækkelig hjælp og vejledning. Særligt for de mindste virksomheder, hvor ejerene typisk ud over at drive forretningen også selv skal klare det daglige ”papirarbejde”, giver det unødigt bøvl og besvær i hverdagen. 

Derfor anbefaler Virksomhedsforum, at kravene til brugervenlighed skærpes. Fremover skal brugerne og deres behov være helt centralt fra start til slut, når det offentlige digitaliserer. Helt overordnet skal hensynet til virksomhederne indgå som en vigtig del af beslutningsgrundlaget, når der træffes beslutninger om store nye og væsentlig ændrede offentlige it-projekter, foreslår regeringens rådgivende organ for virksomhedsrettet regelforenkling.

Det skal med andre ord være slut med systemer, der ikke er udviklet eller testet i tæt samarbejde med brugerne.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Karsten blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere