Er det så svært at leve sammen med en iværksætter? - Anjas uforklarbare blog - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Er det så svært at leve sammen med en iværksætter?

Skrevet  19-02-2010 15:06  af  Anja Lysholm 

I de seneste to interviews i Thorborgs Talkshow har jeg hørt noget jeg absolut ikke har været glad for at høre. Både Jesper Buch og Kaspar Basse fortalte at det med at få et parforhold til at fungere, det var ikke liiiiiige noget de havde haft succes med. Nu ved jeg selvfølgelig ikke om der er sider af d'herrers personligheder der gør at den del af tilværelsen har været svær, men som jeg tolkede det (ud fra hvad jeg før har hørt iværksættere udtale om deres parforhold), så handlede det om at det var svært at finde en kvinde der kunne leve med at være nr. 2. Er det mon rigtigt gættet?

Jeg kan huske at vi engang var nogle her på Amino der grinende overvejede muligheden for et datingsite for iværksættere sådan at en mand der ikke havde tid til en kæreste, kunne finde en kvinde der heller ikke havde tid til en, og så kunne de måske blive lykkelige sammen. Måske ideen faktisk slet ikke er så tosset? For er det egentlig ikke det der er problemet - at en mand med en helvedes masse passion og drive, møder en kvinde der ikke selv har? (Eller omvendt, men jeg synes oftere jeg hører at det er mænd end kvinder der har problemet).

Hm, jeg ved det ikke - det var bare en tanke der dukkede op mens jeg skrev et indlæg på min private blog der hedder "Jeg er pissestolt af min kæreste" om min kærlighed til en mand der så absolut har mig som nr. 2 på sin prioriteringsliste. Han er ikke iværksætter, men musiker med det mål at blive verdens bedste, og det er lige så hårdt arbejde. :-)

Hvordan har du det med parforhold? Har det været svært at få balance i tingene, og hvorfor?


Kommentarer

Jesper Norbøll skrev re: Er det så svært at leve sammen med en iværksætter? den 20-02-2010 kl. 19:59

 Jamen, jeg er da ret sikker på at du har ret i at det kræver sin mand/kvinde at leve sammen med en ægte iværksætter :-).

Rigtig iværksætteri er en form for livsstil og ofte vil iværksætteren sætte sine projekter i første række og dernæst familieliv, venner og sig selv.

Jeg vil da ærligt sige at det indimellem har/er noget af en balancekunst at få sammenhæng imellem det at drive en velfungerende virksomhed og samtidigt også have et velfungerende familieliv :-).

/Jesper

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anonymous skrev re: Er det så svært at leve sammen med en iværksætter? den 24-02-2010 kl. 20:56

Det er, som med alt muligt andet, altid et spørgsmål om prioritering og ønsker til, hvad ens tilværelse skal bestå af.

Derfor må det være væsentlig at få sig en partner, som her nogenlunde samme ambitionsniveau og ønsker til tilværelsen – eller have hver sin passion som første prioritet, da et forhold vel fungerer bedst, hvis begge parter byder ind med lige meget dertil.

Efter at have mødt min mand for 14 år siden, har jeg aldrig været i tvivl om, at det skulle være os. Der er ikke sådan den store, vilde forelskelse - bare god, gammeldags kærlighed tilsat venskab og respekt.

Så er der det med at få fordelt arbejdsopgaverne, specielt efter vi har fået børn. For som naiv kvinde troede jeg faktisk på den skrøne med, at 'man er lige om tingene, når det gælder børnene'. Men sådan er virkeligheden jo ikke.

Det er vel blot endnu en af livets små udfordringer ;o)

/Bettina

Er kommentaren brugbar? 0 0
LotteA skrev re: Er det så svært at leve sammen med en iværksætter? den 25-02-2010 kl. 18:02

For mit eget vedkommende har det været en utrolig frihed omsider at finde en mand, der i alle ordets betydninger er SELVSTÆNDIG. Der er virkeligt repekt og forståelse for, at projekter tager tid - og ganske ofte tager en uventet drejning, der tager MEGET mere tid!

Nu parkerer jeg mig sansynligvis på øretævernes holdeplads - men kan der være en sammenhæng mellem, at især ambitiøse unge mænd ofte har høje krav til alle aspekter i livet?

Det skal være spændende at tjene penge

Man skal tjene mange penge

Bilen skal være fræk og hurtig

Vennekredsen er stor og sprudlende

Ferierne er aktive og eksotiske

Kæresten er gudesmuk - men ikke nødvendigvis i besiddelse af kvalifikationer/kvaliteter, der gør hende i stand til at skaffe sig ovenstående goder i livet på egen hånd? Eller sagt på en anden måde, at det måske ikke altid er energi/passion/drive, der vægter højest, når poweriværksætteren vælger ledsager.

En anden mulighed kan være, at det kræver en masse rummelighed og respekt at være to kraftfulde mennesker i et forhold - og at man i den pure ungdom måske har lidt flere skarpe kanter? Diplomati er som en god rødvin - Den bliver bedre med alderen...

De bedste hilsner

LotteA

Er kommentaren brugbar? 0 0
 
Besøg vores andre hjemmesider :
lll