37.510 views på Youtube - 5 Tips til bedre Video SEO - Rueds Iværksætterråd - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

37.510 views på Youtube - 5 Tips til bedre Video SEO

Skrevet  24-07-2018 15:04  af  Rued 

SEO er sticky business, og når det skal overføres til Youtube bliver det ikke nemmere, for her er der et par ekstra faktorer, der spiller ind.

Jeg er STOR fan af Brian Dean - fra Backlinko - og hans seneste video om Video SEO er virkeligt lærerig.

Jeg har selv brugt hans tips til at få mere end 37.000 views på en video (nederst i artiklen), så her er mine og Brian Deans 5 tips til, hvordan man får succes på Youtube.

Udgangspunktet er som følger: Det er svært at ligge højt på Youtube selvom man lægger super stærke videoer op. Good Unique Content om igen, ikke? Det er ikke nok. Og det har det ikke været længe - så hvad sørensen gør man?


Folk skal se dine videoer. Det handler om visningstid. Klart vigtigste faktor. Men hvordan får man folk til det?


Er det bare at skrive nogle tags ind, skrive en god beskrivelse - eller skrive en spændende titel med et sjovt thumbnail?

Nix - der skal noget andet og lidt alternativt til.


Step nummer 1: Lav LANGE videoer. Yep, det lyder lidt mærkeligt i nogens øre - særligt hvis man også har læst, hvad jeg anbefaler ift. de videoer, vi laver i Webly. Der går vi lidt kortere tilværks, fordi de ofte bruges på Facebook eller på en hjemmeside. Men hvis det gælder om at rangere højt på Youtube, så skal der lange videoer til - der bliver set.

Total watch time - vigtig faktor.


Youtube elsker, når folk er på Youtube så lang tid som muligt - brug det til din fordel.

Step nummer 2: Lav et hook i starten, så folk bliver ved med at se din video. De første 15 sekunder er skæbnesvangre, så her skal du virkelig lægge godt fra start.
Preview din video på 5 sekunder. Brug de næste på at etablere tillid til, du er den rigtige til at tale om det her. Og

brug så de sidste 5 sekunder af din 15 sekunders intro på et lidt mere konkret, detaljeret preview af, hvilken værdifuld information, du har tænkt dig at udfolde i din video.

Step nummer 3: Put dine eksakte keywords i titlen - 1 til 1. Smid det op foran, og giv din video en lille ekstra titel.

Step nummer 4: SIG dit keyword i dine videoer. Ja, Youtube ved godt, hvad du siger i dine videoer. De bliver automatisk transkriberet - om du vil det eller ej. Det kan godt være, det er af en maskine, men hvis du siger dit keyword flere gange i løbet af din video, skal det nok blive registreret.

Forsøg også at sige nogenlunde det samme, som du skriver. Så din beskrivelse ikke er totalt anderledes end det, du siger. Ram de samme keywords.

Step nummer 5: Brugerinteraktion. Bed folk om at like'e, subscribe'e og kommentere. Hver gang nogen kommenterer, så svarer du dem med det samme. Du kan også bruge annotationer i videoen til at bede folk give den et like - det virker faktisk rigtig godt.

Ekstra tip: Skriv en super clicky titel - i kombination med dit keyword. Hvis folk klikker meget, så sender det et tydeligt signal til Youtube om, at her er en god video.

Lav også et custom thumbnail. Design det fra bunden - og se, hvordan du skiller dig ud fra dem, du gerne vil slå i rankings. Såsom det her af mig - til et videokursus i Vyond Studio.

Det er hurtigt stykket sammen, men alligevel langt bedre, end hvis du bare vælger et tilfældigt, grynet billede direkte fra videoen.

Sidste ting: brug starten af din beskrivelse til at skrive noget super spændende - det kommer til at blive vist ude i søgeoversigten, så brug de første ord med kløgt. Det er ligesom i emails - det kommer med i den der lille snippet, vi alle læser som det første og beslutter os for, om det er noget, vi gider læse.


Læg også gerne op til debat sidst i videoen - spørg ind til, hvilke dele af din video, dine tips eller hvad dit indhold nu gik ud på var mest interessant. Smid en kommentar nedenfor, ikke - du kender den godt. Det er du også velkommen til at gøre her, selvfølgelig. Amino's algoritmer må blive næste gang.

Her er min video med 37.000+ views - super sløj produktion, men fyldt med værdifuld viden, som seerne bliver for (og som de finder pga. ovenstående 5 tips): 

Håber, der var noget du kunne bruge - hvilket tip var mest interessant for dig?


Kategorier: , ,

Kommentarer

Jan Raw skrev re: 37.510 views på Youtube - 5 Tips til bedre Video SEO den 13-08-2018 kl. 16:32

Gode råd :) Særligt det med længden tror jeg mange overser som en vigtig faktor.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Rued skrev re: 37.510 views på Youtube - 5 Tips til bedre Video SEO den 15-08-2018 kl. 22:54

Ja, @Jan, man tænker nok de gode råd om korte videoer på sociale medier ind i sin Youtube-strategi også. De korte 10-sekunders formater, der hører hjemme på Facebook får dog nok svært ved at indtage de højeste placeringer på Youtube - her er det Total Watch Time, der tæller, og det er alt andet lige nemmere at opnå med en længere video.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Sune Dalsgaard Jørgensen skrev re: 37.510 views på Youtube - 5 Tips til bedre Video SEO den 10-09-2018 kl. 19:15

Helt enig, En fornøjelse at følge Brian Dean!

..En helt anden SEO relateret ting; jeg gør også altid en dyd ud af, at udfylde de playlistebeskrivelser der fremgår på de kanaler jeg arbejder med.

Som jeg selv kommer ind på i mit eget indlæg (https://youtubekanalen.dk/hvad-er-youtube-seo/) fordrer udfyldelse af beskrivelsen, en bedre ranking for den enkelte video endnu mere, men de enkelte playlister kan også blive vist som søgeresultat.

Jeg tror dog bare ikke der er mange der benytter dette tekstfelt, da det faktisk ligger ret skjult, når en playliste oprettes.

I hvor høj en grad gør du brug af det?

/Sune.

Er kommentaren brugbar? 3 0
Rued skrev re: 37.510 views på Youtube - 5 Tips til bedre Video SEO den 11-09-2018 kl. 17:03

Hej Sune,

Super god pointe. Grundlæggende, så tænker jeg sådan her om det:

Hvis platformen giver dig muligheden, så tag den.

Youtube vil selvFØLGelig indeksere playliste-beskrivelser også, og det er klart min ambition at blive helt konsistent i de her udfyldelser/beskrivelser.

Tak for link til din egne side ;) Tager et kig sammen med Google om lidt.

Er kommentaren brugbar? 1 0
 
Besøg vores samarbejdspartnere :