Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Amino Blogs Blog om nyt på Amino Martins hobby blev til en seriøs karriere

Martins hobby blev til en seriøs karriere

1,901 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 August 2019

Den 39 årige iværksætter Martin Witt, er nærmest vokset op i sin fars værksted omringet af træstumper og duften af træ. Netop i dette værksted, for omkring 5 år siden, fandt Martin på at tegne en hval, en smilende hval ved navn Walter, der skulle vise sig at blive en kæmpe succes både i ind- og udlandet. 

Først solgte Martin hvalen til venner og bekendte, bare ved at vise Walter frem på Facebook. Men det gik hurtigt  stærkt.. Rigtig stærkt.. Derfor stiftede han firmaet Design by Witt. I skrivende stund, sælges designet bl.a. i DK - herunder Illums Bolighus, NYC, London og Køln. 

Martin blev landskendt i 2018 hvor han præsenterede Walter for de 5 investorer i TV-programmet “Løvens Hule” på DR1, men allerede i 2017 han vandt faktisk prisen som årets iværksætter på Frederiksberg.

2017 var også året hvor Martin vandt en iværksætterbod i Tivoli, og den oplevelse vil Martin gerne fortælle mere om. 

“Jeg tilmeldte mig lidt for sjov, da jeg ikke regnede med at vinde i den hårde konkurrence” 

Sådan lød det fra Martin, der med et stort smil på læben, fortæller om dengang han i begyndelsen af 2017 tilmeldte sig konkurrencen om en iværksætterbod i Tivoli.

Men der stod han altså, flere måneder efter og havde vundet. Og det var ikke få tanker, der gik igennem hovedet på den glade iværksætter. 

“Det var først da jeg gik rundt i Tivoli, at det for alvor gik helt op for mig, at jeg stod og skulle mænge mig med “de store”. 

Som ny iværksætter, kan det virke overvældende at skulle vise sine produkter frem, især når man er omringet af store og velkendte virksomheder. Men nervøsiteten blev hurtigt vendt til spænding og glæde, for som Martin fortæller er det som at indtræde en magisk verden, folk er glade og som bodejer render man rundt i en lille boble i de 25 dage man er i Tivoli. 

Efter flere forsinkelser på en bog som Martin skulle udgive, vendte han en ellers uheldig situation til noget positivt. I stedet for at være ærgerlig over ikke at have den nye bog på hylderne i Tivoli, valgte han i stedet at kickstarte bogsalget. For som en ægte iværksætter, tænkte Martin ud af boksen og inviterende gæsterne ind at se et sneak peek af bogen, hvor han altså solgte op imod 200 eksemplar, det var det perfekte sted at lancere den nye bog. 

Som Martin fortæller, gav det brandingmæssigt fantastisk meget, folk ved godt det ikke er alle og enhver der står i Tivoli, så det tog hans virksomhed op på et nyt niveau og det gjorde selvfølgelig at de fik solgt en masse ting, både i tiden i Tivoli, men også efterfølgende. 

“Jeg gik og blev helt hæs” for efter at have stået 12 timer om dagen i 25 dage, slider det altså på stemmen, især hvis man som Martin nyder at engagere sig og inddrage gæsterne. 

Faktisk var det så stor en succes at have en bod i Tivoli, at Martin valgte at komme tilbage og købe en bod i 2018, og med sin erfaring har Martin et par gode råd til dig hvis du overvejer en bod i Tivoli.

1) Engagér folk! 

“Hvis man kan engagere folk, er det et kæmpe hit. Vi havde et værksted, hvor folk kunne lave sine egne ting, og vi fik også lavet små tatoveringer med hvalen som vi gav gratis til børnene, for det er hele interaktionen med de besøgende, der får dem til at huske dig.” 

2) Lancer noget nyt

“Kan du lancere noget nyt, så er det fantastisk effektivt fordi man får snakket med så mange mennesker, det vil være ærgerligt ikke at udnytte det.”

3) Det er hvad du gør det til 

“Hvis du er aktiv, opsøger folk og snakker med de andre bodejere så kan du få meget ud af det.  Hvis du derimod kigger ned i telefonen og holder dig for dig selv, så giver det knapt så meget.”

4) NYD DET

“Husk at nyd det, selvom det kan være hårdt at rende rundt derinde i så mange timer om dagen, er det vigtigt at huske på hvorfor du er der. Desuden er halloween ikke den værste årstid at stå der, for det er hverken for koldt, eller for varmt.” 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når martinebirlund skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere