Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Amino Blogs Blog om nyt på Amino Amino News: Gew Pressemeddelese

Amino News: Gew Pressemeddelese

3,549 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 September 2015

Iværksætterugen bliver til en international bevægelse

Fremtidens iværksættere sidder i dag på skolebænken, derfor sætter Danmarks Vækst- og Iværksætteruge i år fokus på børn og unge. Samtidig skifter ugen navn til Global Entrepreneurship Week for at understrege, at mulighederne for at handle på drømme og idéer ikke stopper ved landets grænser

Danmark kommer til at summe af iværksætteri og innovationslyst de næste 10 uger, og det hele starter i dag, hvor Global Entrepreneurship Week 2015 skyder sin kampagne i gang.

”Vi vil gerne sætte fremtidens iværksættere på dagsordenen. Vi skal have gang i en debat om, hvordan vi får klædt næste generation på til at takle fremtidens udfordringer og ruste dem til et arbejdsmarked i forandring. Vi er dybt afhængige af, at flere forfølger deres idéer og skaber nye løsninger, produkter og ydelser – og nye arbejdspladser,” siger Sine Larsen, kampagnechef på Global Entrepreneurship Week Denmark.

Rollemodeller inspirerer

Global Entrepreneurship Week samarbejder i år med en bred vifte af etablerede iværksættere, der som GEW-ambassadører vil besøge skoler og uddannelsesinstitutioner fra uge 44 og frem til uge 47, hvor de vil inspirere elever og studerende til at forfølge deres drømme og handle på deres gode idéer.

”Der er lavet mange studier af, hvad der skal til for at få folk til at blive iværksættere. En af de ting, der går igen er, at rollemodeller er vigtige for iværksætteres succes på den lange bane. Vi skal vise bredden af iværksættere i Danmark. Bliver du præsenteret for et bredt udsnit, er der større sandsynlighed for, at du møder netop den, der tænder gnisten og gør, at du selv får mod på at skabe din egen virksomhed eller dit eget job,” forklarer Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

Iværksætteri i børnehøjde

Erhvervsmanden Christian Stadil er en af de iværksættere, der stiller op som GEW-ambassadør.
Han mener, at det etablerede iværksættermiljø også har et ansvar for at sætte iværksætteri i børnehøjde på dagsordenen og synliggøre mulighederne for den næste generation.

Global Entrepreneurship Week finder sted i uge 47, men allerede fra uge 44 sættes der særligt fokus på næste generation iværksættere; elever, studerende og entreprenante unge under 30 år, der alene eller sammen med andre handler på muligheder og gode idéer og omsætter disse til værdi for andre. Der er nemlig stort potentiale i tidligt at lære børn og unge at handle på deres idéer, for på den måde at gøde jorden for fremtidens værdiskabere.

”Regeringen skal anspore til iværksætteri, men det skal iværksætterne i høj grad også. Vi skal sammen ud og promovere vigtigheden af at tage de gode idéer skridtet videre, så der bliver startet flere nye virksomheder op. Os der har gjort det eller er i gang, vi har måske fejlet og har erfaringer, vi kan dele ud af, og det er vigtigt i den sammenhæng. Vi skal have skabt en bevægelse i Danmark omkring iværksætteri. Vi er på vej, men vi kan stadig gøre meget mere,” siger Christian Stadil.

Hvad er GEW Global Entrepreneurship Week?

Global Entrepreneurship Week Denmark (GEW) hed tidligere Danmarks Vækst- og Iværksætteruge/uge47. GEW er en verdensomspændende begivenhed, der finder sted hvert år i november måned. Ugen er iværksat af den amerikanske organisation Kauffmann Foundation, der vil sætte iværksætteri på den globale dagsorden.

I Danmark finder Global Entrepreneurship Week sted i uge 47 fra 16. – 22. november, men allerede fra uge 44 vil der være aktiviteter og arrangementer på skoler og uddannelsesinstitutioner i hele landet.

Global Entrepreneurship Week Denmark er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Erhvervsstyrelsen og en lang række partnere.

#skabfremtiden www.gew.dk

Kontakt:

Fonden arbejder for, at evnen til at være innovativ og sætte i værk skal være et grundelement i alle

Sine Larsen

uddannelser lige fra grundskole til ph.d..

Kampagnechef, Global Entrepreneurship Week Denmark Mobil: 23 28 16 75
Mail: sine@ffe-ye.dk

Ditte Sofie Thorsen
Pressemedarbejder, Global Entrepreneurship Week Denmark Mobil: 31 60 18 97
Mail: dittet@ffe-ye.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Anders blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere