Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Amino Blogs Blog om nyt på Amino Hvordan fungere Dinero’s nye momsfunktion ?

Hvordan fungere Dinero’s nye momsfunktion ?

20,117 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 January 2014

Vi har i Dinero lavet en smart momsfunktion, der spare dig for rigtig meget besvær og lange aftener. Men hvordan virker den egentlig?

Se vores video som tager dig igennem momsindberetningen her :

 

Når du bruger vores nye momsfunktion i Dinero, sker der en hel masse teknik bag skærmen. Det svarer lidt til din bil – du ved den har 8 cylindere, men der sker meget mere bag teknikken når du drejer nøglen.

At håndtere momsen er en ting, men at bogføre en momsindberetning manuelt, kan være rigtig svært. For at vise dig hvor nemt det egentlig er, har vi lavet nedenstående guide.

Er du revisor, bogholder eller bare ufattelig interesseret i teknikken bagved, kan du læse mere om bagvedliggende sidst i dette blogindlæg.

Vi skal igennem 4 steps for at få indberettet din momsangivelse for f.eks. 4 kvartal 2013.1.      
Find momsangivelse i Dinero.

Kvartalet er omme og du har lige indtastet dine sidste salg-/købsbilag og skal til at indberette momsen. Men hvordan er det nu lige vi gør?

Først logger du ind på Dinero og trykker på regnskab i toppen.

Her vil du se en momsrapport, som til forveksling ligner den side du bliver mødt af inde på SKAT.dk. Herunder ses et lille udsnit af vores momsrapport.


Udskriv denne rapport, eller hav den åben i et særskilt vindue.


2
.       Indtastning på SKAT.dk

Nu skal du i gang med at indberette momsen til SKAT. Det gør du ved at:

Login ved at vælge om du bruger tastselvkode eller nemid på dette link, det står også i højre side på momsindberetningen på Dinero.

Klik på moms -> indberet moms -> find perioden og tryk indberet

Indtast nu tallene fra den udskrevne/åbne rapport (punkt 1) i skærmbilledet -> følg ganske enkelt opsætningen og skriv tallene ud fra de samme tekster.

 

Inden du trykker godkend lægger du mærke til den sidste betalingsfrist (se billedet herover) – det er datoen SKAT senest skal have deres penge.

Når momsangivelsen fra SKAT stemmer overens med rapporten fra Dinero, kan du trykke godkend.

Når du har trykket godkend, vil der komme et identifikationsnummer i toppen. Dette nummer er en FIK kode, og virker nøjagtigt som et almindeligt girokort. Kopier dette nummer.

Gem/udskriv din kvittering.


3.      
Opret betaling i netbanken

Log nu ind på din netbank og læg en betaling klar til betaling omkring sidste betalingsdag. Bemærk at du IKKE må oveføre tidligere end 5 dage før betalingsfristen – så får du pengene retur. Ja det er tumpet, men sådan arbejder Skat desværre også...

Regningen skal betales som et normalt girokort med informationerne fra identifikationsnummer fra punkt 3.


4.       
Fortæl Dinero du er færdig

Gå tilbage i din momsrapport i Dinero ved at trykke på Regnskab (i toppen) -> sikre dig du er i den rigtige momsperiode (ellers vælg den).

Tryk nu på den grønne knap i højre side ”afregning af moms”, og du vil se nedenstående billede .

Det eneste du skal gøre er, at vælge den dato du har sat betalingen til, jf. punkt 3. og trykke på registrere afregning.

 

Så har du selv indberettet og bogført din moms – nemt og hurtigt !
Klap dig selv på skulderen :).

For revisorer, bogholdere, og dem der bare er ufattelig interesseret i teknikken bag Dinero

Dinero’s momsmodul holder både styr på den almindelige momshåndtering, og samtidig bogfører Dinero også automatisk, når du indberetter momsen til SKAT:

Først tømmer Dinero de normale momskonti, og samler posteringerne til en skyldig post.

Når du har betalt, registrerer Dinero betalingen, og udligner den skyldige post.

 

Skulle du efterfølgende komme til at bogføre et bilag i en allerede afregnet periode, hjælper Dinero dig også med dette.

Alt i alt, skal du på intet tidspunkt sidde og rode med manuelle posteringer, som du skal i de fleste andre bogføringssystemer.

 

Brug for mere viden ?

Det der egentlig sker er langt mere teknisk end ovenstående. Er du revisor, bogholder eller bare ufattelig interesseret i teknikken bagved, skal du forsætte med at læse.

 

Når en bruger klikker på funktionen ”afregning af moms”, flytter Dinero de åbne momssaldi ned på momsafregningssaldoen. Et eksempel kunne være nedenstående.

Her ses tilfældig kontoplanen før brugeren har klikket på momsafregning:
Ved klik på ”afregning af moms”, bliver momsen først flyttet ned på en samlet skyldig post.Når betalingen er gennemført, vil posteringen blive udlignet over momsafregningssaldoen, hvorfor denne vil gå i nul.

Hvis en bruger efterfølgende finder et bilag i en periode der allerede er momsangivet, håndterer Dinero det således, at den opretter en momsefterangivelse til brugeren. Efterangivelsen indeholder selvfølgelig kun de opståede differencer, nøjagtigt som indberetningen skal være til SKAT. Brugeren vil modtage nedenstående meddelelse, når ovenstående sker:


Og det var det :-)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Rasmus skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere