Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Per Allerup fra bizon.dk SEO på en side - Eller flere

SEO på en side - Eller flere

2,757 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 October 2011

Jeg løber ofte ind i spørgsmålet: Skal jeg lægge min blog på et nyt domæne, eller i en undermappe på min hjemmeside?

Som udgangspunkt er det et rigtig godt spørgsmål, som der ikke findes et entydigt svar på - Det kommer helt an på opgaven, og hvad man vil med sin hjemmeside.

Har du en webshop? Så ved du sikkert, at noget af det bedste man kan ranke på, er de såkaldte longtail søgeord, altså søgesætninger der består af flere ord - Eksempelvis "flotte røde bukser" - Ranker du på denne søgning, og har du et par flotte røde bukser, ja så er der god mulighed for at få en ordre. Ligger du derimod godt på "bukser" - Så er der lidt længere mellem konverteringerne, selvom der måske kommer et meget større volumen af besøgende ind på hjemmesiden.

En af de bedste måder at ranke på longtail søgeord er, at man har noget tekst på sin hjemmeside. Det kan være svært at få indhold nok på sin hjemmeside, hvis man blot skal gøre det med produktkategorier og beskrivelser - Der er trods alt en vis begrænsning i pladsen, og hvor vil du skrive om dine seneste nyheder?

Derfor kan det være en rigtig god ide at tilknytte eksempelvis en blog til sin shop. Men skal den ligge på minbutik.dk/blog eller minbutik-blog.dk? That's the question, som jeg forsøger at svare herunder:

Blog på minbutik.dk/blog

Der er nogen helt klare fordele ved at lægge sin blog på hovedsiden:

  • Allerede indgående links og trust hos Google
  • Links til indhold på bloggen giver værdi til hele shoppen
  • Troværdigt - Man kan se hvem der står bag bloggen
  • Dele teknik med shoppen
  • Nemmere at få indgående links med gode indlæg

Blog på minbutik-blog.dk

Vælger du i stedet at lægge din blog på sit eget domæne, skal du starte helt forfra. Du skal i gang med at opbygge links, og starter oftest med et helt nyt domæne, som ikke har nogen særlig værdi i Google - Der er dog stadig fordele ved denne løsning:

  • Du har mulighed for at dominere et søgeresultat - Hvis du både ranker med din webshop og med bloggen - Så har du to placeringer på Google's søgeresultatside - altså dobbelt så stor synlighed.
  • Du kan være mere "fri" - også linke til andet indhold end shoppen.

Ulempen er helt klart, at du får to hjemmesider at vedligeholde, både hvad angår SEO, men også med alle de andre småting.

For det meste ender det da også med, at jeg råder folk til at lægge bloggen på deres eget domæne - Altså i en undermappe.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Per skriver Skriv dig op