Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Per Allerup fra bizon.dk Vi har haft en IT-mand på opgaven - om local search

Vi har haft en IT-mand på opgaven - om local search

3,419 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 August 2011

Jeg har fået mig et hold i nakken - Jeg kunne så vælge enten at lade stå til, eller løse problemet. Jeg satsede på den sidste løsning, og lavede en søgning på det dersens Google, på "Kiropraktor Frederikshavn" - og fandt da også et telefonnummer, som jo var det jeg var på udkig efter.

Da jeg så havde bestilt en tid, spurgte den flinke dame, om jeg var klar over hvor de boede, og det mente jeg jo nok at jeg var - For det havde jeg jo set på Google.

Men: Det viste sig, at de var flyttet for nogen år siden - Så jeg fik den rigtige adresse.

Da jeg så lå på briksen, snakkede vi om deres fine nye placering, og kiropraktoren beklagede sig over, at folk stadig besøgte den gamle adresse, hvor der nu var tandlæge. Jeg fortalte så, at jeg jo også havde set, at de boede på den gamle adresse på Google. Her kom så de bevingede ord:

Vi har haft en IT-mand på opgaven, og han kunne ikke løse det.

Jeg var så straks klar over, at det nok ikke var den rigtige IT-mand. De havde sikkert bare brugt ham, der også sætter deres antivirus op, eller genstarter routeren, når netværket er nede.

Havde de derimod brugt den rigtige, ville han have vist, at der blot var tale om en Google stedside, som de ikke havde taget ejerskab over.

Har du også en forkert adresse på Google?

Når vi søger på Google efter lokale virksomheder, typisk serviceydelser og håndværkere, møder vi rigtigt tit resultater fra Google Places. Det er de resultater der er markeret med en lille rød omvendt dråbe, og måske endda markeret på kortet. Google finder disse virksomheder, oftest ud fra din ip, eller fordi du søger via. en mobiltelefon, som giver oplysninger om din placering. På den måde får du de mest relevante resultater, i forhold til din placering.

Forskellen ved local search, og Googles normale resultater er, at Google henter data til local search fra en lang række andre kilder end bare éns hjemmeside. Min kiropraktor har f.eks. ingen hjemmeside, men stadig ligger hun nr. 1, når man søger på "Kiropraktor frederikshavn", fordi hun er det mest relevante resultat til lige den søgning. (Men lad nu være med at spamme hende med tilbud om hjemmesider ;)

En af de kilder som Google bruger, er CVR-registret - Men der er ikke liveopdatering på, så hvis man flytter sin virksomhed, opdateres adressen, telefonnummer mv. ikke automatisk. Så er det man selv skal ind og tage ejerskab over sin stedside.

Sådan ændrer du dine oplysninger

Har du forkerte oplysninger på Google Places? Så klik på linket til "Stedside", som står lige til højre for dit virksomhedsnavn - Så lander du på din stedside på Google.

Så skal du bare klikke på linket øverst til højre - Hvor der står "Rediger dette sted - Firmaejer"

Nu gælder det så bare om, at få udfyldt så meget som muligt. Husk også at lægge nogen gode billeder på, og skriv en beskrivelse. Jo mere du udfylder, jo større synlighed får du på Google's lokale søgninger.

Når du har udfyldt det hele, skal du bekræfte at du er firmaejer. Det kan man enten gøre ved at lade Google ringe til sit hovednummer med en pinkode, sende en sms til mobilen, eller få tilsendt et postkort - Men det er vigtigt at du får bekræftet dine oplysninger, ellers ændres de ikke på Google.

Forresten: Local search er bare ét af mange emner, på min workshop i SEO i København den 21. september

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Per skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere