Hej alle, Jeg har gennem en tid, gået med den ide at starte et bageri, bageriet skal ikke "bare" være et normalt bageri med mogenbrød og snegle, men mere indenfor kager & kaffe - Uden jeg kan komme helt ind på det. Kan dog sige at ideen ikke findes indenfor 50km. lige nu, sidde jeg garanteret som mange andre derude, med 1000 spøgsmål, omkring "Er det overhovedet en god ide?!? Kan det blive en succes, hvordan kommer jeg videre herfra etc", men det er her jeg kan bruge jeres erfaringer og hjælp. Kan komme med lidt oplysninger, der måske kan guide Jer i en retning. Det skal også siges, som I nok kan se, vi er helt i starten af processen - Hvad koster det at åbne en bager/hvilken selskabsform anvendes (kommer an på meget, men) - kan lægge ca. 100.000 selv - Er ikke bager og kan ikke bidrage i den daglige drift ud over evt. at gøre rent efter lukketid - Hvor køber bagere deres matrialer/råvarer, findes der en "indkøbs-central" - Er der noget specielle regler jeg skal tage højde for - Andre inputs tages i mod med kyshånd Er første step at lave en forretnings-plan? Håber i kan hjælpe mig lidt på vej |
Fra egen erfaring..
Det er rigtig svært at finde trofaste og pålidelige medarbejder som kommer nat efter nat. Vi oplevede at mange kom en uge og så sygemeldt et par dage.
Men der er mange muligheder i branchen.
Kæmpe ovn og raskeskab er dyre i drift og i indkøb. Men hvis du kan snakke din sag kan du leje/lease dem til okay penge. Men helt nyt koster oven alene hurtigt over 200.000kr.
en anden stor udgift bliver at få nok ampere ind i bygningen til at kunne drive makineriet. Du kan selvfølgelig os drive ovn m.m på gas.
men med 100.000kr bliver det svært og nå i mål. Da alene depositum og forudbetalt leje løber op.
Men dette er ikke ment til at tage modet fra dig.
for husk på at hvis du altid lytter på nej sigerne kommer du aldrig igang med at blive selstændig