Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv Standardkontrakter – yes, men med omtanke!

Standardkontrakter – yes, men med omtanke!

1.311 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 June 2016

Standardkontrakter er en stor hjælp. Det er Googles gave til menneskeheden. Men det er vigtigt at bruge dem med omtanke, altså få dem tilrettet korrekt.

Kontrakter er et must i mange situationer. Vi køber virksomhed med en kontrakt. Vi lejer et lejemål med en kontrakt. Vi forpagter eller bortforpagter med kontrakter.
I mange andre situationer er det også en god idé at få lavet en skriftlig kontrakt, som klart fortæller, hvilken aftale der er indgået, og på hvilke vilkår den er gældende. Samarbejdsaftaler og interessentskabskontrakter er gode eksempler på det. At have beskrevet sort på hvidt, hvilke spilleregler vi er enige om, kan sikre mod irriterende sammenstød og smertefulde skilsmisser. 

 

Det kan være godt at tage udgangspunkt i en standardkontrakt, da det kan være svært at tænke sig til det hele.  Denne kontrakt vil som oftest indeholde de mest nødvendige punkter.

 

Men ikke med hovedet under armen!

Der kan være en fare i at bruge standardkontrakter, hvis I ikke får dem tilrettet korrekt.  I skal have alle de relevante oplysninger og aftaler med.

Samtidig skal I sørge for at sortere alt det irrelevante væk. Dette irrelevante kan i bedste fald blot være overflødigt; men kan i værste fald skabe forvirring, uklarheder eller direkte modstridende aftaler.

Derfor skal kontrakten indeholde alt det, I er enige om – og så heller ikke mere!

 

Kontrakter og a-kassen
A-kassen stiller også krav til indholdet af en kontrakt, hvis du for eksempel skal sælge eller bortforpagte din virksomhed og derefter søge dagpenge eller efterløn. Min opfordring er derfor, at du spørger din a-kasse om vejledning, inden en kontrakt accepteres. Men lad os lige tage et enkelt eksempel.

Case: Bortforpagtning
Hvis du ophører med din virksomhed ved at bortforpagte den, er der helt specifikke krav, som skal opfyldes, før du kan modtage dagpenge fra a-kassen.

Hovedreglen er, at bortforpagtningen ikke må kunne opsiges af nogle af parterne (gensidig uopsigelig) inden for de første 5 år.
Bortforpagtningen skal omfatte hele virksomheden, altså også lokaler, inventar, driftsmidler, maskiner, biler, varelager, annoncering og lign.
Hvis du har leje- eller leasingaftaler, skal de også overdrages til forpagteren. Endelig må du ikke arbejde i virksomheden i bortforpagtningsperioden.

Indhold
Almindelige krav til kontrakter er, at de indeholder oplysninger om:

  • hvem kontrakten er indgået mellem
  • fra hvilken dato kontrakten træder i kraft
  • hvad der er med i aftalen
  • hvilken pris der er aftalt
  • hvilke betingelser der skal være opfyldt, for at kontrakten bliver gældende
  • hvad der sker ved misligholdelse.

 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Krifa Erhverv på 7227 7800.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op