Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv Selvstændig og SU – en god cocktail?

Selvstændig og SU – en god cocktail?

6.381 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 September 2017

Studieårene kan være et godt tidspunkt at starte selvstændig virksomhed. Tid, økonomi og forpligtelser er vigtige ingredienser – både når der studeres og når der startes selvstændig virksomhed.

Virkelighed for mange studerende byder på kollegieværelse, delelejlighed eller anden lille hybel. Indtægten kommer månedsvis – i form af SU. Økonomiske og relationelle forpligtelser er begrænsede. Fritid er der relativt meget af – i tiden uden villa, volvo, vovse, viv, og (baby)vræl. (Er meget bevidst om at på nogle studier er studieaktiviteten bestemt et fuldtidsjob J)

Har du tid – og lyst?
Er din situation den at du har tid ved siden af studiet, og du samtidig har en drøm om selvstændig virksomhed som du ønsker at leve ud, da har du de bedste muligheder når du er på SU.
Du har tiden, du har begrænsede økonomiske forpligtelser – og så har du forsørgelsen i orden gennem din SU. Det er en gylden mulighed til at få prøvet drømmen af. Ikke mange for sådan en ”gratis” mulighed igen senere.

Må jeg det på SU?
Ja, det må du gerne. Du kan have indtægt fra selvstændig virksomhed under samme betingelser som du har lønarbejde. Du har et fribeløb (egenindkomst) som du må tjene ved siden af din SU. Dette beløb udgør 7.653 kr. pr. måned i 2017, som svarer til 91.836 kr. pr. år. Har du et overskud fra din egen virksomhed tæller overskuddet med i din egenindkomst, hvis overskuddet beskattes som personlig indkomst eller kapitalindkomst. Vær obs på at indtægten regnes med i det år hvor det bliver beskattet. Se mere om denne ordning her
Hvis du tjener mere (overskud + lønindtægt) end fribeløbet, skal du betale en del af din SU og eventuelle SU-lån tilbage. Tænk på dette!

Planlægning
Alt kræver planlægning. Hvis studieliv, socialt liv, arbejde og nu måske også selvstændig virksomhed skal køre sideløbende – det kræver koordinering.
Din virksomhed skal også beskrives. Udvikles. Føres ud i livet. Her kan der virkelig være brug for hjælp. Især hvis man kan få en hjælp der hjælper med at skabe, strukturere og realisere din forretningsidé. Der findes faktisk et gratis program (en værktøjskasse) som på glimrende vis guider dig igennem denne proces. Se mere her.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op